* 2η αγωνιστική

* Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα περσινά προκριματικά του Conference League, με τη Φενέρμπαχτσε να επικρατεί 5-1 εντός και 0-1 εκτός έδρας.

* Το 2009 αναμετρήθηκαν σε όμιλο του Europa League, με την Τβέντε να επικρατεί 1-2 στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε 0-1 στην Ολλανδία.

* Η Τβέντε έχει ρεκόρ 2-0-4 απέναντι σε τούρκικες ομάδες.

* Η Φενέρμπαχτσε έχει ρεκόρ 9-4-9 απέναντι σε ολλανδικές ομάδες.

ΤΒΕΝΤΕ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (1-0) επί της Μπρέντα. Ο Φαν Βολφσβίνκελ με πέναλτι πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 76ο λεπτό.

3η διαδοχική πρωταθληματική νίκη, δίχως να δεχθεί γκολ, πέτυχε την Κυριακή η Τβέντε και διατηρήθηκε στην 4η θέση της Eredivisie, με ρεκόρ 4-2-1, στο -7 από την κορυφή.

Περιορισμένο το rotation από τον κόουτς Ούστινγκ στην υποδοχή της Μπρέντα και το “τρίποντο” κατακτήθηκε με πειστικό τρόπο (2.21 – 0.36 xGoals) παρότι το νικητήριο γκολ ήρθε αργά στο ματς.

Η Τβέντε είχε τον έλεγχο του ρυθμού (63% κατοχή) και μονοπώλησε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο απείλησε λιγότερο μέχρι την κάθετη προσπάθεια του χαφ Ρέγκερ για το κερδισμένο πέναλτι. Μετά το 1-0 βρήκε χώρους για transition και είχε τις στιγμές να ντουμπλάρει το προβάδισμά της.

Εξίσου σοβαρή ανασταλτικά παρουσιάστηκε και στην πρεμιέρα του Europa League στο Old Trafford, όπου δεν επέτρεψε μεγάλη ευκαιρία στη Γιουνάιτεντ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από ποιοτικό τελείωμα του Έρικσεν (35’), αλλά δεν έχασε την ισορροπία της και σε μετάβαση ο φορ Λάμερς (68’) χτύπησε για το 1-1, το οποίο υπερασπίστηκε δίχως μεγάλη πίεση στο φινάλε.

“Έχουμε κάνει βήματα, έχουμε πολλές επιλογές στην ομάδα και έχουμε όπλα. Παίζουμε στην έδρα μας και αυτό είναι πάντα ωραίο. Με την υποστήριξη των φιλάθλων μας, έχουμε μια ευκαιρία απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, όσο καλός κι αν είναι.” δήλωσε ο κόουτς Ούστινγκ.

Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει ο Ροτς (εξτρέμ) που έχασε το σαββατιάτικο παιχνίδι, αλλά παραμένουν εκτός οι μακροχρόνια τραυματίες Σάντιλεκ (μέσος), Τάχα (μέσος).

ΤΒΕΝΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Under 2.5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Goal/Goal τα 5/7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

* Σκόραρε στα 16/17 τελευταία εντός έδρας για το Europa League.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-2) επί της Αντάλιασπορ. Ο Τάντιτς (63’) άνοιξε το σκορ για τη Φενέρμπαχτσε και με αυτογκόλ (81’) διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Ιδανικά εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο για την ομάδα του Μουρίνιο, πέρασε νικηφόρα από την Αττάλεια για το 3ο σερί διπλό στην Super Lig και μείωσε την απόσταση από την κορυφή (-3) εκμεταλλευόμενη την “γκέλα” της Γαλατασαράι.

Μπήκε δυνατά στο κυριακάτικο παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε, αλλά ξόδεψε τις δύο ευκαιρίες του πρώτου 10λεπτου κι εν συνεχεία έπεσε η δημιουργία της. Γλίτωσε σε δοκάρι των γηπεδούχων κι ακολούθως ο Λιβάκοβιτς έκανε σούπερ επέμβαση σε στατικό.

Ο Τάντιτς απέτυχε σε τετ α τετ πριν χτυπήσει για το 0-1 μετά από κλέψιμο ψηλά και ασίστ του Φρεντ. Διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμά της και σε προσπάθεια του Εν-Νεσίρι το αντίπαλο στόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Όσον αφορά το Europa League, η νίκη της πρεμιέρας επί της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (2-1) ήταν πλασματική για τα “καναρίνια” καθώς στο πρώτο 20λεπτο απειλήθηκαν πολλάκις και κόντρα στην ροή του ματς προηγήθηκαν σε κόρνερ με τον Σογιουντσού. Ο Εν-Νεσίρι κέρδισε την αποβολή των Βέλγων και με αστείο αυτογκόλ έγινε το 2-0, πριν η Ουνιόν χάσει πέναλτι και μειώσει στις καθυστερήσεις.

“Δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση υψηλής έντασης γιατί παίξαμε ένα δύσκολο ματς στο πρωτάθλημα. ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε τακτικά.” δήλωσε ο Μουρίνιο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Με 21 ποδοσφαιριστές αναχώρησε η αποστολή για την Ολλανδία, εκτός έμειναν ο backup κίπερ Εγκριμπαγιάτ, ο Σογιουντσού (στόπερ) που τραυματίστηκε στην Αττάλεια, ο τιμωρημένος Σάμουελ (δεξί μπακ) και οι Κόστιτς (αρ. μπακ/χαφ), Αζίζ (στόπερ), Μερτσάν (αρ. μπακ), Ελμάζ (μέσος), Αϊντίν (εξτρέμ), Κεντ (εξτρέμ), Καπατσάκ (εξτρέμ) που δεν μπήκαν στην ευρωπαϊκή λίστα.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* No Goal τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Over 2.5 τα 4/6 φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της.

* Under 2.5 τα 5/7 τελευταία εκτός έδρας για το Europa League.

Τβέντε – Φενέρμπαχτσε στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ