Πρώτος γύρος: Μπαστιά – Γκαζελέκ 1-2

*Τοπικό ντέρμπι της Κορσικής χωρίς αντιπαλότητα.

*Μόλις μια νίκη μετράει η Γκαζελέκ στα τελευταία 8 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (1-3-4).

ΓΚΑΖΕΛΕΚ

Κόντρα στη συντοπίτισσα Μπαστιά έμελλε να παίξει τη «ζωή» της η Γκαζελέκ, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης μάλλον αποχαιρετά την κατηγορία. Με δεδομένο ότι ακολουθούν παιχνίδια με Λυών (εκτός) και Παρί Σεν Ζερμέν (εντός), οι γηπεδούχοι μπορούν να ψάξουν τους πόντους που χρειάζονται σήμερα και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λοριάν (εκτός). Ακόμη και αν πάρουν έξι πόντους, δε θα είναι σίγουροι ότι μένουν στην κατηγορία, κάτι που τους φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Υπέστησαν οδυνηρή ήττα απ’ τη Λιλ την περασμένη εβδομάδα, το ματς θα μπορούσε να πάει διαφορετικά αν τους δινόταν πέναλτι στο 2’ και έκαναν γκολ την ευκαιρία που ακολούθησε στο 5’, στη συνέχεια υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Ήταν η τρίτη ήττα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για την Γκαζελέκ, που πήρε μόλις έναν πόντο σ’ αυτό το σερί. Οι Κορσικανοί παρέμειναν στην 18η θέση (εντός της ζώνης του υποβιβασμού) με 34 πόντους, υπολείπονται δύο πόντων της Ρεμς και έξι πλέον της Μονπελιέ, σήμερα χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη. Μόλις ένα «τρίποντο» πήρε η Γκαζελέκ στα τελευταία 15 παιχνίδια πρωταθλήματος, με 1-0 εντός έδρας επί της Καέν, είναι απ’ τις χειρότερες εντός έδρας ομάδες της κατηγορίας με ρεκόρ 4-7-6 και γκολ 20-26.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα για την Γκαζελέκ με 2-4 απ’ τη Λιλ. Σόου απ’ τον Μπουφάλ, που σκόραρε τα πρώτα τρία γκολ της ομάδας του μέχρι το 84’, το τελικό 2-4 ήρθε στο 88’ με αυτογκόλ του Μαρτίνεζ. Μείωσαν προσωρινά οι Πουζό (41’) και Τουρέ (86’) για την Γκαζελέκ.

Στατιστικό: Δέχτηκε γκολ στα τελευταία 6/8 εντός έδρας ματς η Γκαζελέκ.

*Τα περισσότερα εκτός έδρας Under 2,5 της κατηγορίας μετράει η Μπαστιά, συνολικά 13 σε 16 παιχνίδια, διαθέτει τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση με μόλις 9 γκολ.

ΜΠΑΣΤΙΑ

Ένα περίεργο παιχνίδι έρχεται σήμερα για την Μπαστιά, το οποίο μπορεί να τη φέρει σε δύσκολη θέση. Απ’ τη μία δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή, αλλά απ’ την άλλη απέναντι της έρχεται η Γκαζελέκ, μια ομάδα της Κορσικής με την οποία δεν έχει ουδεμία αντιπαλότητα και ουσιαστικά παίζει το τελευταίο της «χαρτί». Χαρακτηριστική ήταν η μεσοβδόμαδη ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της Μπαστιά, οι οποίοι κάλεσαν τους ομοϊδεάτες τους να προσέλθουν στο γήπεδο παρέα με τους οπαδούς της Γκαζελέκ και ευχήθηκαν στην αντίπαλη ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, έτσι ώστε να παραμείνει δυνατό το ποδόσφαιρο της Κορσικής!

Ο κόουτς Τσικολινί παραδέχτηκε ότι οι δύο ομάδες έχουν καλές σχέσεις, ωστόσο –προφανώς- επεσήμανε ότι η δική του πλευρά θα πάει να παίξει για τη νίκη. Από δύο σερί ήττες προέρχονται οι φιλοξενούμενοι χωρίς να σκοράρουν, η τελευταία εκ των οποίων με 0-1 εντός έδρας απ’ τη Σεντ Ετιέν. Ήταν η τρίτη ήττα για τους Κορσικανούς στα τελευταία πέντε παιχνίδια, πανηγύρισαν μόλις μια νίκη στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές (1-3-3) και βρίσκονται στους 43 πόντους. Δεν ανησυχούν για την παραμονή, αφού η διαφορά απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού είναι 9 πόντοι και είναι αρκετή για να τους κάνει να αισθάνονται ασφάλεια. Ουσιαστικά, η Μπαστιά έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία. Επιστρέφει ο Καουζάκ (ΜΕ 27/0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα για την Μπαστιά με 0-1 απ’ τη Σεντ Ετιέν. Το γκολ ο Ρου στο 75’.

Στατιστικό: Δέχτηκε γκολ στα 13/16 εκτός έδρας ματς η Μπαστιά.