* Η Τζένοα δέχθηκε γκολ στα δύο από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Σημειώθηκε under 2,5 στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Ίντερ για το πρωτάθλημα.

ΤΖΕΝΟΑ

Μετά τις δύο σερί νίκες που πανηγύρισε κόντρα στις Φροζινόνε (4-0 εντός έδρας) και Σασουόλο (1-0 εκτός έδρας) η Τζένοα επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα από την Κάρπι (4-1 εκτός έδρας). Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Παβολέτι στο 34’. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς ο Ίτσο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι, σκοράροντας δύο φορές πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τους Ντι Γκαούντιο και Λολό. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Κάρπι ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ με τον Πασιούτι (49’). Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’ ο Σαμπέλι.

Αήττητο παραμένει το συγκρότημα του Γκασμπερίνι στις επτά τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσε πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Στις πέντε σημειώθηκε no-goal, ενώ στις τέσσερις σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. «Κόντρα στην Κάρπι σταματήσαμε ένα σερί καλώς αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα απότομο φρενάρισμα για εμάς», υπογράμμισε ο προπονητής των «γκριφόνι» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με την Ίντερ, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η αντίπαλός μας είναι μία ομάδα με σημαντικές αξίες. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να την αντιμετωπίσουμε».

Προηγούμενο ματς: Βαρύτατη εκτός έδρας ήττα με 4-1 γνώρισε η Τζένοα από την Κάρπι, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Τζένοα επικράτησε στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΙΝΤΕΡ

Ζωντανή στη μάχη για την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, παραμένει η Ίντερ η οποία προέρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Αφού γνώρισε την ήττα από την Τορίνο (2-1 εντός έδρας) στις 3 Απριλίου το συγκρότημα του Μαντσίνι επικράτησε των Φροζινόνε (1-0 εκτός έδρας) και Νάπολι (2-0 εντός έδρας). Κόντρα στην τελευταία το Σάββατο (16/4) οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4’ με το όμορφο γκολ του Ικάρντι. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Μπρόζοβιτς έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο βάθος των διχτύων των «παρτενοπέι», διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. Μόλις μία νίκη κατάφεραν να πανηγυρίσουν οι «νερατζούρι» στις επτά τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση.

Στις υπόλοιπες σημείωσαν τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στις τρεις σημειώθηκε no-goal, ενώ σε ισάριθμες σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. «Τα πάντα θα εξαρτηθούν για μας στις επόμενες δύο αναμετρήσεις (σ.σ. με Τζένοα και Ουντινέζε). Αν καταφέρουμε να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών, τότε θα έχει νόημα η νίκη που πετύχαμε κόντρα στη Νάπολι», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της Ίντερ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με την Τζένοα, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε πραγματοποιήσει πολλά λάθη μέσα στη σεζόν, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές μου κάναν πάντα το καλύτερο δυνατό. Θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι».

Προηγούμενο ματς: Τους τρεις βαθμούς της νίκης πανηγύρισε η Ίντερ στην έδρα της επικρατώντας με 2-0 της Νάπολι, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Ίντερ παραμένει αήττητη στα 18 από τα 20 τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Τζένοα σε όλες τις διοργανώσεις.