* 3η αγωνιστική

* Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν δις σε όμιλο του Champions League, το 2000 & το 2010, σε αμφότερες περιπτώσεις μοιράστηκαν εντός έδρας νίκες.

* Over 2.5 τα τεσσερα μεταξύ τους παιχνίδια.

* Η Άρσεναλ έχει ρεκόρ 6-2-4 απέναντι σε ουκρανικές ομάδες, εντός έδρας μετρά 5/5 νίκες.

* Η Σαχτάρ έχει ρεκόρ 5-4-9 απέναντι σε αγγλικές ομάδες, 0-2-6 εκτός έδρας.

ΑΡΣΕΝΑΛ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα (2-0) από την Μπόρνμουθ. Στο 30’ αποβλήθηκε ο Σαλιμπά της Άρσεναλ και οι Κρίστι (70’), Κλάιφερτ με πέναλτι (79’) σκόραραν για την Μπόρνμουθ.

Ισχυρό πλήγμα στις πρωταθληματικές τους βλέψεις δέχθηκαν οι “gunners” το Σάββατο στη νότια ακτή του νησιού, γνώρισαν την πρώτη ήττα της σεζόν για να βρεθούν στο -4 από την κορυφή και συνάμα την πρώτη εκτός έδρας ήττα του 2024 για την Πρέμιερ Λιγκ!

Πήγε πληγωμένη δημιουργικά στο Vitality, αφού εκτός του ήδη τραυματία Όντεγκααρντ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και ο #1 σε ασίστ του συνόλου Σάκα. Προβληματική η εικόνα της στο πρώτο ημίωρο, δεν κατάφερε να απειλήσει πριν ο Σαλιμπά ανακόψει ξεκάθαρη φάση για γκολ με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Περιορίστηκαν ακόμη περισσότερο οι επιλογές της με παίκτη λιγότερο, η Μπόρνμουθ έπαιρνε ολοένα και περισσότερο θάρρος στο γήπεδο και πλήγωσε τους Λονδρέζους με το δικό τους όπλο. Με μία εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ. Σε αντεπίθεση παραχώρησε πέναλτι ο ασταθής στο παιχνίδι Ράγια για το 2-0, ενώ πριν το 1-0 ο Μαρτινέλι ξόδεψε (τετ α τετ) την γκάφα του γηπεδούχου κίπερ.

Στο Champions League η εκκίνηση της Άρσεναλ είναι θετική, μετά την φτωχή εμφάνιση στο Μπέργκαμο για το 0-0 με την Αταλάντα κατάφερε να λυγίσε στο Emirates την Παρί Σεν Ζερμέν κάνοντας τα απαραίτητα. Εκμεταλλευόμενη κυρίως την ανεπάρκεια του Ντοναρούμα σε δύο φάσεις, σε ένα παιχνίδι που “μύριζε” ξανά 0-0 (0.71 – 0.40 xGoals).

“Η επιθυμία είναι εδώ, θέλουμε απελπισμένα τέτοιου είδους παιχίδια και γνωρίζουμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική. Οπότε ας κερδίσουμε το δικαίωμα να πανηγυρίσουμε στο φινάλε. Η ήττα είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Έτυχε σε πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις. Ας προχωρήσουμε.” δήλωσε ο Αρτέτα στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Στα αγωνιστικά νέα, ο Βάσκος τεχνικός δήλωσε ότι ο αρχηγός Όντεγκααρντ (μέσος) θέλει κι άλλο χρόνο, ενώ για τον Σάκα (εξτρέμ) άφησε πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί. Αμφίβολο όρισε και τον Τίμπερ (μπακ) που δεν έπαιξε το Σάββατο, ενώ εκτός επιλογών είναι οι τραυματίες Τομιγιάσου (μπακ), Τίρνι (αρ. μπακ).

Στατιστικά

* Over 3.5 τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Goal/Goal τα 4/5 τελευταία εντός έδρας.

* No Goal τα 5/6 τελευταία εντός έδρας για το Champions League.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΑΧΤΑΡ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-1) επί της Κόλος Κοβαλίβκα. Με αυτογκόλ στο 59ο λεπτό κρίθηκε η αναμέτρηση.

Σε σταθερά πτωτική πορεία η ποιοτική στελέχωση των πρωταθλητών Ουκρανίας από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος, η φετινή έκδοση της Σαχτάρ είναι πιθανώς η χειρότερη από τότε που μπήκε δυνατά στο ευρωπαϊκό πάλκο.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα, την Παρασκευή επέστρεψε με δεύτερη διαδοχική νίκη από τη διακοπή των εθνικών ομάδων κι έφτασε τους 13 πόντους από τα 5 τελευταία παιχνίδια της, αλλά παρά την ανάκαμψη βρίσκεται στην 4η θέση και στο -6 από την κορυφή. Παρότι έχει την καλύτερη επίθεση της λίγκας (25 γκολ σε 9 ματς).

Δύσκολη η επικράτηση επί της Κόλος Κοβαλίβκα, σε ένα παιχνίδι που ναι μεν είχε την επιθετική πρωτοβουλία (67% κατοχή), αλλά οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες (1.05 – 1.01 xGoals). Το καθοριστικό γκολ σημειώθηκε χάρη σε μεγάλη γκάφα του αντίπαλου στόπερ, όταν με προβολή “κρέμασε” τον κίπερ του.

Όσον αφορά το Champions League, απέτυχε να σκοράρει στα δύο πρώτα παιχνίδια της απέναντι σε Ιταλούς και ο ένας βαθμός που πήρε είναι μάλλον κολακευτική συγκομιδή.

Στην πρεμιέρα της League Phase έμεινε στο 0-0 στην Μπολόνια, ξοδεύοντας πέναλτι στο 4ο λεπτό, αλλά από κει και πέρα δεν παρουσίασε τίποτα άλλο επιθετικά, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι αύξαναν τις απειλές.

Δύο εβδομάδες αργότερα, επί γερμανικού εδάφους, δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στην Αταλάντα, ηττήθηκε καθαρά κι εύκολα (0-3), με τους “μπεργκαμάσκι” να ξοδεύουν αρκετές στιγμές για μεγαλύτερο σκορ.

“Η Άρσεναλ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο αυτή την στιγμή. Βλέπουμε αυτό το παιχνίδι ως μία απίστευτη πρόκληση και συνάμα ευκαιρία να αποδείξουμε την αξία μας.” δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ο κόουτς Πούσιτς, ο οποίος σε δύο ημέρες κλείνει ένα έτος στον πάγκο της ομάδας.

Στα αγωνιστικά νέα, μακροχρόνια τραυματίας είναι ο νεαρός Πουζάνκοφ (κίπερ).

Στατιστικά

* No Goal τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Under 2.5 τα 4/5 τελευταία εκτός έδρας.

* Goal/Goal τα 6/7 τελευταία εκτός έδρας για το Champions League.

Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ