Προγνωστικά Euroleague (09/10): Φαβορί, παρά τις απουσίες της, η Μονακό

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
ευρωλιγκα προγνωστικα

5006. ΜΟΝΑΚΟ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (20:00, NOVASPORTS PRIME)

Περίπατο έκανε στην πρεμιέρα της Ευρωλίκγας η Μονακό, που νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 93-80 την Αρμάνι Μιλάνο, την Πέμπτη, στο Πριγκιπάτο.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Euroleague

Οι Μονεγάσκοι μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν από την αρχή και δεν άφησαν περιθώρια στους Ιταλούς, που βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 22 πόντους (66-44, στο 28’), προτού μαζέψουν τη διαφορά. Για το συγκρότημα του Σάσα Ομπράντοβιτς, που είχε 15 επιθετικά ριμπάουντ και σκόραρε από αυτά 24 πόντους έναντι 0 (μηδέν) των αντιπάλων του, κορυφαίος ήταν ο Άλφα Ντιαλό (20π, 5ρ, 4ασ), με τους Έλι Οκόμπο (14π, 4ασ, 3κλ), Ματ Στραζέλ (10π), Μαμ Ζαϊτέ (10π, 7ρ) και Φουρκάν Κορκμάζ (10π) να είναι διψήφιοι. Ο Τούρκος γκαρντ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για περίπου 20 ημέρες, ενώ απουσιάζει και ο πλέι μέικερ Νικ Καλάθης. Την Κυριακή, για το πρωτάθλημα της Γαλλίας, γνώρισε βαριά ήττα με 88-71 από τη Βιλερμπάν, εκτός έδρας, αγωνιζόμενη χωρίς τον Τζέιμς, που και στον αγώνα με την Αρμάνι έμεινε στα ρηχά (9π, με 2/7 σουτ, 5ασ, σε 19 λεπτά).

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Winmasters
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με έναν εκπληκτικό Ταμίρ Μπλατ (21π, με 8/9 σουτ, 12ασ) και ένα μαγικό σερί 12-0 στο τελευταίο τετράλεπτο, η Μακάμπι έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Βιλερμπάν με 89-82, την Πέμπτη, στο Βελιγράδι. Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας ήταν νωθροί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βρέθηκαν πίσω ακόμα και με διψήφια διαφορά (-10, 36-26, στο 12’), αλλά η διαφορά ποιότητας με τους Γάλλους ήταν πολύ μεγάλη για να ηττηθούν. Από 15 πόντους είχαν ο Τζέιλεν Χορντ και ο Τζόρνταν Λόιντ, με τα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για επιθυμία αποχώρησης του τελευταίου από την ομάδα, λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ, να πληθαίνουν. Παράλληλα, η προετοιμασία τους για τα παιχνίδια συνεχίζεται μετ’ εμποδίων. Τέλος, η «ομάδα του λαού» βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με 25χρονο γκαρντ Σέιμπεν Λι, ενώ συνεχίζει να απέχει ο «ψηλός» Ουένιεν Γκέιμπριελ.

Τρεις σερί επικρατήσεις και πέντε στα πιο πρόσφατα έξι στο Πριγκιπάτο μετράει η Μονακό κόντρα στη Μακάμπι και αυτό το σερί θα συνεχιστεί. Θα κρατήσουμε τον «άσο» και θα τον συνδυάσουμε με το Over 160,5 πόντοι, στο 2,30 στην Bwin.


5039. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (21:00, NOVASPORTS 5)

Προέταξε την εμπειρία του και την ευστοχία του από την περιφέρεια ο Ερυθρός Αστέρας για να επιβληθεί της Παρί, με 80-77, την Παρασκευή, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Κομβικό για τους Σέρβους το σερί 11-0 που έτρεξαν στα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν βρέθηκαν στο -13 (53-40 στο 25’), και με αυτόν τον τρόπο δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Έτσι, παρά τα 10 περισσότερα λάθη τους σε σχέση με τους Γάλλους, πάτησαν πάνω στο 45% από το τρίποντο (10/22) και πανηγύρισαν, με πρωταγωνιστές τους Νεμάνια Νέντοβιτς (21π, με 5/6 τρίποντα, 3ασ), Αϊζάια Κάνααν (14π) και Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιαρ (9π, 6ρ, 7ασ). Την Κυριακή, για την Αδριατική Λίγκα, έχασαν από τη Σπλιτ, με 85-78, στην Κροατία. Εκτός εκ νέου ο τιμωρημένος γκαρντ Μίλος Τεόντοσιτς, πιθανότατα δεν προλαβαίνει ο δυναμικός γκαρντ Μπράνκο Λάζιτς.

Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια στην Winmasters
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρώτη της νίκη στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις πήρε η Μπασκόνια, με το 88-82 επί της Παρτίζαν, την Πέμπτη, στη Βιτόρια. Οι Βάσκοι, που σούταραν με 43% από την περιφέρεια (9/21), είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό (14π, 4ρ), Μάρκους Χάουαρντ (17π), Τάντας Σεντεκέρσκις (14π, 6ρ) και Τσίμα Μονέκε (13π, 4ρ, 4ασ) και χάρη στο ξέσπασμά στους δεύτερο ημίχρονο (56-44) πήραν το ροζ φύλλο. Ωστόσο, δύο ημέρες αργότερα, εμφανίστηκαν κουρασμένοι στο ίδιο γήπεδο, και έχασαν από την Ανδόρρα με 95-91, για τη Liga Endesa.

Αμφότερες δεν πατούν καλά στα πόδια τους, παρότι άρχισαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αυτό το καταδεικνύουν και οι ήττες τους το Σαββατοκύριακο. Λογικός ο φαβοριτισμός του Ερυθρού Αστέρα, που ισχυροποιείται μπροστά στο κοινό του, δεν είναι απαγορευτικός ο «άσος» σε τιμές άνω του 1,50, αλλά εμείς τη δεδομένη στιγμή θα τον θέλαμε λίγο υψηλότερα για να τον κρατήσουμε.

👉 Στο Betarades.gr βρίσκεις κάθε μέρα τα καλύτερα προγνωστικά στοίχημα για τα ματς της ημέρας σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο!