* Σημειώθηκε under 2,5 στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Μπολόνια για το πρωτάθλημα.

* Η Μπολόνια γνώρισε την ήττα στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Σημειώθηκε under 2,5 στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Μπολόνια με αντίπαλο την Τζένοα σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Χωρίς νίκη παραμένει εδώ κι εννέα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα η Μπολόνια, στις οποίες σημείωσε τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η τελευταία φορά που κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρίποντο» ήταν κόντρα στην Ουντινέζε (1-0 εκτός έδρας) στις 14 Φεβρουαρίου. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στη Ρόμα (1-1 εκτός έδρας) στις 11 του μηνός το συγκρότημα του Ντοναντόνι δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Τορίνο (1-0 εντός έδρας) και Νάπολι (6-0 εκτός έδρας). Κόντρα στην τελευταία μεσοβδόμαδα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκαμπιαντίνι στο 10’, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να διπλασιάζει τα τέρματά τους στο 35’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μέρτενς έδωσε το δικό του σόου, σκοράροντας χατ τρικ (58’, 80’, 88’).

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 90’ ο Νταβίντ Λόπεζ, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένουν οι «ροσομπλού» στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσαν τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Στις τέσσερις σημειώθηκε no-goal, ενώ σε όλες σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. Την απόλυτη στήριξη της διοίκησης του συλλόγου απολαμβάνει ο Ντοναντόνι, καθώς όπως τόνισε με δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής αυτού, Κλαούντιο Φενούτσι: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την πορεία της Μπολόνια. Δεν γίνεται κανένας λόγος για αποχώρηση του προπονητή».

Προηγούμενο ματς: Βαρύτατη εκτός έδρας ήττα με 6-0 γνώρισε η Μπολόνια από τη Νάπολι, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Μπολόνια σκόραρε στα δύο από τα εννέα τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΤΖΕΝΟΑ

Τρεις νίκες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός της Τζένοα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Γκασμπερίνι επικράτησε των Φροζινόνε (4-0 εντός έδρας), Σασουόλο (1-0 εκτός έδρας) και Ίντερ (1-0 εντός έδρας), ενώ παράλληλα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Νάπολι (3-1 εκτός έδρας) και Κάρπι (4-1 εκτός έδρας). Μεσοβδόμαδα κόντρα στην Ίντερ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντε Μάιο στο 77’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Λαμάνα (ΤΕ), ο οποίος πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Με αυτό το «τρίποντο» οι «γκριφόνι» σφράγισαν την παραμονή τους στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Μόλις μία νίκη κατάφεραν να πανηγυρίσουν στις επτά τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση. Στις υπόλοιπες σημείωσαν μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Στις τρεις σημειώθηκε no-goal, ενώ σε ισάριθμες σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ η Τζένοα αναμένεται να αγοράσει τον Ανσάλντι (ΑΜ) από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (σ.σ. από την οποία αγωνίζεται φέτος ως δανεικός), έτσι ώστε να τον πουλήσει σε μία εκ των Ίντερ και Ρόμα.

Προηγούμενο ματς: Την εντός έδρας νίκη με 1-0 πανηγύρισε η Τζένοα επί της Ίντερ, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Τζένοα γνώρισε την ήττα στα πέντε από τα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.