Poker Pro (Άρθρο 39ο): Μικρά ζεύγη (Mέρος 2o)
Σε συνέχεια του Poker Pro #38, διαβάστε τρόπους που μπορείτε να χειριστείτε φύλλα όπως 4αρια, 5αρια, κτλ και με τη δική σας αναλυτική ικανότητα και εμπειρία προσαρμόστε τους στο παιχνίδι σας…
Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο για τα μικρά ζεύγη στα cash games, σε αυτά τα άρθρα δεν θα δείτε έναν και μοναδικό μπούσουλα που μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Θα διαβάσετε για πιθανούς τρόπους χειρισμού τέτοιων φύλλων και με την δική σας αναλυτική ικανότητα και εμπειρία μπορείτε να τους προσαρμόσετε στο παιχνίδι σας.
Στα τουρνουά, η αντιμετώπιση που απαιτείται είναι πιο συντηρητική αφού ο κίνδυνος αποκλεισμού ελλοχεύει σε κάθε κίνηση. Από πρώτη θέση στο ποντάρισμα (την λεγόμενη “under the gun”), δεν είναι λάθος να πάτε πάσο τα μικρά ζεύγη μέχρι και 5άρια. Στα cash games αξίζει να παιχτούν γιατί τα implied odds είναι πολύ καλά και αν τελικά δεν γίνουν σετ και χαθούν κάποια χρήματα από τα calls πριν το φλοπ, πάντα μπορούμε να φέρουμε επιπλέον χρήματα στο τραπέζι. Στα τουρνουά όμως, αν μπούμε 5-10 φορές πριν το φλοπ με τέτοια φύλλα και δεν βγάλουμε το σετ που ψάχνουμε, θα μας έχει κοστίσει πολύ συγκριτικά με τις μάρκες που έχουμε στην διάθεση μας.
Ο σωστός τρόπος παιχνιδιού των μικρών ζευγαριών στα τουρνουά εξαρτάται κατά πολύ από το πόσες μάρκες έχουμε στην κατοχή μας συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Με πολλές μάρκες μπορούμε να κάνουμε call ή ακόμα και raise, ενώ με λίγες μάρκες συγκριτικά, μπορεί και να ενδείκνυται το all-in.
Στα τουρνουά, μπορεί να βρεθείτε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις έχοντας μεσαία ζεύγη όπως 9άρια για παράδειγμα. Εάν το φλοπ ανοίξει με 10-6-3 θα είναι πολύ δύσκολο να τα χειριστείτε. Ενώ σε ένα παιχνίδι με μετρητά (cash game) θα μπορούσατε να ποντάρετε ή να κάνετε check-raise για να «μετρήσετε» την δύναμη του φύλλου σας, στο τουρνουά αυτό είναι επικίνδυνο αφού οι μάρκες που θα χρησιμοποιήσετε για μια τέτοια κίνηση θα είναι σημαντικό ποσοστό του stack σας. Ίσως η καλύτερη και πιο ακίνδυνη αντιμετώπιση είναι η αποφυγή των μεγάλων συγκρούσεων με τέτοια μικρομεσαία ζεύγη.
Το καλό με αυτά τα ζεύγη είναι ότι σπάνια αναγκάζουν τον παίκτη να προβληματιστεί για το ποια είναι η σωστή κίνηση, αφού είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Αλλά όταν το κάνουν, μπορεί να καταλήξει σε δύσκολες και οδυνηρές καταστάσεις.
Για κλείσιμο θα σας περιγράψω μια κατάσταση στην οποία βρέθηκα σε live multi-table τουρνουά με buy in €1500. Είχαμε ξεκινήσει πάνω από 400 παίκτες και όταν έγινε η κάτωθι παρτίδα είχαμε απομείνει 26 σε 3 τραπέζια. Είχα ζεύγος 2άρια στο big blind και το τραπέζι μου χαρακτηριζόταν από αρκετή επιθετικότητα. Δεν περνούσε σχεδόν καμία παρτίδα χωρίς κάποιος να κάνει raise πριν το φλοπ. Έτσι έγινε και σ’ αυτήν, με το raise να έρχεται από τον παίκτη που κάθεται στην θέση cut-off (μία πριν το button). Ήταν ένα σχετικά μεγάλο raise, 5 φορές το Big blind κι έκανα το call. To φλοπ άνοιξε με 2-7-J και τελικά παίξαμε και οι δύο all-in. Όπως αποδείχθηκε, ο αντίπαλός μου είχε ένα ζεύγος 7άρια και αυτό σήμαινε το τέλος του τουρνουά για μένα. Σετ κόντρα σε μεγαλύτερο σετ, είναι μια ήττα μάλλον αναπόφευκτη, αλλά δεν συμβαίνει συχνά. Αν αυτό όμως συνέβαινε στην αρχή του τουρνουά, θα κατηγορούσα τον εαυτό μου γιατί έπαιξα ένα μικρό ζεύγος απέναντι σε μεγάλο raise.
Poker Pro
Poker.gr