Λείπει η ποιότητα, χρειάζεται 100% ένταση, έχει ανηφόρα μέχρι τον Ιανουάριο

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση ολυμπιακος
Photo Credits: intime sports

Η εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στον Λεβαδειακό ήταν θλιβερή. Φέτος το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό, δεν υπάρχει σίγουρη νίκη και το γεγονός αυτό δημιουργεί και στο στοίχημα ένα έξτρα ενδιαφέρον.

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γκέλα με γκέλα έχει διαφορά

Γκέλα με γκέλα έχει όμως διαφορά. Άλλο πράγμα είναι, να ασκείς πίεση ακόμα και με ανορθόδοξο τρόπο όπως έγινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό και τελείως διαφορετικό αυτό που συνέβη με τον Λεβαδειακό.

Ο Παπαδόπουλος έφερε από τον πάγκο δύο ποδοσφαιριστές που άλλαξαν το παιχνίδι της ομάδας του

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ένα μεγάλο λάθος, που δεν έχουν το δικαίωμα, για να είμαι ακριβείς την δυνατότητα να επαναλάβουν. Πίστεψαν πως μετά το 2-0 μπορούν να σβήσουν τις μηχανές τους και να πάνε σε μια διαχείριση του αγώνα. Να κερδίσουν χωρίς να ιδρώσουν. Όλες οι ομάδες όμως φέτος, έχουν κάποιους ποιοτικούς ποδοσφιριστές. Στο 35ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος έφερε από τον πάγκο δύο ποδοσφαιριστές που άλλαξαν το παιχνίδι. Οι Ζίνι, Κάτρης μαζί με τους Πεδρόσα, Γιαννιώτα, Όζμπολτ, έβαλαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και έφεραν το παιχνίδι στο 2-2.

Το χειρότερο όμως ήρθε μετά την ισοφάριση. Όταν ο Λεβαδειακός έχανε με 2-0, ο Παπαδόπουλος έφερε δύο παίκτες από τον πάγκο του, που άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα. Ο Ζίνι, ότι έκανε στο Καραϊσκάκης το είχε κάνει και στις Σέρρες, όταν ο Λεβαδειακός επέστρεψε από το 2-0 και πήρε ξανά τον βαθμό. Είναι δηλαδή για τα δεδομένα του Λεβαδειακού ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα, να προσφέρει επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

Οι προβληματικές αλλαγές του Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντιλίμπαρ με το σκορ στο 2-2, έφερε από τον πάγκο τους, Ανδρούτσο, Κωστούλα, Ντάνι Γκαρσία, Κοστίνια, Γιέραμτσουκ. Ασφαλώς και κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε να δώσει ώθηση σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακό έπρεπε να ανοίξει μία πολυπρόσωπη άμυνα. Προσέξτε ο Ολυμπιακός κέρδιζε 2-0 τον Λεβαδειακό και ισοφαρίστηκε μέσα σε 12 αγωνιστικά λεπτα σε 2-2. Κάτι που δείχνει το πρόβλημα που υπήρχε στην αμυντική του συγκέντρωση και πως σαν ομάδα είναι σοφτ.

Μόλις δύο ευκαιρίες μετά το 57ο λεπτό της ισοφάρισης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως ισοφαρίστηκε απο τον Λεβαδειακό στο 57ο λεπτό και στο επόμενο διάστημα δημιούργησε μόλις δύο ευκαιρίες. Μία κεφαλιά του Ελ Καμπί απο σέντρα του Μασούρα, που πήγε πάνω απο τα δοκάρια και ένα σουτ εκτός περιοχής του Γιάρεμτσουκ που ήταν αδύνατο να νικήσει τον Γκροφ.

Έκανε λάθος που άκουσε τον Μεντιλίμπαρ το καλοκαίρι

Η διοίκηση έχει κατανοήσει πως έκανε μεγάλο λάθος που άκουσε τον Μεντιλίμπαρ στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, που τους επέμενε πως η ομάδα είναι πλήρης και δεν θέλει μεταγραφές. Ο Ισπανός προπονητής από την πλευρά του, ήθελε τους Ποντένσε, Όρτα και παρά τις διαβεβαιώσεις οι ποδοσφαιριστές δεν επέστρεψαν. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτά δεν αλλάζουν.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τον φετινό Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μέχρι τον Ιανουάριο είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με αυτό το ρόστερ. Ένα ρόστερ, το οποίο δεδομένα δεν έχει ποιότητα για να κάνει πρωταθλητισμό. Για να πετύχει υπερβατικούς στόχους, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα τρέχει που θα παίζει σε περισσότερη ένταση από τους αντιπάλους και θα τους σκοτώνει με την πίεση που θα ασκεί στο μισό τους γήπεδο. Κάτι που συνέβη στα παιχνίδια με Μπράγκα και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό και το κλίμα έφτιαξε μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια.

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μόνο του όπλο

Όμως το πάθημα με τον Λεβαδειακό, η εικόνα που είχε ο αγώνας, θα πρέπει να κάνει σε όλους κατανοητό το εξής. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει την ικανότητα να κερδίσει κανένα παιχνίδι, καταβάλλοντας λιγότερη προσπάθεια απο τον αντίπαλο. Πολύ απλά, γιατί δεν έχει την κλάση να επικρατήσει με την ποιότητα του και είναι μία ομάδα, που το όπλο της είναι η ενέργεια και η ένταση που μπορεί να βγάλει. Για να είμαι ακριβής αυτό μοιάζει να είναι το μόνο του όπλο, μέχρι τον Ιανουάριο. Αν δεν υπάρχει, ο αντίπαλος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ούτε καν αν αυτός είναι μία ομάδα που παίζει για την παραμονή του.

Θα είναι δύσκολα μέχρι τον Ιανουάριο

Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πως τον Ιανουάριο χρειάζεται να γίνουν κάποιες σημαντικές ποιοτικές προσθήκες και το διάστημα μέχρι τότε  θα είναι δύσκολο. Ο στόχος είναι να μείνει στο κόλπο του πρωταθλήματος και προς το παρόν βοηθά που βλέπουμε ένα πρωτάθλημα με πολλά λάθη από όλους.

Όσοι όμως αγωνίζονται για τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να καταλάβουν, πως έχουν την υποχρέωση να παίζουν σε πολύ υψηλή ένταση και δεν έχουν την ικανότητα να κερδίσουν κανέναν στο φετινό πρωτάθλημα κρατώντας δυνάμεις.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει ήδη κάψει κανονάκια

Πρώτος από όλους θα πρέπει να το καταλάβει ο Μεντιλίμπαρ. Είναι καλός προπονητής το έχει αποδείξει, έκανε όμως το λάθος να επιμένει στα τέλη του καλοκαιριού να μην ενισχυθεί ένα ρόστερ, που είχε χάσει ένα τεράστιο ποσοστό απο την επιθετική ποιότητα, απο την δημιουργία του και την εκτελεστική δυνατότητα του. Ο ίδιος μπορεί να αισθάνεται άνετος, όμως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολος πάγκος και ήδη έχει κάψει κανονάκια. Θα έχει σύντομα θέματα, αν συνεχίσει να λειτουργεί στην λογική δεν έγινε και τίποτα αν δεν κερδισουμε, δεν έχει μάθει σε αυτή την νοοτροπία ο Ολυμπιακός και το χειρότερο είναι πως το ρόστερ που έχει δεν μπορεί να την υπηρετήσει.

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ