* 2η αγωνιστική.

* Αναμετρήθηκαν άλλη μια σεζόν στο παρελθόν, το 2015/16, σε φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ισόπαλες με 2-2 στο Μπιλμπάο, η Άλκμααρ νίκησε εντός με 2-1.

* Αρνητικό το πρόσημο για την Αθλέτικ Μπιλμπάο απέναντι σε ολλανδικές ομάδες, μετράει 1-1-2. Αήττητη εντός, με 1-1-0.

* Πολύ καλή η παράδοση της Άλκμααρ απέναντι σε ισπανικούς συλλόγους, απολογισμός 5-5-3. Καλή τηρουμένων των αναλογιών και επί ισπανικού εδάφους, μετράει 2-2-3.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Ισπανία)

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία 1-1 με τη Σεβίλλη εντός για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε με τον Χαουρεγιθάρ (36’), έχασε στο 82’ τον γκολκίπερ Αγιρεθαμπάλα με αποβολή, ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από το αυτογκόλ του γκολκίπερ Παντίγια.

Έχασε δικό της παιχνίδι από μια φάση, στην οποία ο γκολκίπερ Αγιρεθαμπάλα είχε μια λάθος αντίδραση σε μακρινό γέμισμα και στη συνέχεια αποφάσισε να “θυσιαστεί”, επιλογή που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένη. Σαφές πάντως είναι ότι όφειλε να μην είχε καν φτάσει εκεί το παιχνίδι, η Σεβίλλη είχε δοκάρι στην αρχή της επανάληψης, η ίδια όμως έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες να κάνει το 2-0, με υπαιτιότητα των επιθετικών της και κυρίως των Ινιάκι Γουίλιαμς και Μπερενγκέρ.

Το ξεκίνημά της στη Λα Λίγκα μπορούσε να ήταν καλύτερο, στο Γιουρόπα Λιγκ όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει το παραμικρό παράπονο από τους παίκτες του. Και δεν εξέφρασε κάτι τέτοιο μετά το 1-1 με τη Ρόμα στο “Ολίμπικο” σε ένα παιχνίδι όπου οι Βάσκοι κατόρθωσαν να πάρουν έναν βαθμό απέναντι σε ένα πολύ ακριβότερο σύνολο. Εκείνοι που είχαν παράπονα ωστόσο ήταν οι ίδιοι οι παίκτες, από τον κόσμο, που προκάλεσε μικροεπεισόδια πετώντας αντικείμενα και στο τέλος τους τα εξέφρασαν ευθέως αρνούμενοι να πανηγυρίσουν το αποτέλεσμα μαζί τους.

Το φετινό Γιουρόπα Λιγκ για μια ομάδα που έχει πολλά χρόνια να κάνει κάτι σημαντικό στην Ευρώπη είναι μια δύσκολη διοργάνωση, όμως δεν υπάρχει κανείς στο Μπιλμπάο που να διανοείται να μείνει η ομάδα εκτός πρώτης 24αδας, ειδικά τώρα που πήρε την ισοπαλία στη Ρώμη, με ένα από τα φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά βατά ματς, όπως αυτό με την Αλκμάαρ στο “Σαν Μαμές”, υποχρεούται να τα παίρνει ώστε να διεκδικήσει ακόμα και θέση στην πρώτη οκτάδα για να βρεθεί απευθείας στους “16”, χωρίς να παίξει στα νοκ άουτ.

Μέτρα για τους απερίσκεπτους οπαδούς που πέταξαν αντικείμενα στο “Ολίμπικο” αποφάσισε να λάβει και η διοίκηση, θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο και η παρουσία και στα εκτός έδρας. Ασχέτως αυτού, στο 101ο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο “Σαν Μαμές” -παλιό και νέο- οι οπαδοί ετοιμάζουν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με αναφορά στα 100 συμπληρωμένα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο γήπεδό τους.

“Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μας προκαλούν μεγάλο ενθουσιασμό, θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να φτάσουμε ακόμα και στον τελικό” δήλωσε ο μπακ Γκοροσάμπελ, ο οποίος πιθανότατα να λειτούργησε ως “φωνή” των αποδυτηρίων. Επιστρέφουν οι μέσοι Άντερ Ερέρα και Σανθέτ, κάνει αγώνα να προλάβει και ο Πράδος.

Αθλέτικ Μπιλμπάο Στατιστικά

* Ηττήθηκε στα 2 πιο πρόσφατα εντός για το Γιουρόπα Λιγκ, δεν έχει χάσει ποτέ 3 σερί.

* Αήττητη στα 5 τελευταία, μετά από 3 σερί νίκες, τρέχει ένα μίνι 2 ισοπαλιών με ακριβές σκορ 1-1.

* Στα 7 τελευταία μετράει 5 under 2,5.

Παίξε Νόμιμα στην Bet365 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

ΑΛΚΜΑΑΡ (Ολλανδία)

Προηγούμενο ματς: Ήττα με 1-2 από την Ουτρέχτη για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε με τον Πάροτ (24’), δέχτηκε ανατροπή από τα γκολ των Καθλίν (32’) και Άαρονσον (55’).

Ηττήθηκε από μια Ουτρέχτη, η οποία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά και την έπιασε σε βαθμούς έχοντας και ματς λιγότερο από εκείνη. Το βέβαιο είναι ότι δεν άξιζε να χάσει, το λιγότερο που έπρεπε να πάρει ήταν η ισοπαλία, υστέρησε όμως στον πιο καθοριστικό τομέα του ματς, την αποτελεσματικότητα.

Στο Γιουρόπα Λιγκ μπήκε με νίκη μεν, η εμφάνισή της όμως με την Έλφσμποργκ δεν ήταν η ιδανική, όπως μαρτυρά και το τελικό 3-2. Έστω όμως και με ένα πέναλτι του Πάροτ στο 74’ κατάφερε και πήρε όλο το τρίποντο έναντι των Σουηδών, οι οποίοι πάντως στην αρχή της έβαλαν πολύ δύσκολα έχοντας ακυρωθέν γκολ στο 12’ και προβάδισμα με 1-0 από το 23’.

Ο στόχος της είναι να περάσει από της league phase και φυσικά δεν μπορεί να είναι επιλεκτική με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, απλώς και μόνο η πρόκριση στα νοκ άουτ για τους “16” θα αποτελέσει επιτυχία για εκείνη. Αυτό σημαίνει πως στο Μπιλμπάο ο κύριος στόχος είναι να φύγει με κάτι από το παιχνίδι, όσο περισσότεροι οι βαθμοί που θα πάρει, τόσο το καλύτερο για την ίδια.

“Το επίπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι πολύ υψηλό, πιθανότατα αυτό θα είναι για μας το πιο όμορφο αλλά και δύσκολο ματς σε αυτή τη φάση. Αν δείξουμε την καλύτερη εκδοχή μας και προσαρμοστούμε γρήγορα στις ανάγκες του ματς, θα είμαστε ανταγωνιστικοί” δήλωσε ο κόουτς Μάρτενς. Συνεχίζει με τα ίδια προβλήματα.

Άλκμααρ Στατιστικά

* Ηττήθηκε στα 5 τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά της ματς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Over 2,5 τα 5 τελευταία, τα 4 με G/G.

* Πέτυχε πρώτη γκολ στα 8/10 τελευταία.

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Άλκμααρ στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ