*26η αγωνιστική
*Στον Α’ γύρο: Τσβόλε – Σπάρτα Ρότερνταμ 1-0
*4/5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με 2-3 γκολ
*3/4 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με N/G
*Απόλυτα ισορροπημένη η πρόσφατη μεταξύ τους προϊστορία στην έδρα της Σπάρτα Ρότερνταμ (3-1-3).
ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
Προηγούμενο ματς: Έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Μπρέντα εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Πήρε κεφάλι στο σκορ στο 12′, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση με γκολ στην επανάληψη (63′). Λίγο αργότερα, η αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες, όμως παρά την πίεση που άσκησε, τίποτα δεν άλλαξε (73′).
Στο «εξάποντο» απέναντι στην Μπρέντα κρατάει σίγουρα το ότι δεν ηττήθηκε, αλλά και το γεγονός πως η εικόνα της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν ενθαρρυντική. Άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς και μπήκε δυνατά, αλλά κάπου στη συνέχεια έδειξε να κουράζεται και είδε την αντίπαλο να ισορροπεί την κατάσταση. Δέχτηκε την ισοφάριση, στην συνέχεια όμως έπαιξε για ένα εικοσάλεπτο με παίκτη παραπάνω, δίχως ωστόσο να το εκμεταλλευτεί.
Η αγωνιστική της βελτίωση από την ώρα που ανέλαβε τις τύχες της ο Μορίς Στέιν, καλά κρατεί. Έπιασε την Βίλεμ και δεδομένου ότι υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία, βγήκε έστω και προσωρινά από την ζώνη του υποβιβασμού μετά από μήνες. Ακολουθεί μια τετράδα με κρίσιμους αγώνες, απέναντι σε ομάδες με παρόμοιους στόχους.
«Καταφέραμε να φτιάξουμε πολλά από τα λάθη που έγιναν, ωστόσο χρειάζεται να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί και να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις που δημιουργούμε. Εξαιρετικά σημαντικό το ματς με την Τσβόλε, είναι καλό ότι θα έχουμε την στήριξη του κόσμου», τόνισε ο κόουτς Στέιν.
Αμφίβολος δίνεται και πάλι ο πολύτιμος μέσος Κιτολάνο, ενώ απουσιάζει καιρό ο βετεράνος χαφ Ντε Κουζμάν, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού.
Στατιστικά
*4/5 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με N/G
*3/4 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με άσο στο πρώτο ημίχρονο
ΤΣΒΟΛΕ
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε οριακά με 0-1 από τον Άγιαξ εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε για τον «Αίαντα» ο Τέιλορ από το σημείο του πέναλτι (61′).
Είχε εκ προοιμίου δύσκολη αποστολή απέναντι στον πρωτοπόρο Άγιαξ και παρότι φάνηκε καλά διαβασμένη στο τακτικό κομμάτι, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς. Ένα στιγμιαίο λάθος στα μισά της επανάληψης ήταν αρκετό για τον αντίπαλο να βρει γκολ από πέναλτι, με το οποίο κρίθηκε ουσιαστικά και το παιχνίδι.
Μπορεί να διεύρυνε το αρνητικό της σερί στα πέντε παιχνίδια (0-3-2), ωστόσο έχει πολλά να κρατήσει από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Οι παίκτες της έδειξαν σε ακόμη ένα κρίσιμο ματς απέναντι σε «μεγάλο» της λίγκας, πως βγάζουν πάθος και έχουν μαχητικό πνεύμα. Βρίσκεται στο +1 από την σημερινή της αντίπαλο και κατ’ επέκταση από την ζώνη, πληρώνοντας μέχρι τώρα το ποιοτικό της έλλειμμα, μιας και κατά τα άλλα παίζει συμπαθητικά.
«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να φέρουμε νίκες που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία. Είμαστε υπεύθυνοι για ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα, καλό ή κακό», ξεκαθάρισε ο τεχνικός Γιάνσεν.
Εξέτισε και επιστρέφει ο πολύτιμος μέσος Μοντέιρο, ενώ μετά από καιρό υπολογίζεται ο μέσος Ναμλί που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό.
Στατιστικά
*5/7 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal
*3/4 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με Under 2,5
