* 34η αγωνιστική
* Under 2.5 τα 3/5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
* Η Μπράιτον έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στα 15 ματς Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στη Γουέστ Χαμ.
* Στον 1ο γύρο (21/12): Γουέστ Χαμ – Μπράιτον 1-1
ΜΠΡΑΪΤΟΝ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα (4-2) από την Μπρέντφορντ. Σκόρερ των γηπεδούχων οι Μπεουμό (9’, 48’), Γουισά (58’), Νόργκααρντ (90+5’), ενώ για την Μπράιτον ισοφάρισε σε 1-1 ο Γουέλμπεκ (45+3’) και μείωσε σε 3-2 ο Μιτόμα (81’), ενώ στο 61’ αποβλήθηκε ο Πέδρο.
Καταστροφικός εξελίσσεται ο Απρίλιος για τους “γλάρους”, μετά το δραματικό αποκλεισμό από το FA Cup συμπλήρωσαν “καρέ” δίχως νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ (0-1-3) δεχόμενοι 11 γκολ, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν στη 10η και μειονεκτική θέση για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Συνεχίστηκε η άσχημη παράδοση επί λονδρέζικου εδάφους το περασμένο Σάββατο με μία ακόμη αναιμική εμφάνιση. Πολλά τα προβλήματα στο ανασταλτικό transition από νωρίς στο Gtech, γλίτωσε σε μεγάλη ευκαιρία πριν το 1-0 από κάθετη πάσα στο χώρο.
Βελτιώθηκε στο κλείσιμο του ημιχρόνου και σε ένα από τα πολλά γεμίσματα στην περιοχή της Μπρέντφορντ ήρθε το 1-1 με δύσκολη κεφαλιά του Γουέλμπεκ, ο οποίος ψάχνει την πρώτη του σεζόν με 10+ γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.
Ξεκίνησε άσχημα όμως και το 2ο ημίχρονο η Μπράιτον, το λάθος του Φερμπρούγκεν στην προσπάθεια για build up ξεκίνησε τη φάση για το 2-1 και σε νέα μετάβαση έγινε το 3-1. Ξέφυγε στην συνέχεια ο σταρ Πέδρο, χτύπησε τον αντίπαλο στόπερ για να αποβληθεί και να “σκοτώσει” τις ελπίδες αντίδρασης.
Στα 4 παιχνίδια του Απρίλη γνώρισε περισσότερες ήττες (3) από όσες είχε καταγράψει στα 13 προηγούμενα ματς (6-5-2) της Πρέμιερ Λιγκ, δέχθηκε 2+ γκολ σε 5 σερί ματς.
Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει μετά από δύο μήνες ο έμπειρος Φέλτμαν, αλλά θα λείψει ο βασικότατος Φαν Χέκε (στόπερ) λόγω χτυπήματος στο κεφάλι. Ο αρχισκόρερ Πέδρο (φορ) ξεκινά τιμωρία τριών αγωνιστικών, ενώ παραμένει τραυματίας, μεταξύ άλλων, ο Ρουτέρ (φορ/εξτρέμ).
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 12/13 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Goal/Goal τα 10/14 τελευταία εντός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ.
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Σαουθάμπτον. Ο Μπόουεν (47’) άνοιξε το σκορ για τη Γουέστ Χαμ & ο Ουγκοτσούκβου (90+3’) ισοφάρισε για την Σαουθάμπτον.
Ούτε απέναντι στην υποβιβασμένη ουραγό κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση οι “hammers”, το περασμένο Σάββατο συμπλήρωσαν 6 ματς δίχως νίκη (0-3-3) με αποτέλεσμα να βρεθούν στη 17η θέση.
Δίχως απτό βαθμολογικό κίνητρο εδώ και καιρό οι Λονδρέζοι, ο κόουτς Πότερ ψάχνει λύσεις κυρίως για την επόμενη σεζόν, στην υποδοχή της Σαουθάμπτον άλλαξε σύστημα σε 4-2-3-1, αλλά και πάλι η δημιουργία της ομάδας ήταν φτωχή (0.91 xGoals).
Ξεκίνησε μετά από πολύ καιρό στην κορυφή ο Φούλκρουγκ, απείλησε νωρίς (3’), αλλά το ημίχρονο έκλεισε με τρεις καλές στιγμές των φιλοξενούμενων (δοκάρι).
Σε αντεπίθεση από αντίπαλο κόρνερ δημιούργησε ο Γερμανός στράικερ για το 1-0 του αρχηγού Μπόουεν, αλλά ούτε μετά το προβάδισμα κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς. Απειλήθηκε σοβαρά σε δύο περιπτώσεις πριν την ισοφάριση των καθυστερήσεων σε φορτωμένη περιοχή.
Το 0-3-3 ρεκόρ που τρέχει η Γουέστ Χαμ στη λίγκα είναι το χειρότερό της από τον Ιανουάριο του 2023, σε μία σεζόν που παρουσιάζει την γηραιότερη 11αδα.
Στα αγωνιστικά νέα, ο κόουτς Πότερ δήλωσε αισιόδοξος ότι ο βασικός Γουάν-Μπισάκα (δεξί μπακ) θα επιστρέψει στην αποστολή. Απίθανο να μπει στο λεωφορείο Άλβαρες (αμ. χαφ), μακροχρόνια εκτός οι Σάμερβιλ (εξτρέμ), Αντόνιο (φορ), ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Φέργκιουσον (φορ) που είναι δανεικός από την Μπράιτον.
Στατιστικά
* Under 2.5 τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της.
* Goal/Goal τα 7/10 τελευταία εκτός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ.
