* 3η αγωνιστική

* Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

*Δείτε τα Προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ της Τετάρτης 23/10!

* Η Μαν. Σίτι έχει αντιμετωπίσει μόνο τη Βικτόρια Πλζεν, την οποία κέρδισε δις το 2013 με συνολικό σκορ 7-2.

* Η Σπάρτα έχει ρεκόρ 4-4-14 απέναντι σε αγγλικές ομάδες, 1-2-8 εκτός έδρας, κέρδισε μόνο την Γουότφορντ το 1983.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Γουλβς. Ο Στραντ Λάρσεν (7’) άνοιξε το σκορ για τη Γουλβς, αλλά οι Γκβάρντιολ (33’) και Στόουνς (90+5’) γύρισαν το ματς για την Σίτι.

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε την Κυριακή απο το “Μόλινιου” η πρωταθλήτρια Αγγλίας, χρειάστηκε ξανά γκολ του Στόουνς στην τελευταία φάση του αγώνα από στατική φάση για να πετύχει 3η διαδοχική νίκη και να φτάσει τα 31 παιχνίδια δίχως ήττα (25-6-0) στην Πρέμιερ Λιγκ, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Όπως συνηθίζει στο ξεκίνημα της σεζόν, εκτέθηκε σε μετάβαση για να βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ και πριν το 20λεπτο γλίτωσε το δεύτερο γκολ σε τετ α τετ αντεπίθεσης των γηπεδούχων.

Εδαφικά όμως ήταν απόλυτη κυρίαρχος (78% κατοχή) με ρεκόρ επαφών (85) στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η ισοφάριση ήρθε με εκπληκτικό τελείωμα του Γκβάρντιολ εκτός αυτής… με το δεξί.

Το μονότερμα συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, δεν ξανακινδύνευσε, αλλά δεν είχε και την σπιρτάδα σε χαμηλά μέτρα για να διασπάσει τη μαζική άμυνα της Γουλβς. Χαμένος ανάμεσα στα τρία στόπερ των αντιπάλων ο Χάαλαντ, τελικά η λύση ήρθε στο 18ο κόρνερ της.

Όσον αφορά το Champions League, στην πρεμιέρα “κόλλησε” στο 0-0 με την Ίντερ για μία δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ισοπαλία στο θεσμό, αλλά είχαν προηγηθεί 12 σερί νίκες, ενώ το αήττητο σερί της στη διοργάνωση έχει φτάσει τα 32 παιχνίδια (28-4-0) από τον Σεπτέμβριο του 2018!

Την 1η του Οκτώβρη έκανε περίπατο στην Μπρατισλάβα απέναντι στην Σλόβαν, εξέθεσε από νωρίς την άμυνα των Σλοβάκων και το τελικό 0-4 ήταν μάλλον φτωχό για τις ευκαιρίες (8 μεγάλες) που έφτιαξε.

Στα αγωνιστικά νέα, ο Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι ο σπουδαίος Ντε Μπρούινε (μέσος), που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του Champions League, προπονείται με την ομάδα, αλλά δε νιώθει καλά και δεν θα ρισκάρει. Με πρόβλημα στο γόνατο επέστρεψε από την Εθνική Αγγλίας ο Γουόκερ (δεξί μπακ) και θα χάσει δεύτερο σερί ματς, αλλά ο Ακέ (στόπερ) είναι διαθέσιμος, την Κυριακή ήταν στον πάγκο. Μακροχρόνιες οι απουσίες του “μετρονόμου” Ρόδρι (μέσος) και του νεαρού Μπομπ (εξτρέμ).

Στατιστικά

* Over 2.5 τα 8/10 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Goal/Goal τα 7/8 τελευταία εντός έδρας.

* Σκόραρε 3+ φορές στα 9/12 τελευταία εντός για το Champions League

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Σλόβαν Λίμπερετς. Ο Βίσνερ (8’) άνοιξε το σκορ για την Σπάρτα, ο Πουρζιτίδης (63’) ισοφάρισε για την Σλόβαν και ο Χαράσλιν (79’) πέτυχε το καθοριστικό γκολ.

Με επιστροφή στις νίκες, έπειτα από τρεις αποτυχημένες απόπειρες (0-1-2), συνδυάστηκε η επιστροφή από τη διακοπή των εθνικών ομάδων για την πρωταθλήτρια Τσεχίας, το Σάββατο αντέδρασε μετά την ήττα στο ντέρμπι της Πράγας, με την οποία έμεινε στο -6 από την συμπολίτισσα Σλάβια.

Δεν έπεισε δημιουργικά η Σπάρτα στο σαββατιάτικο παιχνίδι (0.90 xGoals), ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο διεθνής Χαράσλιν έδωσε τη λύση με τελείωμα στην κλειστή γωνία, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς.

Όσον αφορά το Champions League, σε τελική φάση του οποίου επέστρεψε μετά από 19 χρόνια, έκανε ονειρική πρεμιέρα με το πειστικό 3-0 επί της Ζάλτσμπουργκ (2.55 – 0.58 xGoals) πετυχαίνοντας τρία τέρματα ως το 58’ με Καϊρίνεν, Ολατούνζι και Λάτσι. Με έξυπνο παιχνίδι μεταβάσεων, αφού ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 29% κατοχή.

Δύο εβδομάδες αργότερα στάθηκε όρθια στην Στουτγκάρδη (1-1), όπου και πάλι είχε παθητικό ρόλο (24% κατοχή), αλλά ήταν ξανά αρκετά απειλητική στις μεταβάσεις. Απάντησε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Καϊρίνεν στο γρήγορο προβάδισμα των Γερμανών και είχε δύο δοκάρια για να γυρίσει το ματς.

Στα αγωνιστικά νέα, ο Βίτικ εξέτισε τιμωρία στο πρωτάθλημα κι αναμένεται να επιστρέψει στην τριάδα των στόπερ. Εκτός δράσης παραμένουν οι τραυματίες Αλμπενίς (αρ. μπακ) και Κομπό (στόπερ).

Στατιστικά

* Over 2.5 τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Goal/Goal ta 6/9 τελευταία εκτός έδρας.

* Under 2.5 τα 4/5 τελευταία εκτός για το Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ