Αστυνομικός έστησε απάτη €53 εκ. με στοίχημα σε ιπποδρομίες

Ανανεώθηκε:
στοιχημα ιπποδρομιεσ νεα ειδησεισ
Photo Credits: hanohiki / Alamy Stock Photo

Ένας αστυνομικός, πρώην πλέον, είχε οργανώσει μια μεγάλης κλίμακας απάτη για στοίχημα σε ιπποδρομίες, στην οποία εμπλέκονται χιλιάδες άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι απέσπασε πάνω από 53 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

ΝΕΑ πλατφόρμα, ΝΕΑ προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
fonbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Στάνλεϊ, πρώην αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης. Εξ’ αιτίας του ρόλου του σε απάτη με στοιχήματα σε ιπποδρομίες.

Σήμερα 67 ετών, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι λειτουργούσε το “Layzey Racing Syndicate”. Ήταν ένα σύστημα πυραμίδας που διαφήμιζε ως ομάδα στοιχημάτων ιπποδρομιών.

Τα μέλη καλούνταν να επενδύσουν κεφάλαια υποτίθεται για συλλογικά πονταρίσματα που ελέγχονταν από τον Στάνλεϊ. Ωστόσο, εκείνος χρησιμοποιούσε τα νέα ποσά για να πληρώσει προηγούμενα μέλη, δημιουργώντας ένα σύστημα τύπου πυραμίδας.

Επίσης, είπε ψέματα σχετικά με το πόσα ήταν τα κερδισμένα πονταρίσματα. Ενώ διόγκωσε την αξία των επενδύσεων και μετέφερε χρήματα σε δικούς του λογαριασμούς.

Πώς είχε στηθεί η απάτη

Στο αποκορύφωμά του, το σύστημα είχε πάνω από 6.000 μέλη. Συμπεριλαμβανομένων φίλων και συγγενών του Στάνλεϊ.

Η απάτη λειτούργησε από τις αρχές του 2013. Αφορούσε τις ιπποδρομίες και στοιχήματα τύπου lay, που μπορείτε να δείτε τι ακριβώς είναι στον οδηγό του Betarades.gr.

Ωστόσο, κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2019, με πολλά μέλη να έχουν σημαντικές οικονομικές απώλειες. Εκτιμάται ότι σημειώθηκε συνολική καθαρή ζημία τουλάχιστον 10,5 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 12,6 εκατομμύρια ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στάνλεϊ κύρηξε πτώχευση το 2019. Στη συνέχεια, πήρε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια λίρες (4,8 εκατομμύρια ευρώ) μέσω της απάτης.

Έκανε κατάχρηση των κεφαλαίων για να έχει έναν πολυτελή τρόπο ζωής. Με 23 άλογα κούρσας, μια βίλα και ένα διαμέρισμα στην Ισπανία, καινούργια αυτοκίνητα και κοσμήματα. Πλέον, έχει έρθει αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έξι ετών.

ΝΕΑ πλατφόρμα, ΝΕΑ προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
fonbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ