Προγνωστικά EuroCup (08/10): Ο προβληματικός Άρης, η ευκαιρία των Γουλβς και η σκληράδα της Τουρκ Τέλεκομ

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Eurocup slider

5361. ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ – ΑΡΗΣ (19:00, NOVASPORTS PRIME)

Δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει η Λιετκαμπέλις, με έσχατη το 94-74 από τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, την Τρίτη, στη Λιθουανία, σε μία αναμέτρηση που κατέρρευσε στο τέλος, αφού το σκορ ήταν 64-64 λίγο μετά τις αρχές της τέταρτης περιόδου.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Επιθετικά πήρε πράγματα από τους Ντόβις Μπιτσκάουσκις (13π), Γιώργο Καλαϊτζάκη (12π, 3ασ), Ολεξάντρ Κόβλιαρ (12π, με 5/15 σουτ, 6ασ) και Άντριγια Στιπάνοβιτς (9π, 6ρ). Το Σάββατο, για το πρωτάθλημα της Λιθουανίας έκανε το τρία στα τρία με το 85-78 επί της Νεβέζις, εκτός έδρας.

Λιετκαμπέλις – Άρης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τραγική είναι η εκκίνηση του Άρη, ο οποίος έχει πέντε αρνητικά αποτελέσματα στα ισάριθμα ματς του σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο έχασε από την ΑΕΚ, με 70-59, το Σάββατο, στο «Αλεξάνδρειο», και τρεις ημέρες νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο είχε ηττηθεί από την Τουρκ Τέλεκομ με 68-63. Το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι στην επίθεση, μια και στα τέσσερα πιο πρόσφατα δεν έχει καταφέρει να πιάσει τους 70 πόντους. Συνεχίζουν να απέχουν ο γκαρντ ΝτιΜόι Χοτζ και ο φόργουορντ Νέιτ Λαζέφσκι.

Την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση ψάχνουν αμφότερες, αλλά η Λιετκαμπέλις μοιάζει πιο πιθανό να την πετύχει. Αποδεκτός ο «άσος» σε τιμές άνω του 1,60, για να ανεβάσουμε την απόδοση θα τον ταιριάξουμε με το Under 160,5 πόντοι. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρεται στο 2,20 στην Bwin.


5358. ΓΟΥΛΒΣ – ΟΥΛΜ (19:00, NOVASPORTS 4)

Το δύσκολο πρόγραμμα των Γουλβς έχει αφήσει το αποτύπωμά του και στην κατάταξη, αφού οι Λιθουανοί δεν έχουν καταφέρει να σταυρώσουν νίκη, έπειτα από δύο αγωνιστικές. Πάντως, την Τρίτη, το πάλεψαν κόντρα στην πολύ δυνατή Χαποέλ Τελ Αβίβ, και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες, με 89-84, στο ουδέτερο Σαμόκοβ (Βουλγαρία). Εξαιρετικός ο ΤρεΣόν Θέρμαν (29), άστοχος ο Άντονι Κάουαν (11π, με 5/16 σουτ, 7ασ), περιμένουν περισσότερα από τον Άντριου Άντριους (8π, 5ασ). Ο τελευταίος το Σάββατο «ξεμπούκωσε» με 29 πόντους, στην επικράτηση της ομάδας του με 95-86 επί της Μαζεκιάι, εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

Γουλβς – Ουλμ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το απόλυτο σε πέντε αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις διατηρεί η Ουλμ, που έβγαλε με θετικό πρόσημο μία πολύ επικίνδυνη εβδομάδα. Αρχικά την Τρίτη, επιβλήθηκε της Μπανταλόνα με 87-83, στο σπίτι της, για το EuroCup, με πρωταγωνιστές τους Νέλσον Βάιντεμαν (17π) και Μπεν Σάραφ (15π), και το Σάββατο, στο ίδιο γήπεδο, ξεπέρασε το εμπόδιο της Λούντβιγκσμπουργκ, με 63-62 και διψήφιο μόνο τον ανεβασμένο Αϊζάια Ρόμπι (11π, 7ρ). Δεν υπολογίζεται ο φόργουορντ Γιάλοβ.

Οι Γουλβς έχουν την ευκαιρία να κάνουν… σεφτέ στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε έναν αγώνα που θα έχει υψηλό ρυθμό. Κρατάμε τον «άσο» και το Over 164,5 πόντοι, στο 2,45 στη Novibet.


5362. ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΟΛΙΜΠΙΑ (19:30, NOVASPORTS 5)

«Πύρρειος» αποδείχθηκε η νίκη της Τουρκ Τέλεκομ, την Τρίτη, στο «Αλεξάνδρειο», με 68-63 επί του Άρη, αφού έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν τον διεθνή φόργουορντ Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Αυτό επισκίασε την πολύ καλή αμυντική της εμφάνιση και το γεγονός ότι για δεύτερο σερί ματς ο αντίπαλός της δεν ξεπέρασε τους 66 πόντους! Το Σάββατο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Τουρκίας επικράτησε δύσκολα της Γαλατασαράι με 72-70, στην Άγκυρα.

Τουρκ Τέλεκομ – Τσεντεβίτα Ολίμπια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το δύο στα δύο έχει κάνει και η Τσεντεβίτα Ολίμπια, που την Τρίτη, επιβλήθηκε της Βενέτσια, με 87-82, στη Λιουμπλιάνα. Έξι παίκτες της ξεπεράσαν τους 8 πόντους, προεξεχόντων των Ντέβιν Ρόμπινσον (17π), Γιάκα Μπλάζιτς (17) και Αλεξέι Νίκολιτς (12π, 4ασ). Το Σάββατο, για την Αδριατική Λίγκα, νίκησε τη Μόρναρ Μπαρ, με 92-82, εκτός έδρας, σε έναν αγώνα που δεν κάθισε στον πάγκο της ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, λόγω ίωσης. Ο έμπειρος τεχνικός θα απουσιάσει εκ νέου, όπως και ο χρήσιμος γκαρντ Μπρίντον Λεμάρ.

Σύγκρουση δύο κόσμων στην Άγκυρα, με το αργό τέμπο και τη σκληρή άμυνα της γηπεδούχου να βρίσκουν απέναντί τους την αλεγρία της φιλοξενούμενης. Θεωρούμε ότι το στυλ της πρώτης έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει για αυτό θα κατευθυνθούμε στον «άσο» και το να μην πιάσει τους 80 πόντους η Τσεντεβίτα. Αυτό προσφέρεται στο 2,00 στην Bet365.


ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΜΠΟΥΡΓΚ (21:00, NOVASPORTS START)

Μόνο τον Άρη (95-75, στις 25 Σεπτεμβρίου, στη Βενετία), έχει νικήσει η Βενέτσια, στα πέντε επίσημα ματς που έχει δώσει. Το Σάββατο, ηττήθηκε εύκολα από την Τρέντο με 82-70, εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα της Ιταλίας, και τέσσερις ημέρες νωρίτερα, είχε χάσει από την Τσεντεβίτα Ολίμπια, με 87-82, στη Σλοβενία, για το EuroCup, παρά τους 23 πόντους και τις 5 ασίστ του Τάιλερ Ένις. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και λογίζεται ως αμφίβολος, ενώ δεν υπολογίζονται ο γκαρντ Ξαβιέ Μάνφορντ, ο φόργουορντ Τζόρνταν Παρκς και ο σέντερ Αμεντέο Τεσιτόρι.

Βενέτσια – Μπουργκ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύο εύκολες επικρατήσεις στη σειρά έχει βάλει η Μπουργκ, στο EuroCup, με έσχατη το 84-73 επί της Κλουζ Ναπόκα, την Τετάρτη, στη Γαλλία, σε έναν αγώνα που προηγήθηκε ακόμα και με 28 πόντους (74-46) στις αρχές της τέταρτης περιόδου, προτού χαλαρώσει στη συνέχεια. Κορυφαίος παίκτης της ο Ξαβιέ Καστανέδα (18π). Το Σάββατο, για το Σαμπιονά, διέλυσε τη Ναντέρ, με 86-61, εκτός έδρας. Κόντρα στους Ιταλούς μετρά τρεις σερί επιτυχίες και πέντε στα έξι μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας.

Τα προβλήματα της Βενέτσια, η ποιότητα και η παράδοση της Μπουργκ μάς στέλνουν προς το «διπλό», αλλά κάτι μας φρενάρει. Πάσο.


5363. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (21:00)

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην «Αλεξάντερ Νίκολιτς Χολ», στο Βελιγράδι (Σερβία), εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ. Κεκλεισμένων των θυρών.

Δύο σερί εκτός έδρας ήττες, μετά τη νίκη επί της Μπούντουσνοστ (94-76, στις 25 Σεπτεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη), γνώρισε η Μπεσίκτας. Η πρώτη ήταν για το EuroCup, την Τρίτη, με 87-66, από την Μπαχτσεσεχίρ, παρά τους 15 πόντους του Κόνορ Μόργκαν και τους 12 του Κίλαν Μάρτιν, και η δεύτερη, για το πρωτάθλημα της Τουρκίας, με 99-95 από την Τόφας, στην Προύσα. Κοινός παρονομαστής για το συγκρότημα του Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς η κακή του άμυνα.

Μπεσίκτας – Χαποέλ Τελ Αβίβ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προβλημάτισε και στο δεύτερο παιχνίδι της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση η φιλόδοξη Χαποέλ Τελ Αβίβ, παρά την επικράτησή της με 89-84 επί των Γουλβς, στο ουδέτερο Σαμόκοβ, της Βουλγαρίας. Πέντε παίκτες της ήταν διψήφιοι, οι Τζόναθαν Μότλι (16π, 6ρ, 6ασ), Πάτρικ Μπέβερλι (14π, 6ρ, 6ασ), Τομέρ Γκινάτ (14π, 5ρ, 3ασ), Ισμαήλ Ουέινράιτ (13π, 4ασ) και Τζο Ράγκλαντ (11π, 4ρ, 5ασ).

Η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και το κατά πόσο το μυαλό των παικτών της φιλοξενούμενης θα είναι 100% στο παρκέ αποτελούν τροχοπέδη για να στηρίξουμε τη Χαποέλ Τελ Αβίβ. Πάντως, στο 1,60, με βάση την ποιότητα και των δύο ομάδων, και το γεγονός ότι ο αγώνες γίνεται σε ουδέτερο έδαφος, χωρίς θεατές, το «διπλό» δεν είναι απαγορευτικό.


👉 Δες το νέο επεισόδιο του Euroleague Pre Game Talk με Δημήτρη Καραμάνη & Σπύρο Κοντό ⤵️