Αποκαλύψεις για «φάρμα bot» που στοχεύει παιχνίδια online πόκερ

Ανανεώθηκε:
τυχερα παιχνιδια online
Photo Credits: xavierlorenzo / Alamy Stock Photo

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει μια συνεχής μάχη των παρόχων online πόκερ σε όλο τον κόσμο κατά των bots στα εικονικά τραπέζια. Μια νέα έκθεση που ήρθε στο φως δίνει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη δράση τους.

Combo Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η έκθεση εξετάζει ένα μεγάλο κύκλωμα με bots που πιστεύεται ότι εδρεύει στη Σιβηρία. Το Bloomberg αναφέρει ότι η ομάδα είναι γνωστή ως Bot Farm Corporation (ή BF Corp.). Φαίνεται να έχει μεγαλώσει, απορροφώντας άλλες αντίπαλες ομάδες της περιοχής μέσα στα χρόνια.

Πώς οργανώθηκε το κύκλωμα

Η BF ξεκίνησε από μια ομάδα φοιτητών που ασχολούνταν με ηλεκτρονικά παιχνίδια και σπούδασαν μαθηματικά, φυσική και οικονομικά. Η ομάδα άρχισε να παίζει πάνω στην έκρηξη του πόκερ τη δεκαετία του 2000.

Το διαδικτυακό πόκερ προσέφερε την ευκαιρία για υψηλότερο εισόδημα από αυτό που θα μπορούσαν να βρουν στη Ρωσία. Στην Ελλάδα, μπορείτε να παίξετε στο bet365 poker live 24/7, όπου θα βρείτε ποικιλία σε τίτλους.

Το γκρουπ των φοιτητών προσέλκυσε ακόμη και επενδυτές, όπως έναν τοπικό εργολάβο ακινήτων. Επαγγελματίες του πόκερ, όπως ο Petr “Rus” Vlasenko, συμμετείχαν επίσης στην ομάδα. Που τελικά έφτασε στη δημιουργία λογισμικού πόκερ, σύμφωνα με την έκθεση.

“Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, είχαν καταφέρει να αντικαταστήσουν το ανθρώπινο ταλέντο στην επιχείρησή τους με μια εναλλακτική λύση.

Δεν χρειαζόταν να φάει ή να κοιμηθεί. Μπορούσε να συνδεθεί αυτόματα σε μια πλατφόρμα με ελάχιστη επίβλεψη από τους ιδρυτές και τους φίλους τους.

Και να τσεκάρει εκατομμύρια πιθανά σενάρια για να βρει την καλύτερη κίνηση από μια βάση δεδομένων 3 terabyte προηγούμενων παιχνιδιών.

Μέχρι και να εκμεταλλευτεί τις τάσεις ενός συγκεκριμένου αντιπάλου με βάση το ιστορικό του παιχνιδιού του”, σημειώνει το Bloomberg.

Combo Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το λογισμικό των bots

Το λογισμικό με το όνομα Neo, συμμετείχε σε online παιχνίδια το 2013 και το 2014. Η ομάδα σχεδίαζε να κυκλοφορήσει λογισμικό για εκπαίδευση στο πόκερ κάποια στιγμή.

Μάλιστα, χρησιμοποίησε το όνομα του Chris Moneymaker για να προωθήσει το λογισμικό. Προφανώς χωρίς τη γνώση ή την έγκρισή του, όπως δήλωσε ο επαγγελματίας παίκτης πόκερ. Το σχέδιο αυτό για την εκπαίδευση, ωστόσο, δεν αναπτύχθηκε ποτέ.

Μέχρι το 2015, οι online πάροχοι poker χρησιμοποιούσαν λογισμικό για να εξαλείψουν τα bots. Στη συνέχεια, οι Σιβηριανοί προσέλαβαν προγραμματιστές για να τελειοποιήσουν το λογισμικό τους.

Στόχος ήταν να μιμηθούν τις λειτουργίες ενός παίκτη στα online τραπέζια πόκερ. Από τις κινήσεις του ποντικιού, τις ρεαλιστικές συνομιλίες στο chat, μέχρι τη χρήση διαφορετικών χρονικών διαστημάτων για τη λήψη αποφάσεων.

“Τα μέλη της ομάδας συνήθως νοίκιαζαν χώρους γραφείων και υπολογιστές, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους για τη λειτουργία του λογισμικού. Οι συνεργάτες χρειάζονταν επίσης εκατοντάδες πραγματικούς ανθρώπους για να ανοίξουν “καθαρούς” λογαριασμούς. Αυτούς θα χρησιμοποιούσαν τα bots, προσκομίζοντας αποδείξεις ταυτότητας αν απαιτούνταν.

Η BF Corp. προσέφερε ένα μενού διαφορετικών επιλογών, προσαρμοσμένο σε παιχνίδια με υψηλά ή χαμηλά πονταρίσματα ή σε παραλλαγές όπως το Omaha ή το five-card stud”, τόνισε το Bloomberg.

Κέρδη ως και $10 εκ. τον χρόνο

Τα emails που διέρρευσαν μαζί με εσωτερικά έγγραφα έδειξαν ότι σε ένα σημείο η επιχείρηση έβγαζε 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η BF επεκτάθηκε περαιτέρω με συμμετοχή σε διαδικτυακές λέσχες πόκερ το 2020. Εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

“Οι επιχειρηματίες του πόκερ από το Ομσκ (Σιβηρία) συνεχίζουν να πουλάνε”, αναφέρει το ρεπορτάζ. “Δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για το πώς χρησιμοποιούνται τα bots ή ποιος τα χρησιμοποιεί”.

Combo Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ