Προγνωστικά EuroCup (09/10): Προβάδισμα για τις Βαλένθια, Τρέντο και ΓκρανΚα

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Eurocup slider

ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (19:00, NOVASPORTS START)

Δεύτερη σερί ήττα για την Κλουζ, που έχασε στη Γαλλία, από την Μπουργκ, με 84-73, την Τετάρτη.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Οι Ρουμάνοι πλήρωσαν την κακή τρίτη τους περίοδο (26-10) και δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες των Σάσου Σάλιν (18π), Ζακ Χάνκινς (17π), ΝτεΣόν Στίφενς (13π, 8ρ) και Ζέιβιερ Σίμσον (12π, 7ρ, 7ασ), αφού κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες τους δεν ξεπέρασε τους 3 πόντους. Την Παρασκευή, για το πρωτάθλημα της χώρας τους, διέλυσαν τη Βολουντάρι, με 102-87, εκτός έδρας. Δύσκολα θα προλάβει ο φόργουορντ Καρέλ Γκούζμαν.

Κλουζ Ναπόκα – Βαλένθια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το δύο στα δύο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο έκανε η Βαλένθια, με το 105-78 επί των Αμβούργο Τάουερς, την Τετάρτη, στη «Φοντέτα». Οι «νυχτερίδες» προϊόντος του χρόνου άνοιγαν την απόσταση, και είδαν τους Ματ Κοστέλο (23π), Μπανκού Μπαντιό (14π). Στέφαν Γιόβιτς (14π, 7ασ) και Ζαν Μοντέρο (11π, 11ασ) να είναι διψήφιοι. Το Σάββατο, για τη Liga Endesa, συνέτριψαν την Μπανταλόνα με 84-60, στο ίδιο γήπεδο. Παραμένει στα πιτ ο πολύ σημαντικός γκαρντ Κρις Τζόουνς, δεν είναι διαθέσιμος ο νεοαποκτηθείς γκαρντ Γκόραν Φιλίποβιτς.

Αναμενόμενα χαμηλά το «διπλό», αφού η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο είναι μεγάλη. Με την Κλουζ να παίζει σε υψηλό τέμπο έχει αξία να το συνδυάσουμε με το να πιάσουν οι γηπεδούχοι τους 80 πόντους. Αυτό προσφέρεται στο 3,10 στην Bet365.


5364. ΤΡΕΦΛ ΣΟΠΟΤ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ (20:00)

Μαχητικό πρόσωπο έχει δείξει μέχρι στιγμής η Τρεφλ Σόποτ, παρά τις δύο αποτυχίες της, αφού αμφότερες ήταν στις λεπτομέρειες. Η τελευταία ήρθε από την Τρέντο, με 84-78, την Τετάρτη, στην Ιταλία, με το σκορ να είναι στο 72-72 λίγα λεπτά πριν από το φινάλε. Οι Άαρον Μπεστ (16π) και Γιάκουμπ Σκενκ (16π) ξεχώρισαν για τους Πολωνούς, που ανεβάζουν τον ρυθμό των αγώνων τους, κάτι που φάνηκε και στην επικράτησή τους με 97-89 επί της Γκντίνια, εκτός έδρας, το Σάββατο, για το πρωτάθλημα της χώρας τους.

Τρεφλ Σόποτ – Μπανταλόνα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρώτη της ήττα στη σεζόν γνώρισε την προηγούμενη Τρίτη η Μπανταλόνα, με το 87-83 από τη φορμαρισμένη Ουλμ, στη Γερμανία. Η «πένια» κυνηγούσε για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος δεν είχε τις δυνάμεις για να κάνει την ανατροπή, παρά τους 18 πόντους του Άντε Τόμιτς, τους 17 του Κάσιους Ρόμπερτσον (8ασ) και τους 16 του Ντίβον Ντότσον. Το Σάββατο, ήταν τραγική επιθετικά, για τη Liga Endesa, και συνετρίβη με 84-60 από τη Βαλένθια, στη «Φοντέτα». Παραμένει αμφίβολος ο γκαρντ φόργουορντ Άνταμ Χάνγκα, παραμένει στα πιτ ο φόργουορντ Μιγκέλ Αλέν.

Η Μπανταλόνα είναι το φαβορί, αλλά στις αποδόσεις που προσφέρεται το «διπλό» είναι προς αποφυγή. Πιθανό το υψηλό σκορ.


5026. ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΤΑΟΥΕΡΣ (20:00, NOVASPORTS 4)

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο Σαμόκοβ (Βουλγαρία), λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ.

Σεφτέ έκανε η Χαποέλ Τελ Αβίβ, με το 94-74 επί της Λιετκάμπελις, την προηγούμενη Τρίτη, στη Λιθουανία, με το σκορ να είναι λίγο μαγική εικόνα, καθώς στις αρχές της τέταρτης περιόδου ήταν ισόπαλο με 64-64! Πρώτος σκόρερ της ο Τζάρεντ Χάρπερ (23π), που βοηθήθηκε αρκετά από τους Γιοβέλ Ζούσμαν (20π), Τζάστιν Σμιθ (15π) και Κρις Τζόνσον (12π). Την Κυριακή, για το πρωτάθλημα του Ισραήλ, νίκησε τη Νες Ζιόνα με 81-74, εκτός έδρας. Παραμένει στα πιτ ο φόργουορντ Νίμροντ Λέβι.

Χαποέλ Ιερουσαλήμ – Αμβούργο Τάουερς στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 105-78, την Τετάρτη, στη «Φοντέτα» από τη Βαλένθια, ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα των Τάουερς, σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτήν, το Αμβούργο άντεξε για περίπου ένα ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Πρώτος σκόρερ του ο Μπρι Άιβι (19) και τον ακολούθησαν οι Τζάιζεκ Λότι (14π, 5ρ, 8ασ), Κουρ Κουάθ (12π) και Τζόρνταν Μπάρετ (10π, 6ρ). Την Κυριακή, για την Μπουντεσλίγκα, στο γήπεδό του, επιβλήθηκε της Όλντενμπουργκ με 87-78. Εκτός οι φόργουορντ Νίκλας Βίμπεργκ και Ζόμπορ Μαρόνκα.

Αμφότερες παίζουν σε υψηλό τέμπο και αυτό φαίνεται και από τις τιμές στα Over. Προβάδισμα για τη Χαποέλ Τελ Αβίβ και το να σημειωθούν κοντά στους 170 πόντους, αλλά δε θα εμπλακούμε.


5382. ΤΡΕΝΤΟ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ (21:00)

Ανεβάζει στροφές η Τρέντο, που επιβλήθηκε της Τρεφλ Σόποτ, με 84-78, την Τετάρτη, στην Ιταλία, με τον Τζόρνταν Φορντ (20π, με 7/12 σουτ) να συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις. Συμπαραστάτες του οι Άντονι Λαμπ (13π, 7ασ) και Κουίν Έλις (12π, 4ρ), με την τριάδα να δίνει ώθηση στο σύνολο του Πάολο Γκαλμπιάτι και στο 82-70 επί της «λαβωμένης» Βενέτσια, το Σάββατο, για το Καμπιονάτο, σε ένα ματς που πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάιλς Κέιλ (23π). Συνεχίζει να απέχει ο φόργουορντ Ντένις Μπανταλάου, εκτός και ο ομοθεσίτης του Εϊγκίρντας Ζουκάουσκας.

Τρέντο – Μπούντουσνοστ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ κοντά σε μία τεράστια ανατροπή έφτασε η Μπούντουσνοστ, η οποία λύγισε στην παράταση από την Γκραν Κανάρια, με 89-86, την Τετάρτη, στην Ποντγκόριτσα. Οι Μαυροβούνιοι ήταν στο -12 (75-63) στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου και μπόρεσαν να στείλουν τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο (81-81), με επιμέρους 18-6, αλλά εκεί δεν άντεξαν. Στην αντεπίθεσή τους ξεχώρισαν οι Ρασίντ Σουλαϊμόν (16π, 5ρ, 6ασ), Τζουάν Μόργκαν (15π, 7ρ) και Κέναν Καμένιας (12π, 10ρ). Το Σάββατο, για την Αδριατική Λίγκα, πέρασε από το Λάκτασι, με το 76-71 επί της Ιγκοκέα. Νέο απόκτημα ο 32χρονος σέντερ Άλεν Όμιτς.

Η Τρέντο δείχνει σε καλό φεγγάρι και μπορεί να πάρει το ροζ φύλλο κόντρα σε ένα σύνολο που χάνει μέρος της δυναμικής του μακριά από το σπίτι του. Θα πάμε με τον «άσο» και το να μείνει η Μπούντουσνοστ κάτω από τους 80 πόντους, που βρίσκεται στο 2,35 στην Bwin.


5371. ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ (22:00)

Το απόλυτο έπειτα από τέσσερις αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει η Γκραν Κανάρια, μετά το 80-72 επί της Κορούνια, την Κυριακή, για τη Liga Endesa. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, είχε περάσει από την Ποντγκόριτσα, με 89-86 στην παράταση (81-81 η κανονική διάρκεια) επί της Μπούντουσνοστ, σε έναν αγώνα που ήταν στο +12 (75-63) στην τέταρτη περίοδο και στη συνέχεια δέχθηκε επιμέρους σκορ 15-3! Κορυφαίος για το σύνολο του Γιάκα Λάκοβιτς ο Κέιλεμπ Χόουμσλι (23π, 4ρ).

Γκραν Κανάρια – Μπαχτσεσεχίρ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν της Μπαχτσεσεχίρ, που σε κανένα από τα τρία ματς που έχει δώσει δεν έχει δεχθεί πάνω από 70 πόντους. Φυσικά έχει κάνει το τρία στα τρία, μετά το 82-68 επί της Καρσίγιακα, την Κυριακή, στο σπίτι της για το πρωτάθλημα της Τουρκίας. Πέντε ημέρες νωρίτερα είχε διαλύσει στο ίδιο γήπεδο την Μπεσίκτας, με 87-66, για το EuroCup, έχουσα έξι παίκτες διψήφιους!

Δίκαιος ο «άσος» σε τιμές άνω του 1,55 και για να τσιμπήσουμε λίγο την απόδοση θα τον ταιριάξουμε με το Under 169,5 πόντοι, που είναι στο 2,10 στη Novibet.


👉 Δες το νέο επεισόδιο του Euroleague Pre Game Talk με Δημήτρη Καραμάνη & Σπύρο Κοντό ⤵️