Επίθεση στον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας

Ανανεώθηκε:
epithesi-proedro-podosfairikis-omospondias-vorias-makedonias

Ο Μουαμέντ Σεϊντίνι, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας (FFM), έπεσε θύμα επίθεσης από τρεις μασκοφόρους στο κέντρο των Σκοπίων. Ένα κλικ – οι καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες στην οθόνη σου!

690 ΔΩΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ 🎁 Κωδικός PSCOMBO
pamestoixima 300x300
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το συμβάν έλαβε χώρα έξω από ένα εστιατόριο, όπου ο Σεϊντίνι είχε συνάντηση με συναδέλφους του από την ομοσπονδία. Ευτυχώς, ο πρόεδρος δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς και κατήγγειλε ο ίδιος το περιστατικό στις τοπικές αρχές.

Αντιδράσεις και έρευνα

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσε το συμβάν και ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας. Η FFM καταδίκασε έντονα την επίθεση και ζήτησε την ταχεία επίλυση της υπόθεσης.

Επιπλέον, η ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIFA και την UEFA για το περιστατικό.

Στην ανακοίνωσή της, η FFM τόνισε:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της ΠΓΔΜ καταδικάζει έντονα την άνανδρη και επαίσχυντη επίθεση στον πρόεδρό μας Μουαμέντ Σεϊντίνι, ο οποίος δέχθηκε σωματική επίθεση χθες το βράδυ στο πάρκινγκ εστιατορίου των Σκοπίων. Αυτή η πράξη βίας είναι απαράδεκτη και αντιπροσωπεύει άμεσο πλήγμα στις αξίες του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και της δημοκρατίας γενικότερα».

Πιθανά κίνητρα και στάση της ομοσπονδίας

Η επίθεση πιστεύεται ότι σχετίζεται με την αντίθεση στην προεδρία του Σεϊντίνι και αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού του με στόχο την παραίτησή του.

Ωστόσο, η FFM διαμηνύει πως ο πρόεδρος παραμένει ακλόνητος:

«Ο πρόεδρος της FFM παραμένει σταθερός απέναντι σε τέτοιες απειλές και πιέσεις. Δεν αποδυναμώνουν την αποφασιστικότητά του, αλλά ενισχύουν τη δέσμευσή του για ακεραιότητα και διαφάνεια στον αθλητισμό».

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει τη νομιμότητα της εκλογής του Σεϊντίνι και τονίζει:

«Ο Σεϊντίνι εξελέγη σε αυτή τη θέση με νόμιμο τρόπο, μέσω των ψήφων των αντιπροσώπων και θα ολοκληρώσει ή θα συνεχίσει τη θητεία του μόνο με τον ίδιο τρόπο. Η βία δεν θα είναι ποτέ το μέσο για να καθοριστεί η παρουσία ή η αποχώρησή του».

Η FFM καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν πλήρως το περιστατικό και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της στις δημοκρατικές διαδικασίες και την απόρριψη κάθε μορφής βίας στον αθλητισμό.

690 ΔΩΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ 🎁 Κωδικός PSCOMBO
pamestoixima 300x300
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ