* 2η αγωνιστική

* Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε όμιλο του Champions League το 2016, στον οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1 στο Παρίσι & 2-2 στο Λονδίνο.

* Το 1994 βρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με την Άρσεναλ να παίρνει την πρόκριση με ισοπαλία εκτός (1-1) και νίκη στην εντός έδρα ρεβάνς (1-0).

* H Άρσεναλ έχει ρεκόρ 15-8-5 απέναντι σε γαλλικές ομάδες, 7-4-3 εντός έδρας.

* Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ρεκόρ 10-9-12 απέναντι σε αγγλικές ομάδες, 8-4-4 εκτός έδρας.

ΑΡΣΕΝΑΛ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (4-2) επί της Λέστερ. Με Μαρτινέλι (20’) και Τροσάρ (45+1’) προηγήθηκε 2-0 η Άρσεναλ, αλλά ο Τζάστιν ισοφάρισε για τη Λέστερ σκοράροντας στο 47’ και το 63’. Με αυτογκόλ του Εντιντί (90+4’) έγινε το 3-2 και ο Χάβερτς (90+9’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι “gunners” το Σάββατο, αλλά στο τέλος βρήκαν τη λύση με τον γνωστό τρόπο, με ένα ακόμη γκολ από κόρνερ για να επιστρέψουν στις πρωταθληματικές νίκες και να μειώσουν στον πόντο την απόσταση από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, διευρύνοντας το αήττητο ξεκίνημα (5-3-0).

Απόλυτο αφεντικό η Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο με 76% κατοχή (1.30 – 0.07 xGoals), “έπνιξε” τη Λέστερ, πρωταγωνιστής στο 2-0 της ανάπαυλας ο Μαρτινέλι με γκολ και ασίστ.

Από το πουθενά, με μία κεφαλιά στατικής φάσης που κόντραρε και ένα απίθανο φαλτσαριστό βολέ επέστρεψε στο ματς η Λέστερ, στις δύο από τις μόλις πέντε τελικές της προσπάθειες στο ματς.

Αγχώθηκε όλο το γήπεδο στο 2-2, η ομάδα του Αρτέτα πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο 20λεπτο, εκτέλεσε απανωτά κόρνερ (κυρίως στο δεύτερο δοκάρι) και σε ένα από αυτά ο Τροσάρ είχε σύμμαχο την τύχη για να γράψει το 3-2.

Όσον αφορά το Champions League, στην πρεμιέρα του Μπέργκαμο οι Λονδρέζοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν κατάφεραν να ελέγξουν το τέμπο απέναντι στην Αταλάντα (0-0), αλλά δεν απειλήθηκαν, εκτός φυσικά από την φάση του πέναλτι, του οποίου έβγαλε και το “ριμπάουντ” ο Ράγια με εκπληκτικό τρόπο.

“Όλοι ανυπομονούμε για το παιχνίδι, ο αντίπαλος ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι πολύ δυνατοί, μπορούν να κυριαρχήσουν σε κάθε τομέα παιχνιδιού κι έχουν ξεκάρες στοχεύσεις.” δήλωσε ο κόουτς Αρτέτα.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι οι Καλαφιόρι (αρ. μπακ/στόπερ) και Γουάιτ (δεξί μπακ) είναι αμφίβολοι και θα περάσουν τεστ ετοιμότητας σήμερα. Ο Ιταλός έβγαλε 90λεπτο το Σάββατο, ο δεύτερος έλειπε. Σταθερά στο ιατρικό δελτίο οι Τομιγιάσου (μπακ), Τίρνι (αρ. μπακ), Ζιντσένκο (αρ. μπακ), Μερίνο (μέσος) και ο αρχηγός Όντεγκααρντ (μέσος).

ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Goal/Goal τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Σκόραρε 2+ φορές στα 6/7 τελευταία εντός έδρας.

* Over 3.5 τα 6/8 τελευταία εντός έδρας για το Champions League.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (3-1) επί της Ρεν. Ο Μπαρκολά άνοιξε το σκορ (30’) κι έγραψε το 3-0 στο 68ο λεπτό, ενώ ενδιάμεσα ο Λι (58’) έκανε το 2-0. Ο Καλιμουεντό με πέναλτι (75’) μείωσε για την Ρεν.

Άμεση η αντίδραση των Παριζιάνων στην “γκέλα” της προηγούμενης αγωνιστικής, την Παρασκευή επέστρεψαν στις πλούσιες εμφανίσεις τους (3.05 xGoals) για να φτάσουν τους 16 πόντους στις 6 πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1 και να διατηρηθούν στην κορυφή αυτής.

Με πολλές απουσίες το 4-3-3 του Ενρίκε απέναντι στην Ρεν, αλλά ο Μπαρκολά τις κάλυψε όλες, επιστρέφοντας στα γκολ, φτάνοντας στα 6 για την σεζόν.

Αυτός “σέρβιρε” για το δοκάρι του Χακίμι νωρίς στο ματς, αυτός πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 σε transition. Στο δεύτερο ημίχρονο σημάδεψε το δοκάρι σε παρόμοιο πλασέ για να πάρει το “ριμπάουντ” ο Λι προ κενής εστίας (2-0). Δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία του Ρουίς, είχε μία ακόμη υπέροχη προσπάθεια (λίγο άουτ), πριν πετύχει το 3ο γκολ από ασίστ του Χακίμι, σε νέα μετάβαση.

Δεν απειλήθηκε η εστία των Παριζιάνων στο πρώτο ημίχρονο, μετά τη χαλάρωση του 3-0 καταγράφηκαν οι στιγμές της Ρεν, η οποία μείωσε με συγκυριακό πέναλτι (χέρι) από κόρνερ.

Όσον αφορά το Champions League, στην πρεμιέρα ζορίστηκε πολύ απέναντι στην πρωτάρα Χιρόνα (1-0), πραγματοποίησε άσχημο πρώτο ημίχρονο. Πίεσε εντόνως στο δεύτερο, αλλά ήταν αναποτελεσματική (1.84 xGoals), μέχρι ο ανίκητος κίπερ των Καταλανών να κάνει τεράστια γκάφα σε σέντρα του Μέντες για το καθοριστικό γκολ στο 90’.

“Έχω ήδη δουλέψει με τον Αρτέτα, ήμασταν συμπαίκτες στην Μπαρσελόνα για μία σεζόν κι έχω σπουδαίες αναμνήσεις μαζί του. Ανυπομονώ για τη μονομαχία μας, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές, έχει αλλάξει πλήρως την Άρσεναλ.” δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε.

Τα “έσπασε” με τον Ντεμπελέ ο Ισπανός τεχνικός και τον άφησε εκτός αποστολής για το Λονδίνο. 22 ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν, εκτός έμειναν και οι μακροχρόνια τραυματίες Κιμπεμπέ (στόπερ), Ερναντές (στόπερ), Ράμος (φορ).

Μέσα οι Ντοναρούμα (κίπερ), Μέντες (αρ. μπακ), Βιτίνια (μέσος), Ασένσιο (εξτρέμ), Ντουέ (εξτρέμ) που έχασαν το παιχνίδι της Παρασκευής για διαφορετικούς λόγους, πιθανώς όμως να μην ξεκινήσει ουδείς εξ αυτών απόψε.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 3.5 τα 5/7 φετινά παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Goal/Goal τα 6/8 τελευταία εκτός έδρας.

* Δέχθηκε γκολ και στα 19 τελευταία εκτός έδρας για το Champions League.

Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ