Πικέ: Προτάσεις για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαιρικού καλεντάρι

Ανανεώθηκε:
pique-protaseis-programma-podosfairo-kalentari-traumatismoi

Ο Ζεράρ Πικέ, πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, έχει εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με το φλέγον ζήτημα του υπερφορτωμένου ποδοσφαιρικού προγράμματος.

Καταπληκτική Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι προτάσεις του έρχονται σε μια εποχή όπου οι διαμαρτυρίες των παικτών για την υπερβολική καταπόνηση έχουν ενταθεί, ενώ οι τραυματισμοί στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν σημειώσει ανησυχητική αύξηση.

➡️ Κλικ για τα κορυφαία προγνωστικά στοιχήματος!

Οι τρεις βασικές προτάσεις

Ο Πικέ προτείνει τρεις βασικές αλλαγές για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Πρώτον, υποστηρίζει τη μείωση των ομάδων στα κορυφαία πρωταθλήματα από 20 σε 16, μια κίνηση που θα μείωνε σημαντικά τον αριθμό των αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δεύτερον, προτείνει την κατάργηση του Nations League, χαρακτηρίζοντάς το ως μια διοργάνωση “δύσκολη στην παρακολούθηση”.

Τέλος, εκφράζει την αντίθεσή του στη νεοσύστατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, προτείνοντας την ακύρωσή της.

Ο Πικέ εξήγησε τη θέση του λέγοντας:

“Θα πρότεινα να μειωθούν τα παιχνίδια. Θα πήγαινα στα πρωταθλήματα και έλεγα: ‘ακούστε, αντί για 20 ομάδες, γιατί δεν κάνετε πρωταθλήματα των 16 ομάδων’… ‘Και ταυτόχρονα, θα πήγαινα στην UEFA και θα έλεγα’, ‘γιατί δημιουργήσατε αυτό το Nations League, το οποίο πρόκειται για διοργάνωση που είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς’ και τέλος θα πήγαινα στη FIFA και θα έλεγα, ‘εντάξει, μην κάνετε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που δημιουργήσατε τώρα’.”

“Καταλαβαίνω ότι θέλουν να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα, αλλά για το καλό του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι θα ήταν ιδανικό να έχουμε λιγότερα παιχνίδια, πιο ποιοτικές και πιο αποκλειστικές εμπειρίες που θα είναι πολύ πιο εύκολο να το παρακολουθήσει και το κοινό, ενώ και για τους παίκτες θα είναι λιγότερα παιχνίδια”.

Το ευρύτερο πλαίσιο

Οι προτάσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο όπου οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών για το υπερφορτωμένο πρόγραμμα έχουν ενταθεί, ενώ η σεζόν 2023/24 έχει σημειώσει ρεκόρ τραυματισμών στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία και την ευημερία των παικτών, και οι προτάσεις του Πικέ αποτελούν μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα.

Ωστόσο, η εφαρμογή τέτοιων αλλαγών θα απαιτούσε σημαντικές αναδιαρθρώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πιθανώς θα αντιμετώπιζε αντιστάσεις από διάφορους φορείς του αθλήματος.

Καταπληκτική Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ