Στον πρώτο γύρο: Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ 1-1

* Μόλις μία ήττα μετρά η Τότεναμ στα 12 τελευταία ματς Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στη Γουέστ Μπρομ (5-6-1).

* Παράλληλα, όμως, η Γουέστ Μπρομ έχει ηττηθεί μόλις σε μία από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” για την Πρέμιερ Λιγκ (1-3-1).

* Την καλύτερη άμυνα στο φετινό πρωτάθλημα έχει η Τότεναμ με 25 γκολ παθητικό.

TOTENAM

Μόνο νίκη… είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της Τότεναμ ενόψει του σημερινού ματς εναντίον της αδιάφορης Γουέστ Μπρομ, προκειμένου τα “σπιρούνια” να πλησιάσουν εκ νέου στο -5 από την πρωτοπόρο Λέστερ και να μείνουν ζωντανά μέχρι… τελικής πτώσεως στην κούρσα του τίτλου. Σίγουρα η Τότεναμ “παίζει” με μικρές πιθανότητες, όμως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την εξαιρετική φετινή πορεία της. Την περασμένη Δευτέρα έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στο “Μπριτάνια”, είναι αήττητη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (4-2-0) και μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες 13 (10-2-1). Παράλληλα, “τρέχει” σερί 5-1-0 στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, έχοντας την καλύτερη άμυνα στη φετινή Πρέμιερσιπ.

Ταυτόχρονα, ενδεχόμενη νίκη θα την απομακρύνει στο +7 από τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι και θα κλειδώσει σχεδόν σίγουρα τη 2η θέση. Κανένα νέο αγωνιστικό πρόβλημα για τον Ποκετίνο, ο οποίος θα παρατάξει πιθανότατα την ενδεκάδα που θριάμβευσε στο “Μπριτάνια”.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο εξαιρετικός 20χρονος μεσοεπιθετικός Ντέλε Άλι (χρίστηκε και διεθνής πρόσφατα με τα “λιοντάρια”) ανακηρύχθηκε από την FA ως ο “Καλύτερος Νέος Παίκτης της Χρονιάς”. Η βράβευση αυτή έρχεται σε συνδυασμό με τη χθεσινή δήλωση του Ποκετίνο ότι επιθυμεί να χτίσει την ομάδα γύρω από αγγλικό “κορμό”.

Προηγούμενο ματς: Έφυγε από την έδρα της Στόουκ με το εμφατικό 0-4. Από δύο γκολ σκόραραν οι Κέιν (9′ και 71′) και Ντέλε Άλι (67′ και 82′).

Στατιστικό για στοίχημα: Μόλις μία ήττα στις τελευταίες 13 αγωνιστικές (10-2-1).

Στοιχημάτισε τώρα στο Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

Η Γουέστ Μπρομ, από την πλευρά της, έρχεται στο σημερινό ματς ως αουτσάιντερ για το τρίποντο, αν κρίνει κανείς και από την πορεία ντεφορμαρίσματος την οποία διανύει. Η μεσοβδόμαδη εκτός έδρας ήττα από την Άρσεναλ για την εμβόλιμη 34η αγωνιστική ήταν η τέταρτη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (0-1-2), με τους “μπάγκις” να έχουν σκοράρει μόλις ένα γκολ σε αυτή την πεντάδα αγώνων. Πάντως, οι 40 βαθμοί τους φέρνουν στο +9 από τη ζώνη υποβιβασμού, οπότε η παραμονή είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη. Στο 1-2-2 το σερί στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

“Πιέζουν” για επιστροφή στο αρχικό σχήμα ο επιθετικός Ροντόν και ο αμυντικός Τζόνας Όλσον. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό ματς ο μέσος Πρίτσαρντ (δανεικός από Τότεναμ).

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εκτός έδρας ήττα από την Άρσεναλ με 2-0. Τα γκολ στο 6′ και στο 38′.

Στατιστικό: Έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

Βασίλης Μελίδης