Championship: Ανασκόπηση πριν την επανέναρξη
Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Κι αν η Πρέμιερ Λιγκ είναι -αναμφισβήτητα- το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον πλανήτη, τότε σίγουρα η Τσάμπιονσιπ είναι πιο χλιδάτη δεύτερη εθνική κατηγορία σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
Δεν θα μπορούσε κι αυτή να μην εκκινήσει λοιπόν, αφού διακυβεύονται πάρα πολλά. Η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ, είτε απευθείας, είτε στο ματς των 100 εκατομμυρίων, όπως αποκαλείται ο τελικός των πλέι οφ (το πιο «πλούσιο» ματς στον κόσμο) θα διεξαχθούν κανονικά, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν 16 κρούσματα COVID-19 στα 8.687 τεστ που έγιναν.
Φυσικά και τα γήπεδα θα είναι άδεια. Οι ομάδες θα κατέβουν με 20άδες και θα επιτρέπονται πέντε αλλαγές.
Λιντς Και Γουέστ Μπρομ έχουην τον πρώτο λόγο για την απευθείας άνοδο. Από τη Φούλαμ μέχρι και την Μπέρμιγχαμ (λίγο τραβηγμένα) ή έστω μέχρι την ΚΠΡ όλες έχουν δικαίωμα για μία θέση στην εξάδα.
Στην ουρά από τη 17η Στόουκ μέχρι και την 24η Μπάρνσλεϊ όλες είναι σε κίνδυνο. Ο μαραθώνιος αυτός είναι ίσως το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα, από πλευράς ενδιαφέροντος και ανταγωνιστικότητας.
Η 46 αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου. Εκεί θα μάθουμε τις δύο που ανεβαίνουν στην Πρέμιερ, τις τρεις που πέφτουν στη Λιγκ 1 και μετά πάμε φουλ για τα μοναδικά πλέι οφ.
ΛΙΝΤΣ (71 βαθμοί)
Τα παγώνια, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, η ιστορική Λιντς. Όπως και να το πούμε εδώ υπάρχει μία νοσταλγία, αλλά και ισχυρό παρών. Την τελευταία αγωνιστική η Λιντς ανέβηκε στην κορυφή ξεπερνώντας τη Γουέστ Μπρομ και θέλει να μείνει εκεί (ή έστω στην πρώτη δυάδα) μέχρι το τέλος. Θα περίμενε κανείς ότι με τον Μπιέλσα θα έχει την καλύτερη επίθεση, αλλά αυτή έχει την καλύτερη άμυνα στη λίγκα με μόλις 30 γκολ παθητικό. Απέχει επτά βαθμούς από την τρίτη θέση, η απευθείας άνοδος είναι στα χέρια της. Υπήρξε ένα κρούσμα κορονοϊού στους ελέγχους που έγιναν. Το όνομα δεν έγινε γνωστό.
ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (70 βαθμοί)
Στα τελευταία δύο ματς πριν τη διακοπή πήρε μόλις έναν βαθμό. Αυτός ο πενιχρός απολογισμός την έριξε από την κορυφή, αφού πλέον βρίσκεται να κυνηγά τη Λιντς της οποίας υστερεί κατά έναν βαθμό. Είναι πάντως η πλέον σταθερή ομάδα της λίγκας, με τον Σλάβεν Μπίλιτς να παράγει έργο. Με 64 γκολ στο ενεργητικό της έχει την κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα μαζί με την Μπρέντφορντ. Και οι μπάγκις έχουν σημαντικό προβάδισμα (έξι βαθμοί) από την τρίτη θέση, οπότε παίζουν δυνατά για την άνοδο. Είναι πάντως η πλέον σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα από την αρχή της χρονιάς.
ΦΟΥΛΑΜ (64 βαθμοί)
Στα τελευταία πέντε ματς πριν τη διακοπή οι κότατζερς πήραν μόλις δύο νίκες. Αυτός φυσικά δεν είναι απολογισμός για ομάδα που θέλει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια δίχως τα πλέι οφ. Μένει να δούμε αν η διακοπή της έκανε καλό. Πάντως από τις ομάδες της πρώτης τετράδας έχει τη χειρότερη επίθεση. Είναι φορές που της λείπει εμφανώς το εύκολο γκολ. Όσον αφορά τα τεστ με τον κορονοϊό, δύο παίκτες της βρέθηκαν θετικοί. Όπως και στην περίπτωση της Λιντς δεν ανακοινώθηκαν ονόματα. Αν βρει ένα καλό σερί μπορεί να χτυπήσει την πρώτη δυάδα, αλλιώς θα ψάξει την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια μέσω των πλέι οφ.
ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ (60 βαθμοί)
Ο Τόμας Φρανκ έχει φτιάξει ένα σύνολο που παίζει αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό εξάλλου έχει και την κορυφαία επίθεση της λίγκας μαζί με τη Γουέστ Μπρομ με 64 γκολ στο ενεργητικό της. Πριν τη διακοπή κέρδισε στο τελευταίο ματς, αλλά αυτό το τρίποντο ήρθε μετά από πέντε αγωνιστικές, στις οποίες δεν είχε καταφέρει να κερδίσει. Αυτό την άφησε ουσιαστικά εκτός ρεαλιστικής διεκδίκησης της απευθείας ανόδου. Γενικότερα από το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη και μετά έδειξε μεγάλη αστάθεια και επιπολαιότητα. Τώρα θα παλέψει να μείνει στην εξάδα.
ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (60 βαθμοί)
Η ιστορική Φόρεστ, η ομάδα από το Νότιγχαμ με τον Έλληνα ιδιοκτήτη, ο ιστορικός σύλλογος με τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη του, παλεύει για την επιστροφή της μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι μία από τις ομάδες που την ευνόησε η διακοπή της λίγκας. Το λέμε αυτό διότι στα τελευταία έξι ματς είχε μόλις μία νίκη και πλέον κινδυνεύει άμεσα να βγει από την πρώτη εξάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νόσησε από τον κορονοϊό, αλλά ευτυχώς δεν κόλλησε κανένας άλλος στον σύλλογο. Πιστεύουν στην άνοδο και θα την κυνηγήσουν μέχρι τέλους.
ΠΡΕΣΤΟΝ (56 βαθμοί)
Η Πρέστον το παλεύει τα τελευταία δύο χρόνια για την άνοδο, αλλά δεν της βγαίνει. Η ομάδα του Νιλ μετρούσε τρεις σερί ήττες και τέσσερις στα τελευταία πέντε πριν πάμε στη διακοπή, οπότε της ήρθε γάντι. Κρατιέται πλέον οριακά στην εξάδα και πρέπει να συνέλθει άμεσα να θέλει να παίξει στα πλέι οφ. Μόλις οκτώ ισοπαλίες στη λίγκα, απέχει από αυτές στα τελευταία επτά παιχνίδια της. Ο επιθετικός Στόκλεϊ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ το ίδιο έγινε λίγο αργότερα και με ακόμη δύο συμπαίκτες του. Άπαντες όμως το ξεπέρασαν και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν.
ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ (55 βαθμοί)
Της ήρθε κουτί η διακοπή της Μπρίστολ Σίτι. Είχε μείνει μακριά από τις νίκες για πέντε αγωνιστικές. Στα τελευταία δύο ματς έφερε ισάριθμες ισοπαλίες με 1-1 και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις ήττες. Κάπως έτσι βρέθηκε εκτός εξάδας πλέι οφ και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Πάντως το πρόγραμμά της δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει με πράξη στο γήπεδο. Στη θεωρία όλα μοιάζουν πιο εύκολα. Δεν είχε κρούσμα με κορονοϊό. Επίσης έχει τη χειρότερη άμυνα από τις ομάδες που είναι στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.
ΜΙΛΓΟΥΟΛ (54 βαθμοί)
Πάνω που έκανε την πιο μεγάλη νίκη (μέχρι την επόμενη εφόσον υπάρξει φυσικά) ήρθε η διακοπή. Τα λιοντάρια δεν ήθελαν αυτή την εξέλιξη για κανέναν λόγο. Το λέμε αυτό διότι κέρδισαν με 0-3 στην έδρα της Νότιγχαμ και με αυτό το αποτέλεσμα βρέθηκαν σε απόσταση βολής από την εξάδα. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από τρεις αγωνιστικές στις οποίες δεν είχε πανηγυρίσει τρίποντο. Από την 1η μέχρι και τη 18η θέση είναι η ομάδα που έχει τη χειρότερη επίθεση! Έχει σκοράρει μόλις 44 γκολ σε 37 ματς, παρόλα αυτά είναι στο κόλπο της ανόδου.
ΚΑΡΝΤΙΦ (54 βαθμοί)
Τα μπλε πουλιά δεν μπόρεσαν πέρσι να μείνουν στα μεγάλα σαλόνια. Παρόλα αυτά κράτησαν τον Γουόρνοκ στον πάγκο. Τελικά ο έμπειρος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν. Στη θέση του ήρθε ο Νιλ Χάρις. Δεν άλλαξαν και πάρα πολλά. Παραμένει πάντως ζωντανή για την εξάδα. Πριν τη διακοπή πανηγύρισαν διπλό στην έδρα της Μπάρνσλεϊ. Αυτή ήταν όμως η πρώτη νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Φυσικά και αυτές οι απώλειες της έχουν κοστίσει. Θετικός στον κορονοϊό, μέλος του τεχνικού επιτελείου. Αν βρει τη σταθερότητα που απαιτείται, έχει και το ρόστερ και το ειδικό βάρος να διεκδικήσει την άνοδο.
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (53 βαθμοί)
Τα ρόδα δεν άνθιζαν λίγο πριν τη διακοπή της λίγκας. Η πανδημία μάλλον τους ήρθε σε καλή συγκυρία, αφού μετά από τρεις σερί ισοπαλίες, ήρθε και μία ήττα για την κάνουν να υποχωρήσει στη 10η θέση. Φυσικά όμως η τριάδα παραμένει ανοικτή, αφού η διαφορά δεν έχει ανοίξει. Ο κορονοϊός χτύπησε τον αρχηγό της ομάδας, τον βασικότατο αμυντικό Έλιοτ Μπένετ. Το ξεπέρασε και φυσικά είναι πανέτοιμος για την επανέναρξη της λίγκας. Μένει να δούμε αν θα συνέλθει. Αν το κάνει μπορεί να είναι στην εξάδα και εκεί όλα γίνονται. Ο Χόλτμπι πρόλαβε να αποθεραπευτεί και θα είναι διαθέσιμος.
ΣΟΥΟΝΣΙ (53 βαθμοί)
Οι κύκνοι συμπληρώνουν μία διετία στην Τσάμπιονσιπ, αφού αποχαιρέτησαν την Πρέμιερ Λιγκ. Η Σουόνσι όμως είναι μία νοικοκυρεμένη ομάδα, μάζεψε το ρόστερ, από οικονομικής πλευράς και παραμένει ανταγωνιστική για να μπει στα πλέι οφ της ανόδου. Πριν τη διακοπή πάντως είχε μείνει για τρία ματς μακριά από τις νίκες. Αφού έχασε από τη Φούλαμ εκτός με 1-0, έφερε δύο ισοπαλίες, μία εντός και μία εκτός έδρας. Αρκετές ισοπαλίες (14) οι οποίες της έχουν δώσει, αλλά και της έχουν στερήσει κάποιους πολύτιμους βαθμούς. Συνολικά πάντως στα τελευταία εννέα ματς πρωταθλήματος είχε μόλις μία νίκη!
ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΟΥΝΤΙ (51 βαθμοί)
Δεν τη χτύπησε ο κορονοϊος, αλλά ενδέχεται να τη χτυπήσει αφαίρεση βαθμών για παράβαση του Financial Fair Play. Ο λόγος είναι η πώληση του γηπέδου της, του Πράιντ Παρκ, στον πρόεδρό της, τον Μελ Μόρις. Αν τιμωρηθεί φυσικά χάνει κάθε ελπίδα για διεκδίκηση της ανόδου. Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι, η προσθήκη του Γουέιν Ρούνεϊ της έδωσε τεράστια ώθηση από όλες τις πλευρές. Επίσης η διοίκηση δυσκολεύτηκε να έρθει σε συμφωνία με τους παίκτες για περικοπή μισθών, αλλά τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή. Αγωνιστικά έχει τη δυναμική να χτυπήσει θέση στην εξάδα.
ΚΠΡ (50 βαθμοί)
Είναι από τις ομάδες που δεν ήθελαν τη διακοπή καθώς βρίσκονταν σε άνοδο. Αήττητοι στα τελευταία έξι με ισόποσα μοιρασμένες τις νίκες και τις ισοπαλίες, οι παίκτες του Γουόρμπαρτον έδειξαν ότι εξαπολύουν αντεπίθεση για την εξάδα. Φύσει επιθετικοί οι Ρέιντζερς, οι οποίοι έχουν την τρίτη καλύτερη επίθεση στη λίγκα. Εδώ όμως υπάρχει και ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Για να σκοράρουν τόσο πολύ παραμελούν την άμυνα. Αν και είναι στη 13η θέση της βαθμολογίας, διαθέτουν την τρίτη χειρότερη άμυνα, έχοντας ήδη δεχτεί 62 γκολ. Τεράστιος αριθμός για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει την άνοδο.
ΡΕΝΤΙΝΓΚ (48 βαθμοί)
Διπλή μετάφραση μπορούν να έχουν οι δύο σερί νίκες που πέτυχε η Ρέντινγκ πριν την καραντίνα. Οι ρόαγιαλς επικράτησαν των Μπάρνσλεϊ και Μπέρμιγχαμ. Από τη μία μπορεί να πει κάποιος ότι απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη, από την άλλη όμως, μείωσε και τη διαφορά από την 6η θέση. Δεν λέμε βέβαια ότι είναι και το πλέον πιθανό σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με κρούσμα κορονοϊού στις τάξεις της. Η περίοδος από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου ήταν πραγματικά καταστροφική, αφού σε επτά ματς δεν πήρε τη νίκη, κάνοντας τέσσερις ισοπαλίες, όλες με 1-1.
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ (48 βαθμοί)
Μετά τα Χριστούγεννα άρχισε η κατηφόρα για τη Γουένσντεϊ. Σε 14 ματς που έδωσε από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά πήρε μόνο δύο νίκες. Με αυτό τον απολογισμό όχι μόνο δεν μπόρεσε να μείνει στην τετράδα, ούτε καν στην εξάδα και υποχώρησε στη 15η θέση που τη βρήκε ο κορονοϊός. Από αυτόν προσβλήθηκε ο άσος της, ο στράικερ Σαμ Γουίνολ, ενώ εντός Ιούνιου θετικός στον ιό βρέθηκε και ο Γκάρι Μονκ από το τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να συνέλθει άμεσα για να μην κινδυνεύσει κι αν βρει και τον παλιό της εαυτό, γιατί όχι, μήπως χτυπήσει και την άνοδο.
ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (47 βαθμοί)
Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος η Μπέρμιγχαμ είχε συμπληρώσει πέντε αγώνες μακριά από τις νίκες. Ξεκίνησε με φιλοδοξίες, αλλά αυτές δεν φαίνεται να δικαιώνονται. Μαθηματικά το τρένο δεν έχει χαθεί, ούτε όμως μπορεί και να αισθάνεται ασφαλής αν κοιτάξει προς τα πίσω. Κομβικά τα δύο πρώτα ματς για να δούμε προς ποια κατεύθυνση κοιτάζει. Δεν θα τιμωρηθεί για το Financial Fair Play κι αυτό είναι σημαντικό. Ο Κλοτέτ δεν θα είναι στον πάγκο της την επόμενη χρονιά. Το περιμέναμε, αλλά αυτό ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα.
ΣΤΟΟΥΚ (42 βαθμοί)
Για ομάδα που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία, η Στόουκ τρέχει ένα εξαιρετικό αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων στους οποίους μάζεψε οκτώ βαθμούς με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Οπότε είναι από τους συλλόγους που δεν ήθελαν τη διακοπή, αφού ήταν σε αγωνιστική φόρμα και σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Μένει να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει έτσι μετά από τόσον καιρό. Στα αρνητικά είναι πως βρέθηκε θετικός ο προπονητής της, ο Ο’ Νιλ στον κορονοϊό και αυτό ίσως επηρεάσει αρνητικά τους παίκτες. Από τις ομάδες που είναι από τη 16η θέση και κάτω έχει την καλύτερη επίθεση, έχοντας βρει δίχτυα 49 φορές.
ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ (42 βαθμοί)
Πήγε στη διακοπή με ήττα 2-0 στην έδρα της Λιντς. Η Χάντερσφιλντ παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό και αυτό θα κάνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εντός έδρας μάζεψε εννέα βαθμούς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, για τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών μακριά από το γήπεδό της συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό. Θα πρέπει να βελτιώσει την εκτός έδρας συμπεριφορά της αν θέλει να μείνει στην κατηγορία. Ο Ντάνι Κάουλι μέλος του τεχνικού επιτελείου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Δεν αναφέρθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι, με κάποιον παίκτη δηλαδή κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό.
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ (41 βαθμοί)
Ο πάλαι ποτέ άσος του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Τζόναθαν Γουντγκέιτ είναι εδώ και χρόνια πια προπονητής και προσπαθεί να κρατήσει την Μπόρο στην Τσάμπιονσιπ. Δεν έχει ικανοποιήσει η ομάδα του όλη τη χρονιά. Είναι η μία από τις δύο ομάδες με μονοψήφιο αριθμό νικών (9 νίκες, η άλλη είναι η ουραγός Μπάρνσλει με 8). Επίσης διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στη λίγκα, αφού έχει σκοράρει μόλις 37 φορές σε 37 ματς. Είναι η μόνη ομάδα στη λίγκα που δεν έχει φτάσει ακόμη τα 40 γκολ στην επίθεση. Ένα κρούσμα με κορονοϊό χωρίς να γίνει γνωστό το όνομα, ούτε αν αφορούσε παίκτη ή τεχνικό επιτελείο.
ΓΟΥΙΓΚΑΝ (41 βαθμοί)
Είναι από τις ομάδες που έβλαψε περισσότερο από οποιανδήποτε άλλη, η διακοπή του πρωταθλήματος. Και δεν το λέμε από θέμα κρουσμάτων (δεν είχε κανένα), αλλά από θέμα φόρμας. Οι λάτικς είχαν συμπληρώσει ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών, το οποίο τους είχε βγάλει μετά από πάρα πολύ καιρό από την επικίνδυνη ζώνη και κάλπαζαν προς την παραμονή. Τώρα μένει να δούμε αν μπορούν να συνεχίσουν από εκεί όπου είχαν σταματήσει. Και δεν υπάρχει περιθώριο πίστωσης χρόνου. Είναι πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Πέρασε και σε νέα εποχή, καθώς νέοι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν τα ηνία. Πρόκειται για εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ, αποκαλούμενη International Entertainment Corporation.
ΧΑΛ (41 βαθμοί)
Μόνο τίγρεις (όπως είναι το προσωνύμιο τους) δεν ήταν οι παίκτες της Χαλ μέσα στο 2020. Κέρδισαν την πρώτη μέρα του χρόνου και μετά από εκεί επήλθε η κατάρρευση. Σε 10 ματς κατάφεραν να πάρουν μόλις δύο βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες. Στα άλλα οκτώ ματς ηττήθηκαν, κάτι που έγινε σερί στα τελευταία τέσσερα, δεχόμενη 12 γκολ και σκοράροντας μόλις δύο φορές. Μετά την πώληση των Γκροσίτσκι και Μπόουεν δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Είχε δύο κρούσματα από κορονοϊό, δίχως να γίνουν γνωστά τα ονόματα των παικτών.
ΤΣΑΡΛΤΟΝ (39 βαθμοί)
Μπήκε στη διακοπή με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Έχασε από άμεση ανταγωνίστρια για την παραμονή, τη Μίντλεσμπρο με 0-1 και έτσι μπήκε στην επικίνδυνη ζώνη. Στα τελευταία πέντε ματς έκανε τέσσερις ήττες. Το μόνο θετικό είναι πως μπαίνει σε νέα εποχή -ιδιοκτησιακά- και ίσως πάρει μία οικονομική ανάσα, ιδίως αν καταφέρει και σώσει την κατηγορία. Ο επιχειρηματίας Έλιοτ αναλαμβάνει τα ηνία και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα. Επέστρεψε τελικά ο πρώτος σκόρερ Λάιλ Τέιλορ, ο οποίος είχε αρχικά αρνηθεί να επιστρέψει. Εμμένουν στην αρχική τους απόφαση όμως, ο αμυντικός Σόλι και ο μέσος Ντέιβις.
ΛΟΥΤΟΝ (35 βαθμοί)
Έχοντας μία ήττα στα τελευταία έξι ματς, όπου μάζεψε 11 βαθμούς πήρε ανάσα μεγάλη και ελπίζει ότι μπορεί να σώσει την κατηγορία. Παρά την αγωνιστική βελτίωση όμως έφυγε ο Γκρέιαμ Τζόουνς και στη θέση του ανέλαβε ο Νέιθαν Τζόουνς που είχε φύγει πριν 18 μήνες για τη Στόουκ. Μία απόφαση που μπορούμε να πούμε ότι δεν την περιμέναμε σε αυτό το σημείο. Δεν είχε κάποιο κρούσμα με τον κορονοϊό, αλλά δεν υπάρχουν πλέον και περιθώρια για γκέλες. Από τα πρώτα ματς πρέπει να δείξει αν μπορεί ή όχι να σώσει την κατηγορία.
ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ (34 βαθμοί)
Μετά από τρεις κολλητές νίκες, ήρθαν δύο ήττες, αμφότερες με 2-0 με τις οποίες πήγε στη διακοπή. Είναι ουραγός, απέχει επτά βαθμούς από την παραμονή, προλαβαίνει και μαθηματικά και ουσιαστικά, αρκεί να πείσει αγωνιστικά. Στα τελευταία έξι ματς επιβεβαίωσε ισάριθμες φορές το no goal. Επιδιώκει την τιμωρία της Ντέρμπι για το Financial Fair Play, ώστε να έχει η ίδια αυξημένες πιθανότητες παραμονής. Γενικά πάντως είναι σε πολύ δυσχερή θέση και θα πρέπει να κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις για να μείνει στην κατηγορία.