Βρετανία: Συνεχίζεται το στοιχηματικό σκάνδαλο για τις εκλογές – Μπλεγμένοι κορυφαίοι πολιτικοί

Ανανεώθηκε:
στοιχημα online νεα ειδησεισ
Photo Credits: Anna Berkut / Alamy Stock Photo

Η έρευνα της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών της Βρετανίας για πιθανές παραβάσεις που έχουν να κάνουν με στοίχημα στις εκλογές πλέον έχει προχωρήσει. Και περιλαμβάνει και κορυφαίους πολιτικούς.

🎁 CHAMPION ΠΡΟΣΦΟΡΑ* γνωριμίας – 800 ΔΩΡΑ* 🏆
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκεκριμένα, ανώτερα στελέχη των Συντηρητικών, μεταξύ αυτών και τον σερ Όλιβερ Ντάουντεν, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

Μάλιστα, ο σερ Όλιβερ, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που ανακρίνεται. Στο πλαίσιο της έρευνας για το κατά πόσον άτομα έβαλαν στοιχήματα βασιζόμενα σε εσωτερική γνώση της ημερομηνίας των εκλογών.

Το σκάνδαλο και η έρευνα

Τον Ιούνιο του 2024 ξεκίνησε η μεγάλη έρευνα. Εστιάζει σε ανθρώπους που πόνταραν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου και φαίνεται να γνώριζαν εκ των προτέρων τον χρόνο διεξαγωγής τους.

Στο επίκεντρο είναι οι πιθανές παραβιάσεις των κανόνων του Ηνωμένου Βασιλείου για τα τυχερά παιχνίδια, που εποπτεύονται από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών. Δηλαδή, τον ρυθμιστικό φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στη βιομηχανία στοιχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο σερ Όλιβερ ανακρίθηκε από τους ερευνητές της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος. Τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν σαφήνεια σχετικά με τα γεγονότα γύρω από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

➡️ Παίξτε στοίχημα σε εκλογές με το stoiximan app από το κινητό σας!

Πώς εμπλέκονται στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού

Αρκετά δημόσια πρόσωπα έχουν δώσει καταθέσεις. Μεταξύ άλλων, ο βοηθός του Σουνάκ, Κρεγκ Γουίλιαμς, και ο πρώην προσωπάρχης της Ντάουνινγκ Στριτ, Λίαμ Μπουθ-Σμιθ.

Ο Γουίλιαμς παραδέχτηκε ότι έβαλε στοίχημα 100 λιρών (120 ευρώ) για εκλογές τον Ιούλιο. Και αυτό λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον Σουνάκ στις 22 Μαΐου.

Αναγνώρισε ότι οι ενέργειές του ήταν λάθος και συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνα. Αργότερα αποσύρθηκε από υποψήφιος του Συντηρητικού Κόμματος στην εκλογική του περιφέρεια.

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών έχει κατασχέσει εκατοντάδες έγγραφα από τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας των Συντηρητικών. Παράλληλα, έχει προσλάβει πρώην αστυνομικούς για να βοηθήσουν στην έρευνα, που αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμη.

🎁 CHAMPION ΠΡΟΣΦΟΡΑ* γνωριμίας – 800 ΔΩΡΑ* 🏆
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ