* 30η αγωνιστική.
* Αήττητη η Μπέερσχοτ στις 3 τελευταίες συναντήσεις τους, πήρε 2 νίκες, από 1 εντός-εκτός, έσπασε το σερί νικών της στο ματς του πρώτου γύρου με το 2-2 (05/10).
* Η Βέστερλο δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 4 τελευταία μεταξύ τους.
* Χωρίς άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον η Μπέερσχοτ. Η Βέστερλο με έναν βαθμό αποφεύγει τα πλέι άουτ, σε περίπτωση ήττας θέλει να μη νικήσει κάποια από τις Σερκλ Μπριζ και Ντέντερ, ή να χάσει η Λέουβεν.
ΜΠΕΕΡΣΧΟΤ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-0 από τη Σεντ Τρούιντεν εκτός, από δύο πέναλτι των Μπερτατσίνι (17’) και Λαμκέλ Ζε (90’+6). Έχασε πέναλτι για το 1-1 με τον Ρεντάν στο 28’, στη φάση του δεύτερου πέναλτι αποβλήθηκε ο Χέντερσον.
Πιθανότατα το τελειωτικό χτύπημα ήταν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο “Στάγεν”. Έκανε μια πολύ τίμια προσπάθεια να πάρει ακόμα και τη νίκη, το πρώτο πέναλτι του Μπερτατσίνι της έστειλε το “μήνυμα” πως δεν ήταν η μέρα της και όσο κι αν πάλεψε να απαντήσει, απέτυχε, έχασε μέχρι και πέναλτι!
Ούτε με… θαύμα δεν σώζεται από τη στιγμή που οι βαθμοί διατηρούνται ολόκληροι στα πλέι άουτ. Στο -14 από τη Λέουβεν και στο -13 από τη Σεντ Τρούιντεν, για να αποφύγει μια από τις δύο τελευταίες θέσεις που σημαίνουν απευθείας υποβιβασμό, δεν της αρκεί καν να κερδίσει η ίδια όλα τα παιχνίδια της στο μίνι πρωτάθλημα που είναι να ξεκινήσει.
Ζήτημα τιμής και γοήτρου η νίκη επί της Βέστερλο, τα κατάφερε στο προηγούμενο ντέρμπι της επαρχίας της Αμβέρσας με τη Μέχελεν (1-0), θέλει κάτι αντίστοιχο και τώρα, μήπως και μειώσει τη διαφορά από τις υπόλοιπες. Κανονικά ο μέσος Χέντερσον, ακυρώθηκε η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο παιχνίδι με τη Σεντ Τρούιντεν.
Στατιστικά
* Under 2,5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της, τα 4 με N/G.
* Μέσα στο 2025 έχει μόνο 1 νίκη, εντός έδρας επί της Μέχελεν με 1-0, πριν από δύο αγωνιστικές.
ΒΕΣΤΕΡΛΟ
Προηγούμενο ματς: Νίκη με 2-0 εντός επί της Άντερλεχτ, με τα γκολ των Φρίγκαν (2’) και Χασπολάτ (22’).
Πολύ μεγάλη νίκη σε κομβικό σημείο χρονικά που της δίνει πολύ βάσιμες ελπίδες να αποφύγει τα πλέι άουτ. Βρήκε την αντίπαλο αγνώριστη, απορεί κανείς τι έκανε στη φάση του 2-0 ο αντίπαλος γκολκίπερ Κόσεμανς, όμως δεν είναι δίκαιο να υποτιμηθεί η αποφασιστικότητα με την οποία παρουσιάστηκε απέναντι σε μια ομάδα που θεωρητικά διεκδικεί ακόμα και το πρωτάθλημα.
Κρατάει την τύχη στα χέρια της από τη στιγμή που αντιμετωπίζει την ουραγό και χειρότερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, Μπέερσχοτ, αν δεν την κερδίσει γίνεται η πρώτη που δεν το καταφέρνει τουλάχιστον μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα, είτε εντός, είτε εκτός. Έχει και διαστάσεις γοήτρου το παιχνίδι, είναι μίνι ντέρμπι επαρχίας της Αμβέρσας, στα προηγούμενα δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά, στα πέντε που έδωσε μετράει μόνο μία νίκη επί της Μέχελεν, τη δεύτερη αγωνιστική εκτός.
“Θα αγωνιστούμε χωρίς να μας απασχολεί τι γίνεται στα άλλα γήπεδα” ξεκαθάρισε ο κόουτς Σίμονς, ζητώντας τους τρεις βαθμούς από τους παίκτες του, ό,τι και να συμβαίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια. Σημαντικές οι επιστροφές του μέσου Πιεφόρ και του εξτρέμ Σαγιαντμανές.
Στατιστικά
* Στα 6 τελευταία μετράει μόνο 1 ήττα, από τη Σαρλερουά εντός με 1-3 και 3 νίκες.
* Στα 4/5 τελευταία είχε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, δέχτηκε μία ανατροπή από τη Σαρλερουά, από 1-0 σε 1-3.
