Στον ΠΑΟΚ ζούνε στον φόβο της επόμενης κίνησης

Ανανεώθηκε:
ραζβαν λουτσεσκου παοκ
Photo Credits: INTIME SPORTS

Η επιστροφή στην δράση ξεκινά με ντέρμπι Δικεφάλων (δείτε εδώ το πρόγραμμα Σούπερ Λιγκ με όλους τους αγώνες). Ιδιαίτερο παιχνίδι, που απο την δική τους μάχη, κρίθηκε στο τέλος ο τίτλος του περσινού πρωταθλητή.

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κόντρα άνοιξε για τον Μεϊτέ

Ο Λουτσέσκου, κατέκτησε ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα από τα ελάχιστα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει Ελληνική ομάδα χωρίς να υπάρχει ψεγάδι. Όμως λίγες μέρες μετά, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Λουτσέσκου ενοχλήθηκε που η διοίκηση πήγε σε περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ από ότι ο ίδιος ήθελε και δεν το έκρυψε ποτέ. Ασφαλώς και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ήταν η μη παραμονή του Μεϊτέ. Η διοίκηση τα έριχνε στην πλευρά του ποδοσφαιριστή και του ατζέντη, ο Ρουμάνος τεχνικός που είχε επικοινωνία και με την πλευρά Μεϊτέ, θεωρούσε πως δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Δεν ήταν απόλυτα σύμφωνος με κάποιες επιλογές της διοίκησης και το καλοκαίρι λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από την Μάλμε, δήλωσε πως την δεδομένη στιγμή, αυτή η ομάδα δεν είναι δικιά μου. Δήλωση που ενόχλησε την οικογένεια Σαββίδη, όπως και η συνολική διαχείριση που έγινε στο παιχνίδι με την Μάλμε, που έκοψε το όνειρο της πρώτης παρουσίας του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η φωτιά που έσβησε ο Ιβάν

Στην κόντρα, μπήκε ακόμα περισσότερο καπνός με κάποιες επιλογές το καλοκαίρι, που δεν είχαν την έγκριση του Λουτσέσκου. Μετατράπηκε σε φλόγα, απο το δημοσίευμα Ρώσου δημοσιογράφου, πως ο ΠΑΟΚ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Βλάνταν Ίβιτς. Φωτιά όμως που ήρθε να τον σβήσει η δια ζώσης συνάντηση Ιβάν Σαββίδη-Λουτσέσκου μετά απο 5 χρόνια στο Πόρτο Καρράς. Συνάντηση που έφερε το ίδιο βράδυ την μεταγραφή του Λόβρεν, σε μία εποχή που φαινόταν πως το μπάτζετ για μεταγραφή στόπερ, ήταν πολύ χαμηλό.

Πάνω που όλα είχαν πάρει μία φυσιολογική πορεία, ήρθαν τρεις κολλητές ήττες, με Γαλατά, Άρη και Στεάουα. Η αλήθεια είναι, πως αυτά τα αποτελέσματα συνοδεύτηκαν με καλές εμφανίσεις.

Οι τρεις ήττες και η στήριξη του Λουτσέσκου προς τους ποδοσφαιριστές του

Ο ΠΑΟΚ πληρωσε περισσότερο την έλλειψη αποτελεσματικότητας, κάτι που επισήμανε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι με την Στεάουα. Ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Στεάουα τα εξής. «Τι να πω μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Δημιουργήσαμε 6 μεγάλες ευκαιρίες, είχαμε 2 δοκάρια, ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι, είχαμε ενέργεια, συγκέντρωση, θέληση, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Κάναμε ένα λάθος και σκόραραν, όπως έγινε και στο ματς με τον Άρη. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παλεύεις, να παλεύεις, να παλεύεις για να δώσουμε κάτι παραπάνω και να καταφέρουμε να σκοράρουμε.

Στο πρώτο μέρος μπορεί να μην είχαμε την ένταση να πιέσουμε μπροστά, αλλά κλέβαμε μπάλες στα μισά του γηπέδου και δημιουργούσαμε φάσεις, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μέρος παίζαμε, δημιουργούσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκαμε το γκολ. Αναλύοντας τα ποδοσφαιρικά στοιχεία θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει».

Είναι ξεκάθαρο πως ο Λουτσέσκου, δεν είχε πρόβλημα με την εμφάνιση και εντόπισε το τελικό αποτέλεσμα στην έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Το πρόστιμο το εξέλαβε ως ξεκάθαρο άδειασμα

Την επόμενη ημέρα, η διοίκηση κόντρα σε όσα δήλωσε ο προπονητής αποφάσισε να ρίξει πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές. Απόφαση που ο Λουτσέσκου την εξέλαβε σαν ξεκάθαρο άδειασμα. Ο ίδιος είναι ένας προπονητής, με τεράστια αυτοπεποίθηση και γνωρίζει καλά, πως είναι πολύ ισχυρός για να δεχτεί αποφάσεις χωρίς την έγκριση του, που αφορούν την διαχείριση των ποδοσφαιριστών της ομάδας και την ψυχολογία των αποδυτηρίων. Δεν γίνεται ο ίδιος να δηλώνει ευχαριστημένος από την εικόνα και την επόμενη ημέρα, να έρχεται πρόστιμο. Επίσης γνωρίζει καλά, πως ο ανταγωνισμός είναι πρόθυμος με κάθε ευκαιρία να τον χρυσώσει. Θυμάται επίσης πως όταν μετά από κόντρα, που υπήρξε ξανά με το ίδιο πρόσωπο, τον Ιούνιο του 2019, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αποχωρήσει απο τον ΠΑΟΚ, δύο χρόνια αργότερα, η διοίκηση αναγκάστηκε να του δώσει τα διπλά χρήματα για να επιστρέψει. Δεν είναι λοιπόν ένας προπονητής, που έχει λόγο να φοβάται να μιλήσει, ούτε που θα δεχτεί το παραμικρό άδειασμα.

Η λέξη που σόκαρε και λογοκρίθηκε

Επέλεξε λοιπόν, να παίξει κι ο ίδιος το δικό του σκάκι. Όπως δημόσια ήρθε το πρόστιμο, με έναν σίγουρα άκομψο τρόπο, αποφάσισε να απαντήσει δημόσια, χρησιμοποιώντας την λέξη ιδιοκτήτης. “Θα πρέπει να καταλάβετε εσείς και ο ιδιοκτήτης, πως όταν κάνεις τόσες αλλαγές ξεκινάς από το μηδέν” και συνέχισε λέγοντας πως, “είμαι σε ειρήνη με το τι έχω κάνει στον ΠΑΟΚ, έχω δείξει τι μπορώ να κάνω, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος, εγώ είμαι εδώ μπορώ να φύγω πίσω στο Βουκουρέστι χωρίς κανένα πρόβλημα”. Ήταν τόσο απρόσμενο, τόσο περίεργο και φοβιστικό για τους υπόλοιπους όχι για τον Λουτσέσκου, που χρησιμοποίησε την λέξη ιδιοκτήτης, που έγινε κάτι τρομερό, που αποδεικνύει και που βρίσκεται η δημοσιογραφία στην χώρα. Στα περισσότερα μεγάλα site, στην αναπαραγωγή της ίδιας της είδησης, η λέξη ιδιοκτήτης δεν υπήρξε. Δηλαδή, λογόκριναν οι ίδιοι τις δηλώσεις του προπονητή και έβγαλαν την λέξη ιδιοκτήτης σε προτάσεις που είχαν αποσιωπητικά. Μιλάμε για τρομερά πράγματα.

Περιμένοντας την απάντηση στην πρόκληση

Σε κάθε περίπτωση, στο σκάκι της οικογένειας με τον Λουτσέσκου, στις σχέσεις των δύο πλευρών, έχω την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο.Ο Λουτσέσκου απευθύνθηκε δημόσια προς τον Σαββίδη και μένει να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση. Προσέξτε δεν είναι απαραίτητο να είναι αρνητική, απλά αναφέρω πως είμαστε σε μία χρονική στιγμή, που περιμένουμε το επόμενο βήμα από την διοίκηση. Μπορεί να είναι συσπείρωσης. Να θεωρήσει ο Ιβάν, πως δεν έπρεπε να έχει μπει το πρόστιμο και να κοιτάξει να θερμάνει τις σχέσεις. Υπάρχει και ένας σίγουρος τρόπος για να συμβεί, αυτό να του κλείσει τον Ιανουάριο τον Μεϊτέ που δεν υπολογίζεται από την Μπενφίκα και είναι μόνιμα σε ανοιχτή γραμμή με τον Λουτσέσκου. Δεν μπορεί όμως και κανείς να αποκλείσει πως η ενόχληση του Ιβάν Σαββίδη, που τον ενέπλεξε σε ένα παιχνίδι που και ο ίδιος ο Λουτσέσκου γνωρίζει πως δεν έχει άμεση εμπλοκη, να τον έχει ενοχλήσει.

Το τι θα συμβεί, θα το μάθουμε σύντομα. Το σίγουρο είναι πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ μοιάζει κομβικό για το κλίμα που θα υπάρξει στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αποτέλεσμα, χρειάζεται αυτή την στιγμή περισσότερο από ποτέ να είναι πρώτος στην βαθμολογία Σούπερ Λιγκ για να έχει φαινομενική ηρεμία.

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ