* 3η αγωνιστική

* Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

* Η Γαλατασαράι έχει ρεκόρ 1-2-4 απέναντι σε σουηδικές ομάδες, δεν έχει κερδίσει εντός έδρας (0-2-2).

* Η Έλφσμποργκ αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τούρκικη ομάδα.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-3) επί της Αντάλιασπορ. Σκόρερ της Γαλατασαράι οι Ικάρντι (10’, 52’) και Οσιμέν (90+2’).

Πειστικό το σαββατιάτικο πέρασμα της πρωταθλήτριας Τουρκίας από την Αττάλεια στην επιστροφή της από τη διακοπή των εθνικών ομάδων, έφτασε τα 9 παιχνίδια δίχως ήττα (7-2-0), ανεξαρτήτως διοργάνωσης και διατήρησε το προβάδισμα στην κούρσα τίτλου με ρεκόρ 8-1-0 στην Super Lig.

Μπήκε ορεξάτη στο ματς η “τσιμ-μπομ”, προειδοποίησε πριν ο Ικάρντι ανοίξει το σκορ με κεφαλιά σε κόρνερ. Έβγαλε ωραίες συνεργασίες, είχε τις στιγμές να “καθαρίσει” το ματς πριν την ανάπαυλα, τελικά το έκανε ο Αργεντίνος “μπόμπερ” σε έξοχη μετάβαση. Ουδέποτε απειλήθηκε σοβαρά από τους γηπεδούχους και ο Οσιμέν διαμόρφωσε το τελικό σκορ ερχόμενος από τον πάγκο, με εντυπωσιακό ψαλίδι!

Όσον αφορά το Europa League, έκανε ποδαρικό με το δεξί στη League Phase λυγίζοντας στην Πόλη τον ΠΑΟΚ (3-1), με μία πολύ δημιουργική εμφάνιση (2.42 xGoals), αλλά δύο εβδομάδες αργότερα την πάτησε άσχημα στην Ρίγα.

5 ημέρες μετά την απίθανη πρωταθληματική “γκέλα” με την Κασίμπασα, από την οποία ισοφαρίστηκε σε 3-3 από το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, έκανε το δις εξαμαρτείν. Προηγήθηκε εύκολα 0-2 της αδύναμης Ρίγας Σκόλα, αλλά η χαλάρωση και τα ανασταλτικά κενά έφεραν την ισοφάριση (2-2) των Λετονών.

“Πρέπει να αντισταθμίσουμε το άσχημο αποτέλεσμα στη Ρίγα κερδίζοντας αύριο. Στόχος μας είναι να είμαστε στην 8άδα. Το κίνητρό μας είναι υψηλό.” δήλωσε ο κόουτς Μπουρούκ, ο οποίος έχει στο μυαλό του και το ντέρμπι της Δευτέρας με την Μπεσίκτας.

Τραυματίστηκε στην Αττάλεια ο Γιάκομπς (αρ. μπακ) και θα χάσει το σημερινό παιχνίδι, όπως και ο αρχηγός Μουσλέρα (κίπερ), ο οποίος εκτίει την 3η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Σαλάι (φορ/εξτρέμ).

Στατιστικά

* Over 2.5 τα 8/9 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Σκόραρε 3+ φορές στα 4/5 τελευταία εντός έδρας.

* Goal/Goal τα 7/8 τελευταία εντός έδρας για το Europa League.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα (1-3) από την Χάκεν. Με αυτογκόλ (4’) προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, ο Λάρσεν (59’) έκανε το 0-2, ο Φρικ (77’) μείωσε για την Έλφσμποργκ και ο Αγκμπονίφο (80’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έχασε τον δρόμο της στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος η περσινή φιναλίστ Σουηδίας, γνώρισε δύο άσχημες ήττες (με 7 γκολ παθητικό) πριν και μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων για να κατρακυλήσει στην 7η θέση της Allsvenskan και να βρεθεί στο -7 από τις ευρωπαϊκές θέσεις της επόμενης σεζόν.

Πλασματικό το σκορ της σαββατιάτικης αναμέτρησης με την άμεση ανταγωνίστρια Χάκεν (2.86 – 0.47 xGoals), βρέθηκε πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, αφού ο στόπερ της πέτυχε ένα από τα πιο αστεία αυτογκόλ της σεζόν. Δευτερόλεπτα αργότερα ο φορ της έχασε το άχαστο.

Σε μία από τις ελάχιστες καλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων δέχθηκε το δεύτερο γκολ και μία ακόμη γκάφα της άμυνας (1-3) δεν της επέτρεψε να επιστρέψει στο ματς μετά τη μείωση του Φρικ.

H εικόνα της στο Europa League είναι πολύ καλύτερη από την πρωταθληματική πορεία. Στην πρεμιέρα έχασε με πολύ κόπο από την ΑΖ (3-2) στην Ολλανδία. Με λιγοστές στιγμές (3 σουτ) κατάφερε να προηγηθεί και να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά στο τέλος λύγισε δικαίως.

Δύο εβδομάδες αργότερα πέτυχε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας της σοκάροντας την Ρόμα (1-0). Έχασε μεγάλη ευκαιρία αντεπίθεσης νωρίς στο ματς, βρήκε το καθοριστικό γκολ με VARίσιο πέναλτι και άντεξε στην ακόλουθη πίεση με σύμμαχο το οριζόντιο δοκάρι.

“Έχουμε επίγνωση των ατομικών τους ικανοτήτων. Θα παίξουμε με τις μεθόδους που ξέρουμε.” δήλωσε ο 32χρονος κόουτς Χίλιεμαρκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούνιο. Δίχως αγωνιστικά προβλήματα ταξίδεψε η αποστολή στην Κωνσταντινούπολη.

Στατιστικά

* Over 3.5 τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Goal/Goal τα 6/8 τελευταία εκτός έδρας.

* Under 2.5 τα 5/7 τελευταία εκτός έδρας για το Europa League.

Γαλατασαράι – Έλφσμποργκ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ