Στοιχηματική Θεωρία: Πότε τα σκορ θα πρέπει να αποτελούν στοιχηματική επιλογή
Στην εποχή που διανύουμε, οι επιλογές για κάποιον που θέλει να ποντάρει τα χρήματα του σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πολλές. Το κλασικό 1-Χ-2 θα είναι πάντα εκεί. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να εγκλωβιστεί ένας παίκτης σε τέτοιου είδους περιορισμούς. Εκτός απ’ τα «ξερά» αποτελέσματα, ισχυρές επιλογές είναι και τα σκορ. Τα οποία φαινομενικά μπορεί στο μυαλό των περισσότερων να θεωρούνται σχεδόν απίθανο να επαληθευτούν, η αλήθεια όμως είναι μάλλον αντίθετη.
Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν συγκεκριμένα σκορ, τα οποία γίνονται ακόμη πιο ειδικά σε κάποιες χώρες. Αυτά είναι τα κλασικά 1-0, 2-0, 2-1 και 1-1, οι αποδόσεις των οποίων προσφέρονται σε πολύ πιο υψηλές τιμές απ’ ότι τα απλά σημεία. Ακόμη και στις χώρες όπου αυτά τα σκορ είναι συνηθισμένα, η επιλογή τους παραμένει πιο επικερδής (αν επαληθευτεί) συγκριτικά με το ποντάρισμα σε νίκη ή ισοπαλία. Πώς όμως επιλέγουμε για στοίχημα ένα ματς που θεωρούμε ότι μπορεί να κινηθεί σε τέτοια επίπεδα σκοραρίσματος;
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση όπου θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δε θα πάμε σε πρωταθλήματα, που ξέρουμε ότι παραδοσιακά τα ματς «ανοίγουν» ή οι εκπλήξεις είναι περισσότερο πιθανές να συμβούν (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία). Χώρες όπου παρατηρούνται μικρά σκορ και οριακές νίκες, ακόμη και για τα μεγάλα φαβορί είναι οι Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, ίσως και η Πορτογαλία. Επιλέγουμε παιχνίδια με αντιπάλους κοντά σε δυναμική, αλλά και τα φαβορί όταν παίζουν εκτός έδρας. Σκεφτείτε π.χ. πόσες φορές κέρδισε η Γιουβέντους φέτος εκτός έδρας με 0-1 και 1-2, ή έμεινε στο 1-1. Τουλάχιστον στα μισά εκ των 19 εκτός έδρας αγώνων της στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Πρόκειται λοιπόν, για μια τακτική που στην πρώτη ματιά φαίνεται κάπως τζογαδόρικη. Αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν εμπεριέχει περισσότερο ρίσκο απ’ ότι ένα απλό σημείο. Ίσα-ίσα, που «πληρώνει» καλύτερα και έχει πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί.