Προγνωστικά FIBA Champions League (02/10): Η επίθεση του Προμηθέα, η ποιοτική Τενερίφη και το ρίσκο με την Ιγκοκέα

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
FIBA Τσάμπιονς Λιγκ

5087. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΝΙΜΠΟΥΡΚ (19:00, COSMOTE SPORT 5)

Αρκετά αλλαγμένος είναι ο Προμηθέας, που διατήρησε τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο του και τους Λίνο Χρυσικόπουλο, Νάσο Μπαζίνα και Αντώνη Καραγιαννίδη στο παρκέ. Από τις προσθήκες του ξεχωρίζουν αυτές των γκαρντ Μιχάλη Λούντζη, Τζος Άνταμς και Ντάριους Πέρι και του φόργουορντ Τζόρντον Βαρνάντο.

Προμηθέας Πάτρας – Νίμπουρκ στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα της Τσεχίας έχει κάνει η Νίμπουρκ, που την Κυριακή, επιβλήθηκε της Οπάδα με 94-75, εκτός έδρας, με τον Μπιρτς να έχει 18 πόντους. Στα προκριματικά του Basketball Champions League δεν είχε πρόβλημα να αφήσει εκτός τις Τρέπκα (84-78, ημιτελικά) και Κάλεφ / Κράμο (80-66, τελικός).

Ο Προμηθέας θα στηριχθεί και φέτος στην καλή του επίθεση για να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Έχει λογική να πάμε με τη νίκη των γηπεδούχων και να τη συνδυάσουμε με το Over 160,5 πόντοι, που προσφέρεται στο 2,75 στην Bwin.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ


ΦΜΠ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (21:00, COSMOTE SPORT 4)

Μία νίκη και μία ήττα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ΦΜΠ, η οποία την Κυριακή έχασε από την Μέγκα Μπάσκετ, με 83-80, εκτός έδρας, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε επιβληθεί της Τσεντεβίτα Ολίμπια με 75-62, εντός έδρας. Στηρίζεται κυρίως σε Σέρβους παίκτες, ενώ ο μοναδικός της Αμερικανός, ο γκαρντ Ντεμέτρ Ρόμπερτς δεν έπαιξε στο τελευταίο και λογίζεται ως αμφίβολος.

ΦΜΠ Βελιγραδίου – Περιστέρι στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ ενθαρρυντική ήταν η εικόνα του Περιστερίου στο Stoiximan Super Cup, στο οποίο κατέκτησε την τρίτη θέση. Ο Γιώργος Λιμνιάτης φαίνεται ότι κάνει πολύ καλή δουλειά ως αντικαταστάτης του Βασίλη Σπανούλη και το υλικό που έχει στα χέρια του είναι ποιοτικό αν και απουσιάζει το βάθος στο ρόστερ.

Το Περιστέρι προσφέρεται ως φαβορί και σε αυτές τις τιμές δεν μπορούμε να παίξουμε το «διπλό». Θα πάμε πάσο.


5088. ΙΓΚΟΚΕΑ – ΝΑΝΤΕΡ (19:30)

Με δύο εκτός έδρας νίκες ξεκίνησε τη σεζόν η Ιγκοκέα στην Αδριατική Λίγκα. Η πιο πρόσφατη ήταν το 79-76 επί της Ζαντάρ, την Τετάρτη, με κορυφαίο τον Τζόουνς (20π). Αυτός μαζί με τον Κάρτερ και τον Μιλοσάβλιεβιτς θα είναι η δύναμη πυρός της στην επίθεση του συγκροτήματος του Νέναντ Στεφάνοβιτς.

Ιγκοκέα – Ναντέρ στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέλος εποχής στη Ναντέρ, καθώς ο Πασκάλ Ντοναντιέ αποχώρησε και στη θέση του προωθήθηκε ο Φιλίπε Ντα Σίλβα. Η εικόνα της στα δύο επίσημα ήταν σχετικά καλή, με μία ήττα στις λεπτομέρειες από τη Λιμόζ, με 90-87, στο «Μπομπλάν» και μία εύκολη επικράτηση επί της Πορτέλ, με 74-65, εντός έδρας.

Η Ιγκοκέα αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστική στην έδρα της και σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει να την τιμήσουμε. Θα κρατήσουμε τον «άσο» στο πολύ καλό 2,65, στη Novibet.


5089. ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ (19:30)

Ενισχυμένη είναι η Καρσίγιακα του Ουφούκ Σαρίτσα, με σκοπό να κάνει το βήμα παραπάνω τόσο στην Τουρκία, όσο και την Ευρώπη. Από το ρόστερ της τραβούν τα βλέμματα οι γκαρντ Σιπάχι, ΜακΚόλουμ και Ράσελ, οι φόργουορντ Ουέμπ, ΜακΝτέρμοτ και Τζέφερσον και ο σέντερ Μπουτσιέλ. Θεωρητικά είναι ένα από τα καλύτερα υλικά της διοργάνωσης.

Καρσίγιακα – Τενερίφη στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη της, τον Μαρσελίνο Χουέρτας, ο οποίος θεωρείται αμφίβολος, η Τενερίφη νίκησε την Μπασκόνια, με 88-80, την Κυριακή, εντός έδρας, στην πρεμιέρα της στη Liga Endesa. Έχει κρατήσει τον βασικό της κορμό και έχει προβεί σε προσεγμένες κινήσεις, με τους Ουίλις, Σκραμπ και Κράμερ.

Σε αποδόσεις οριακού αουτσάιντερ θα πάμε με την Τενερίφη. Το συγκρότημα του Τσους Βιδορέτα έχει δείξει σταθερότητα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και κόντρα σε ένα σύνολο που δεν έχει επίσημα ματς στα πόδια και τα χέρια του, θα επιλέξουμε το «διπλό», στο 2,00 στην Bet365.


5091. ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΣΟΜΠΑΤΕΛΙ (21:00)

Το Σούπερ Καπ της Πολωνίας κατέκτησε η Σλασκ, που επιβλήθηκε της Στσέτσιν, που αγωνίζεται στο EuroCup, με 76-75, στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ουάιτχεντ αναμένεται να είναι ο ηγέτης της και να πάρει βοήθειες από τους Σένγλιν, Λιντς και Νούνιες.

Σλάσκ Βρότσλαβ – Σομπατέλι στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περίπατο στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας έκανε η Σομπατέλι, με το 94-58 επί της αδύναμης Πέκσι, το Σάββατο, εντός έδρας, έχουσα για πρωταγωνιστή τον Περλ (23π). Ο Μίλος Κονάκοφ περιμένει πολλά από τους Τίμπι, Ντιγκς, Κλαρκ και Πόποβιτς.

Το ξεκίνημα της Σλασκ είναι ενθαρρυντικό και στο 1,70 στη Stoiximan θα τη στηρίξουμε. Η Σομπατέλι θα είναι ανταγωνιστική, αλλά θεωρούμε πως οι Πολωνοί μπορούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.


5093. ΝΤΕΡΘΟΝΑ ΤΟΡΤΟΝΑ – ΚΕΜΝΙΤΖ 99ΕΡΣ (21:30)

Με όπλο την άμυνά της, η Ντερθόνα επιβλήθηκε με 80-68, της Κρεμόνα, την Κυριακή, στην Τορτόνα, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ιταλίας. Οι Καμπαγκατέ, Κούσε, Βιτάλ και Στράουτινς βγήκαν μπροστά για το σύνολο του Βάλτερ ντε Ραφαέλε, στα ρηχά κινήθηκε ο Ουίμς.

Ντερθόνα Τορτόνα – Κέμνιτζ 99ερς στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προβληματική είναι η εκκίνηση των 99ερς, που μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους, έχοντες, βέβαια, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Η πιο πρόσφατη ήταν το 90-86 από την Ουλμ, στο Κέμνιτζ, στις 22 Σεπτεμβρίου, σε ένα ματς που προσπάθησε να γυρίσει από διψήφια διαφορά.

Η άμυνα των 99ερς, που ήταν πέρσι το δυνατό χαρτί τους, δείχνει να κάνει… νερά στην αρχή της σεζόν. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί η Ντερθόνα και να πάρει το ροζ φύλλο. Αξιοπρεπής ο «άσος» στο 1,50.


5094. ΜΑΝΡΕΣΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ (21:45)

Πολύ καλή εκκίνηση για τη Μανρέσα, που νίκησε τον πρώην προπονητή της, Πέδρο Μαρτίνεθ και τη Βαλένθια, με 77-73, το Σάββατο, στην Καταλονία. Παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, η ομάδα του Ντιέγο Οκάμπο είχε σε εξαιρετική κατάσταση τους Χαντ (24π, 4ρ, 3ασ) και Άλστον (20π, 5ρ, 3ασ) και δείχνει ικανή να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρσι.

Μανρέσα – Μπενφίκα στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης πήρε η Μπενφίκα, μέσω των προκριματικών, καθώς νίκησε τόσο τη Ρίλσκι (89-88 στον ημιτελικό), όσο και τη Φριμπούργκ (91-85 στον τελικό), έχουσα για πρωταγωνιστές τους Ρόρι, Ντρέσελ, Θόρντον, Σίλβα και Καρβάτσο. Πάντως, το συγκρότημα του Νορμπέρτο Άλβες θα έχει δύσκολο έργο στη φάση των γκρουπ.

Ο «άσος» και το Over 160,5 πόντοι δείχνουν να έχουν το προβάδισμα, αλλά οι τιμές του δεν είναι άξιες λόγου. Δε θα μπλέξουμε.


👉 Δες το νέο επεισόδιο του Euroleague Pre Game Talk με Δημήτρη Καραμάνη & Σπύρο Κοντό ⤵️