* 27η αγωνιστική
* Over 2.5 τα 5/8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
* Αήττητη η Ρακόβ στα 13 τελευταία μεταξύ τους (10-3-0).
* Στον 1ο γύρο (28/09): Ρακόβ – Πούζτσα 2-0
ΠΟΥΖΤΣΑ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα (0-3) από την Πογκόν. Ο Κούτρης (2’) άνοιξε το σκορ για την Πογκόν, στο 11’ ο Κράσιουν έχασε πέναλτι για την Πούζτσα & οι Βάλκβιστ (35’), Κουλούρης (52’) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Ολοκληρώθηκε η ιστορική πορεία του συλλόγου στο θεσμό του Κυπέλλου, την Τρίτη χάθηκε η ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό γνωρίζοντας εύκολη ήττα, την 4η στα 5 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
Δέχθηκε ψυχρολουσία από την Πογκόν κι από την στιγμή που χάθηκε το πέναλτι λίγο αργότερα κόπηκαν τα πόδια της ομάδας. Οι ποιοτικότεροι φιλοξενούμενοι ήταν κυνικοί και “σκότωσαν” τον ημιτελικό στο ξεκίνημα της επανάληψης με πρωταγωνιστές τους Έλληνες.
Όσον αφορά την Ekstraklasa, στην επιστροφή από τη διακοπή γνώρισε ήττα με ανατροπή στην Κρακοβία (3-1), όπου είχε μεγάλα προβλήματα η αριστερή πλευρά της άμυνας. Παρά την αποτυχία όμως διατηρήθηκε οριακά (+1) εκτός επικίνδυνης ζώνης μετά και τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου.
Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει από τιμωρία ο ενίοτε βασικός Στέπιεν (εξτρέμ) και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα προβλήματα τραυματισμών.
Στατιστικά
* Over 2.5 τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους.
* Goal/Goal τα 3/4 τελευταία εντός έδρας για το πρωτάθλημα.
ΡΑΚΟΒ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-2) επί της Ζαγκλέμπιε. Στο 48’ αποβλήθηκε ο Μιχάλσκι της Ζαγκλέμπιε & οι Μπρούνες (77’), Μάκουχ (90+3’) σκόραραν για την Ρακόβ.
Δεν έχασε βηματισμό από τη διακοπή των εθνικών ομάδων η “μενταλίκι”, την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε στην δράση με 6η σερί νίκη στην Ekstraklasa και σε συνδυασμό με τις “γκέλες” των ανταγωνιστών έγινε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, του 2ου μέσα σε 3 χρόνια.
Αφεντικό εδαφικά στο ματς του Λούμπιν η Ρακόβ, κυριάρχησε την κατοχή από το 1ο ημίχρονο (78%) και στο δεύτερο μέρος οι 10 των γηπεδούχων δεν πήραν ανάσα (15% κατοχή).
Είχε δοκάρι στο 16’ η Ζαγκλέμπιε κι ένα επικίνδυνο φάουλ στο κλείσιμο του ημιχρόνου, αλλά όλες οι άλλες στιγμές άνηκαν στην Ρακόβ. Τελικά στο σφυροκόπημα του 2ου ημιχρόνου καρποφόρησε με κάθετο παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές, με το Νορβηγό στράικερ Μπρούνες να φτάνει τα 10 γκολ στη λίγκα.
“Η Πούζτσα έχει το δικό της, ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού, οπότε στον μικρο-κύκλο προσέχουμε ορισμένες πτυχές και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι.” δήλωσε ο κόουτς Παπζούν, ο οποίος έχει τοιχογραφία στους δρόμους της Τσεστοχόβα.
Στα αγωνιστικά νέα, συμπλήρωσε κάρτες ο Ρόντιν (στόπερ) και θα απουσιάσει μαζί με τους τραυματίες Ρακοβίτσαν (στόπερ), Αμεγιάου (φορ/εξτρέμ).
Στατιστικά
* No Goal τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της.
* Under 2.5 τα 6/9 τελευταία εκτός έδρας για το πρωτάθλημα.
