* 9η αγωνιστική

* Η Κολομβία έχει πετύχει τουλάχιστον 1 γκολ όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους την τελευταία δεκαετία.

* Από τις λίγες αήττητες ομάδες στη Βολιβία η Κολομβία, εντός δεκαετίας μετράει 1-1-0, έχει να χάσει εκεί από το 2003.

Δείτε όλα τα προγνωστικα παμε στοιχημα που ξεχώρισε το Betarades.gr από τα παιχνίδια της Πέμπτης (10/10)!

ΒΟΛΙΒΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τη Χιλή. Προηγήθηκε με τον Αλγαρανιάθ (13’), ισοφαρίστηκε από τον Βάργκας (39’), πέτυχε δεύτερο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Τερσέρος (45’+1).

Με δύο συνεχόμενες νίκες, μπήκε πολύ δυναμικά στη μάχη της πρόκρισης. Ιδανικό το ξεκίνημα του Όσκαρ Βιγέγας στον πάγκο, προπονητής ο οποίος δεν προσλήφθηκε με τις “τυμπανοκρουσίες” που ανέλαβαν οι προηγούμενοι, αλλά αν μη τι άλλο έχει κάνει ένα μπάσιμο άκρως εντυπωσιακό. Έστω κι αν στο 4-0 επί της Βενεζουέλας μεγάλο ρόλο έπαιξε το υψόμετρο των 4.000μ. και πλέον, του Ελ Άλτο και να στο τελευταίο βρήκε απέναντι τη χειρότερη Χιλή της τελευταίας 20ετίας, με βάση εικόνα, ποιότητα ρόστερ και αποτελεσμάτων.

Στόχος καθαρός η πρόκριση δεν μπορεί να θεωρηθεί, δεν συγκαταλέγεται σε καμία περίπτωση στις επτά κορυφαίες της Νότιας Αμερικής αυτή τη στιγμή. Συνεχίζοντας ωστόσο να παίζει στο Ελ Άλτο, απόφαση που ανήκει στον κόουτς Βιγέγας, αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει όλα τα εντός, αφού καμιά αντίπαλος δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από ένα τόσο μεγάλο υψόμετρο και καμιά δεν μπορεί να προετοιμαστεί καταλλήλως γι’ αυτό, μια και δεν υπάρχουν ανάλογες κλιματικές συνθήκες πουθενά. Κι αυτό αποτελεί μια πολύ καλή βάση για να διεκδικήσει έστω και την έβδομη θέση που οδηγεί στο μπαράζ.

Χωρίς τον γκολκίπερ Λάμπε που τραυματίστηκε με τη Χιλή και τον επίσης τραυματία χαφ Χένρι Βάκα η αποστολή, το ρόλο του βασικού γκολκίπερ σε αυτή τη δυάδα αγώνων-”φωτιά” με Κολομβία εντός και Αργεντινή εκτός, κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Βισκάρα της Δε Στρόνγκεστ. Παραμένει εκτός ο μακροχρόνιος τραυματίας μπακ Κιντέρο, πρώτη φορά κλήθηκαν οι γκολκίπερ Πόβεδα, Τόρες και ο φορ Βελάσκες, όλοι από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Κατηγορήθηκε ο Βιγέγας ότι έστειλε κατάσκοπο στην προπόνηση της Κολομβίας, με οργισμένη απάντηση αρνήθηκε τα πάντα. “Είμαστε καλά και ήρεμοι, τις προηγούμενες μέρες φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα για τους παίκτες και να δουλέψουμε πάνω στο παιχνίδι” ανέφερε σχετικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Τιμωρημένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο αριστερός μπακ Ρομπέρτο Κάρλος Φερνάντες.

Στατιστικά

* Στα 7 τελευταία μετράει 6 over 2,5.

* Δέχτηκε πρώτη γκολ στα 6/8 τελευταία, στα 5 έχανε στο πρώτο ημίχρονο.

Παίξε Νόμιμα στην Bet365 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 2-1 εντός έδρας την Αργεντινή με τα γκολ των Μοσκέρα (25’) και Χάμες Ροντρίγκες (60’ πεν.). Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει για τους Αργεντινούς ο Νίκο Γκονσάλες.

Έχει ξεκινήσει άκρως εντυπωσιακά, πήρε και το αήττητο της Αργεντινής στα εκτός έδρας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026, την πλησίασε και στο -2 στη βαθμολογία. Παραμένει η μοναδική αήττητη σε αυτά, τόσο εντός, όσο εκτός, λίγο πιο προσεκτική να ήταν σε κάποια παιχνίδια, στα οποία έμεινε στην ισοπαλία, θα ήταν και πρώτη στη βαθμολογία.

Είναι η πιο σταθερή ομάδα στη Νότια Αμερική, με μια πολύ ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα, δίνει προτεραιότητα στην άμυνα, κόντρα σε δυνατές αντιπάλους, παίζει λίγο πιο ελεύθερα με τις υπόλοιπες. Ωστόσο στην Βολιβία και συγκεκριμένα στο Ελ Άλτο, είναι βέβαιο ότι δεν θα παρουσιαστεί με τον “αέρα” του φαβορί, λόγω του υψομέτρου, ο Λορένσο έχοντας δει τι έπαθε η Βενεζουέλα, είναι υποψιασμένος.

Ξανά με πολλές και σημαντικές απουσίες, έξω ο γκολκίπερ Οσπίνα, οι αμυντικοί Μουνιός, Κουέστα, Γέρσον Μοσκέρα και ο φορ Σάντος Μπορέ. Σημαντικές είναι οι επιστροφές των στόπερ Ντάβινσον Σάντσες, Μίνα και του φορ Ρόζερ Μαρτίνες, από τους οποίους μόνο ο Σάντσες πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αγωνιστεί βασικός.

Καταγγέλλει απόπειρα κατασκοπείας της προπόνησης της ομάδας στη Βολιβία από άνθρωπο του προπονητή της αντιπάλου, Όσκαρ Βιγέγας, η πλευρά των Κολομβιανών, ισχυρίζεται πως έχει αποδείξεις μέσω φωτογραφιών και θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στη FIFA. Ωστόσο και οι ίδιοι γνωρίζουν πως το αποτέλεσμα του παιχνιδιού δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα, το μάξιμουμ που μπορεί να επισύρει η συγκεκριμένη καταγγελία είναι πρόστιμα και τιμωρία στον αντίπαλο κόουτς.

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, έχει όμως αρκετούς βασικούς στο όριο καρτών και ακολουθεί ένα αρκετά βατό ματς με τη Χιλή.

Στατιστικά

* Αήττητη σε 90λεπτο στα 31 τελευταία, ηττήθηκε μόνο στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με 2-1 από την Αργεντινή, στην παράταση.

* Αήττητη στα 5 τελευταία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026, νίκησε σε 2.

Βολιβία-Κολομβία στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ