*18η αγωνιστική (τελευταία της κανονικής διάρκειας)
*Βόρειος όμιλος.
*Στον Α’ γύρο: Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
*5/7 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με Χ στο πρώτο ημίχρονο
*4/5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με 2-3 γκολ
*Αήττητο οκτώ αγώνων τρέχει η ΑΕΛ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-5-3).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Προηγούμενο ματς: Παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική.
Συνεχίζει να είναι ασταθής ο ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό φάνηκε και την περασμένη εβδομάδα, αφού δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Καβάλας στην έδρα του, χάνοντας έτσι δύο ακόμη βαθμούς. Είχε τα ηνία και θα μπορούσε να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε στο -17 από την κορυφή και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν.
Κοντά στην πόρτα της εξόδου ο κόουτς Αριέλ Γκαλεάνο, που θυμίζουμε ανέλαβε τον Οκτώβρη. «Απ’ όταν ανέλαβα την ομάδα έχουμε μόνο μία ήττα, αλλά πολλές ισοπαλίες. Όμως δεν ήμασταν ποτέ χειρότεροι από αντίπαλο. Προσπαθούμε να φτιάξουμε παιχνίδι και φάσεις. Εγώ θέλω να συνεχίσω, να κερδίζω και ό,τι αποφασίσει η ομάδα θα πράξω», είπε μεταξύ άλλων ο Παραγουανός κόουτς.
Έχει την ευκαιρία πάντως να δώσει απαντήσεις στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην επικείμενη πρωταθλήτρια ΑΕΛ. Βέβαια, θα κατέβει «λαβωμένος», αφού τραυματίστηκαν και θα λείψουν οι Σέποβιτς και Μάντζης. Παράλληλα, θα λείψουν οι Μπακαδήμας και Νικολιάς, που συμπλήρωσαν κάρτες.
Στατιστικά
*4/6 τελευταία παιχνίδια του έληξαν με Χ στο πρώτο ημίχρονο
*3/4 τελευταία παιχνίδια του έληξαν με Under 2,5
ΛΑΡΙΣΑ
Προηγούμενο ματς: Kέρδισε τον ΠΑΟΚ Β με 2-1 εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 37′, ισοφάρισε άμεσα (41′), ενώ μάλιστα έφτασε και σε ολική ανατροπή στο δεύτερο μέρος (46′). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μούργος, που πέτυχε και τα δύο γκολ των «Βυσσινί».
Συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο και φυσικά την άνοδο. Κέρδισε και τον ΠΑΟΚ Β χάρη στην ποιότητά της, παρότι δεν ήταν το ίδιο καλή σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Μετράει μόνο νίκες στον δεύτερο γύρο και παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της (+14). Απίθανο να χάσει την άνοδο με τα παρόντα δεδομένα.
«Έχουμε μια διαφορά και ένα δυνατό παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Να ηρεμήσουμε και να οργανωθούμε όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έρχονται δύσκολα ματς με τις ομάδες της πεντάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι να φτάσουμε στον τίτλο», τόνισε ο κόουτς Αλέκος Βοσνιάδης.
Υπέστη ρήξη χιαστών και θα λείψει για μεγάλο διάστημα ο Ηλιάδης. Εκτός έμεινε λόγω ίωσης ο Μπαριέντος, ο ανέτοιμος Τάχατος, καθώς και ο Φατάι για αγωνιστικούς λόγους. Παράλληλα, συμπεριλήφθηκαν όλα τα νέα αποκτήματα (Μπαγκαλιάνης, Σιατραβάνης, Λυμπεράκης).
Στατιστικά
*6/8 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με N/G
*4/6 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με 2-3 γκολ
