* 33η αγωνιστική (προτελευταία)

* Η Μπενφίκα κατακτά το πρωτάθλημα σε περίπτωση νίκης με 2+ γκολ διαφορά, ενώ η Σπόρτινγκ το κατακτά με απλή νίκη. Σε περίπτωση ισοπαλίας ο τίτλος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

* Goal/Goal τα 10/12 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, τα 9 εξ αυτών συνδυάστηκαν με Over 2.5.

* Αήττητη η Σπόρτινγκ στα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια (3-2-0).

* Στον 1ο γύρο (29/12): Σπόρτινγκ – Μπενφίκα 1-0

* Στον τελικό του Λιγκ Καπ (11/01): Σπόρτινγκ – Μπενφίκα 1-1 (6-7 στα πέναλτι)

▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Πορτογαλίας σήμερα!

ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Εστορίλ. Οι Όρσνες (7’), Οταμέντι (35’) έκαναν το 0-2 της Μπενφίκα, στο 66’ ο Μπεγκραουί έχασε πέναλτι για την Εστορίλ & ο Ζανοσέλο (78’) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με περισσότερο σασπένς απ’ ότι αναμενόταν πέρασαν νικηφόρα το περασμένο Σάββατο από τα προάστια της Λισαβόνας οι “αετοί”, για την 3η διαδοχική νίκη τους στη Liga Portugal και πηγαίνουν με δυνατό μομέντουμ (9-1-0) στον “τελικό” του πρωταθλήματος, όπου η νίκη είναι μονόδρομος.

Στο 5’ ο Όρσνες ξόδεψε μεγάλη ευκαιρία αντεπίθεσης, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο Νορβηγός δε λάθεψε ξανά σε παρόμοια κατάσταση (0-1). Το ήλεγξε το τέμπο η Μπενφίκα μέχρι να βρει δεύτερο γκολ σε στατική φάση και πήγε στην ανάπαυλα δίχως κινδύνους για την εστία της.

Το 2ο ημίχρονο όμως είχε περιπέτειες, οι οποίες θα ήταν μεγαλύτερες αν ο Τρούμπιν δεν έβγαζε το πέναλτι που παραχώρησε ο αρχηγός Οταμέντι. Με καρφωτή κεφαλιά σε ροή αγώνα νικήθηκε τελικά ο Ουκρανός κίπερ και στα τελευταία λεπτά η Μπενφίκα έπαιξε περισσότερο με το χρονόμετρο παρά έψαξε τρίτο γκολ.

“Έχουμε μια πολύ σαφή ιδέα για τη στρατηγική αντιμετώπισης του Γκιόκερες. Δεν θα την μοιραστώ. Η Σπόρτινγκ είναι μια σπουδαία ομάδα, η οποία έχει παίξει σε διαφορετικά συστήματα και πρέπει να έχουμε όλες τις λύσεις.” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κόουτς Λαζ, ο οποίος έχει δίλημμα για τον αν θα ξεκινήσει τον ηγέτη Ντι Μαρία που δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει από τιμωρία ο πολύ σημαντικός Καρέρας (αρ. μπακ), σταθερά εκτός οι τραυματίες Μπα (δεξί μπακ), Σάντσες (μέσος), Μανού Σίλβα (μέσος).

Στατιστικά

* Over 2.5 τα 12 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* No Goal τα 6/8 τελευταία εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

👉️ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

👉️ ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΑΝΑΛΙ ▶️ LIVE STREAMING ΕΔΩ (10/05)
👉️ ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ | Ειδικά Στοιχήματα & Παίκτες (10/05)
👉️ Μπενφίκα – Σπόρτινγκ: Προγνωστικά Στοιχήματος με Δωρεάν Προσφορές* (10/05)
🔥 Σούπερ Ενισχυμένος Παυλίδης στο Μπενφίκα – Σπόρτινγκ (10/05)
NOVASPORTS Προσφορά* 🏀🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Ζιλ Βισέντε. Ο Κορέια με πέναλτι (26’) άνοιξε το σκορ για τη Ζιλ Βισέντε, αλλά οι Αραούχο (81’) & Κουαρέσμα (90+3’) γύρισαν το ματς για την Σπόρτινγκ.

Απρόσμενο δράμα έζησε το “Αλβαλάδε” στην κυριακάτικη αναμέτρηση, χρειάστηκαν ηρωικές προσπάθειες στο φινάλε τα “λιοντάρια” για να γυρίσουν το ματς απέναντι σε αδύναμο αντίπαλο για την 4η διαδοχική νίκη στη Liga Portugal, η οποία σήμανε ότι διατηρούν την πολυτέλεια ισοπαλίας στο σημερινό ντέρμπι.

Φλύαρη η κυκλοφορία (68%) της Σπόρτινγκ στο 1ο ημίχρονο, έμεινε πολύ μακριά από τα συνηθισμένα δημιουργικά της στάνταρ (0.25 xGoals) και σε μετάβαση παραχωρήθηκε το πέναλτι για το 0-1 της Ζιλ Βισέντε.

Έγινε πιο πιεστική μετά την ανάπαυλα, αλλά μέχρι να βρει την ισοφάριση στο 80’ δεν έφτιαξε καθαρή ευκαιρία. Στο 87’ ο Τρινκάο σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και στις καθυστερήσεις ο στόπερ Κουαρέσμα έγινε από μηχανής θεός (2-1) στο “ριμπάουντ” από κόρνερ κι έβαλε τα κλάματα…

“Δεν αποφεύγουμε τη σημασία του παιχνιδιού, θα μπορούσε να σημαίνει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και για τις δύο ομάδες, και πρέπει να σκεφτούμε αυτή την πτυχή, αλλά επικεντρωνόμαστε σε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Κοιτάμε αυτό το παιχνίδι όπως κάθε άλλο, ήταν μία συνηθισμένη εβδομάδα προετοιμασίας. Βλέπω την ομάδα να έχει κίνητρο και μεγάλη επιθυμία.” δήλωσε ο κόουτς Μπόρζες.

Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει από τιμωρία καρτών ο βασικός Ντιομαντέ (στόπερ), μακροχρόνια τραυματίες είναι οι Μπραγκάνσα (μέσος), Σιμόες (μέσος), Νούνο Σάντος (αρ. μπακ/χαφ).

Στατιστικά

* Over 2.5 τα 8/11 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Σκόραρε 2+ φορές στα 6/8 τελευταία εκτός έδρας για το πρωτάθλημα.

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ στην Novibet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ