Προγνωστικά EuroCup (25/09): Η Ουλμ, η Κλουζ και οι Γουλβς, με προβλήματα στη Βενετία ο Άρης

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
eurocup 0203

5013. ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΑΡΗΣ (21:00, NOVASPORTS PRIME)

Με το… αριστερό ξεκίνησε η σεζόν στη Βενέτσια, που ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο, με 73-62, το Σάββατο, στην Μπολόνια, και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Σούπερ Καπ της Ιταλίας.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Σε σχέση με πέρσι, ο Νέβεν Σπάχια παραμένει στον πάγκο της, όπως και οι Εμφιόντου Καμπενγκέλε, Ααμίρ Σιμς, Κάιλ Ουίλτζερ και Τζόρνταν Παρκς στο παρκέ, ενώ ήρθαν οι γκαρντ Ξαβιέ Μάνφορντ και Τάιλερ Έλις και ο φόργουορντ Καρλ Ουίτλ για να της ανεβάσουν την ποιότητα. Για την πρεμιέρα της διοργάνωσης δεν υπολογίζεται ο νεοαποκτηθείς γκαρντ Χουάν Φερνάντες, πιθανότατα προλαβαίνει ο φόργουορντ Ουίλτζερ.

Βενέτσια – Άρης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η άμυνα θα είναι και φέτος το σήμα κατατεθέν του Άρη, που διατήρησε στις τάξεις του τον κορυφαίο του παίκτη, τον Βασίλη Τολιόπουλο. Έμειναν και οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Νίκος Περσίδης και προστέθηκαν επτά ξένοι και οι Λευτέρης Μαντζούκας και Μάνος Χατζηδάκης. Δεν ταξίδεψαν για τη Βενετία, ο γκαρντ ΝτιΜόι Χότζ και ο φόργουορντ Νέιτ Λαζέφσκι, ενώ δεν είναι στο 100% ο γκαρντ Τολιόπουλος και ο σέντερ Χατζηδάκης.

Η παρουσία του Άρη στα φιλικά είναι προβληματική, με τις απουσίες και τα ερωτηματικά να κάνουν την αποστολή του στην Ιταλία πιο δύσκολη. Βέβαια, ούτε η Βενέτσια είναι έτοιμη και για αυτό θα πάμε με το Under 154,5 πόντοι, στο 2,00, στην Bet365.


5004. ΓΟΥΛΒΣ – ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ (19:00)

Με υψηλές βλέψεις μπαίνουν στη διοργάνωση οι Γουλβς που έκαναν σημαντικές κινήσεις και έχουν ως στόχο τα play off. Πρώτη και καλύτερη η συμφωνία με τον Αλεσάντρο Μάγκρο, που οδήγησε την Μπρέσια τις τρεις προηγούμενες σεζόν σε επιτυχίες. Ελληνικό άρωμα υπάρχει στην περιφέρεια τους, με τους Άντονι Κάουαν και Άντιου Άντριους, με θητεία σε Προμηθέα Πάτρας και Παναθηναϊκό, αντιστοίχως. Καίριες η παραμονή του φόργουορντ Τζέφρι Τέιλορ και η προσθήκη του σέντερ Μάρεκ Μπλαζέφσκι. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Λιθουανίας, νίκησαν εύκολα τη Γιονάβος, με 103-90, την Κυριακή εντός έδρας.

Γουλβς – Μπαχτσεσεχίρ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά από μία ταραχώδη σεζόν, διατηρήθηκε στον πάγκο της Μπαχτσεσεχίρ, η οποία επέστρεψε στο EuroCup έπειτα από τρία χρόνια απουσίας. Μαζί με αυτόν έμειναν και οι φόργουορντ Αξέλ Μπουτέιγ και Τάιλερ Κάβανο, ενώ αποκτήθηκαν οι πολύπειροι Τζαλίν Σμιθ (γκαρντ) και Ματέουζ Πονίτκα (φόργουορντ) και ο ταλαντούχος «ψηλός» Μάρκο Σιμόνοβιτς. Νέα πρόσωπα και οι Τάι Οντιάσε (σέντερ) και Σι Τζέι Μάσινμπεργκ (γκαρντ), με τους οποίος ο Αλεσάντρο Μάγκο είχε συνεργαστεί στην Μπρέσια.

Σε τιμές αουτσάιντερ θα πάμε με τον «άσο» και θα τον συνδυάσουμε με το Over 159,5 πόντοι, αφού οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν τον ρυθμό. Αυτή η επιλογή προσφέρεται στο 2,87 στη Novibet.


5014. ΚΛΟΥΖ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΟΛΙΜΠΙΑ (19:00, NOVASPORTS 5)

Μετά την πετυχημένη περσινή σεζόν, ο Μιχάι Σαλβασάν επιθυμεί να κάνει το βήμα παραπάνω, παραμένοντας στον πάγκο της Κλουζ. Ο Ντι Τζέι Σίλι είναι και πάλι εδώ και θα έχει παρέα στην περιφέρεια τους νεοαποκτηθέντες Σάσου Σάλιν και Ζέιβιερ Σίμπσον. Πολύ καλή η προσθήκη του Κέβιν Χέρβι στα φόργουορντ, ενώ στους «ψηλούς» ήρθαν παίκτες που έχουν να αποδείξουν πολλά.

Κλουζ – Τσεντεβίτα Ολίμπια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την αναγέννηση της Τσεντεβίτα θέλει να υπογράψει ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, που ήρθε στην ομάδα για αυτόν τον λόγο. Οι κινήσεις ήταν πολλές, αλλά όπως φαίνεται θα χρειαστεί χρόνος για να γίνουν οι Σλοβένοι κανονική ομάδα. Στο πρώτο τους επίσημο ματς, για την Αδριατική Λίγκα, ηττήθηκαν από την ΦΜΠ, με 75-62, την Κυριακή, στο Βελιγράδι, έχοντες μία τραγική τρίτη περίοδο (26-8) και μόνο τον νεοφερμένο φόργουορντ Ντέβιν Ρόμπινσον (18π) να ξεπερνά τους 10 πόντους. Κατά την περσινή περίοδο, γνώρισε δύο ήττες από τους Ρουμάνους με διαφορές μεγαλύτερες των 7 πόντων.

Η Κλουζ μοιάζει το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ειδικά μετά την απογοητευτική εικόνα της Τσεντεβίτα στο Βελιγράδι. Δεν είναι απαγορευτικό το 1,50 και για να… τονώσουμε λίγο την απόδοση θα κρατήσουμε τον «άσο» στο -3,5 στο 1,75, στη Stoiximan.


5005. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ (20:00, NOVASPORTS 4)

Στην περσινή συνταγή θα πατήσει πάνω ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς, που έμεινε στον πάγκο της Μπεσίκτας, όπως και οι περιφερειακοί Κάιλ Όλμαν, Ντέρεκ Νίντχαμ και Τζόνα Μάθιους, που είχαν βασικό ρόλο στην περσινή της πορεία. Όπως ήταν αναμενόμενο η ενίσχυση ήρθε από το τρία και πάνω, με τους φόργουορντ Κόνορ Μόργκαν, Ντάστιν Σλίβα και Κίλαν Μάρτιν και τον σέντερ Εμάνουελ Τέρι. Περιμένουμε και φέτος να δούμε μία ομάδα που θα είναι επιθετική στην άμυνα και θα παίζει σε γρήγορο τέμπο.

Μπεσίκτας – Μπούντουσνοστ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ΜακΊνλι Ράιτ και Γιόγκι Φέρελ θα είναι οι βασικοί πυλώνες για ακόμα μία σεζόν στην Μπούντουσνοστ του Αντρέι Ζάκελι, με το δίδυμο των Αμερικανών γκαρντ να είναι από τα πιο επικίνδυνα στη διοργάνωση. Από τις προσθήκες της ξεχωρίζουν ο περιφερειακός Ρασίντ Σουλαϊμόν, ο φόργουορντ Τζουάν Μόργκαν και ο σέντερ Ουντόκα Αζουμπουίκε, που ήταν καλοί στην πρεμιέρα της στην Αδριατική Λίγκα, στο εμφατικό 98-51, επί της Μόρναρ Μπαρ, το Σάββατο, εκτός έδρας.

Λογικός ο μικρός φαβοριτισμός της Μπεσίκτας, σε ένα ματς που μπορεί να έχει σχετικά υψηλό σκορ. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι είναι το πρώτο ματς της σεζόν για τους Τούρκους και οι Μαυροβούνιοι έχουν ένα σύνολο ικανό για εκπλήξεις. Δε θα μπλέξουμε.


5006. ΤΡΕΦΛ ΣΟΠΟΤ – ΟΥΛΜ (20:00)

Μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του EuroCup αναμένεται να είναι η πρωταθλήτρια Πολωνίας Τρεφλ Σόποτ. Ο Ζαν Τάμπακ συνεχίζει στον πάγκο της και σε σχέση με πέρσι ήρθαν οι γκαρντ Τρέι ΜακΓκοόουενς και Ταρίκ Φίλιπ και ο φόργουορντ Μάρκους Ουέδερς. Μέσα στη ρακέτα το φορτίο θα κουβαλήσουν οι Άντι φαν Φλίετ και Τζέφρι Γκροσέλ.

Τρεφλ Σόποτ – Ουλμ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εποχή Τι Χάρελσον (πρώην της Ράστα Βέχτα) στην Ουλμ, που αποχαιρέτησε τον Άντον Γκαβέλ. Ωστόσο, το ρόστερ της δεν άλλαξε και πολύ σε σχέση με πέρσι, όπως και η νοοτροπία της. Δηλαδή αναμένουμε και φέτος ένα γρήγορο και ελκυστικό πρόσωπο από τους Γερμανούς, που ενέταξαν στο δυναμικό τους τον ταλαντούχο γκαρντ Μπεν Σάραφ, τον πρώην ΝΒΑερ Αϊζάια Ρόμπι και τον σέντερ Μάρσιο Σάντος. Την Κυριακή έκαναν τεράστιο «διπλό» στο Κέμνιτζ με 90-86 επί των 99ερς, για την πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα, με τον νεαρό Σαράφ (21π) να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, όπως και ο έτερος νεοαποκτηθείς γκαρντ Αλφόνσο Πλάμερ (20π).

Στα χαρτιά η Ουλμ είναι πιο ποιοτικό σύνολο από την Τρεφλ Σόποτ, η οποία, με βάση την εικόνα που έχουμε, παίζει και αυτή σε υψηλό τέμπο. Σε μία τέτοια αναμέτρηση οι Γερμανοί θα έχουν το προβάδισμα και βρίσκουμε αξία στο «διπλό» και το Over 160,5 πόντοι, που προσφέρεται στο 2,65, στην Bwin.


5015. ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (20:00, NOVASPORTS 2)

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ.
Ο Γιονάταν Άλον θα είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ στην επιστροφή της στη διοργάνωση, έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας. Μετράει ήδη τέσσερα επίσημα παιχνίδια, για το Σούπερ Καπ του Ισραήλ, στο οποίο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Μπνέι Χερτζλίγια, έπειτα από τρεις νίκες στη φάση των ομίλων. Οι νεοαποκτηθέντες Τζάρεντ Χάρπερ και Τζάστιν Σμιθ θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ για την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα δεν υπολογίζονται ο γκαρντ Καντίμ Κάρινγκτον και ο φόργουορντ Νίμροντ Λέβι.

Χαποέλ Ιερσουσαλήμ – Βαλένθια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τις ισχυρότερες ομάδες του EuroCup θα είναι η Βαλένθια, που έχει κατακτήσει τη διοργάνωση τέσσερις φορές. Στον πάγκο της θα βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνεθ, που πέρσι οδήγησε στα play off της Liga Endesa τη Μανρέσα. Εξαιρετικές οι μεταγραφικές της κινήσεις, με τους γκαρντ Μπρανκού Μπαντιό και Ζαν Μοντέρο, τον φόργουορντ Νέιτ Σέστινα και τους σέντερ Ματ Κοστέλο και Ίθαν Χαπ, οι οποίες συνδυάστηκαν με την παραμονή του φόργουορντ Σέμι Ότζελε και του γκαρντ Κρις Τζόουνς, Πάντως, ο τελευταίος δε θα είναι διαθέσιμος απόψε, λόγω τραυματισμού.

Η απουσία του Τζόουνς μας κάνει λίγο διστακτικούς προς το «διπλό» στο ουδέτερο Σαμόκοβ. Ίσως το Over 164,5 πόντοι να έχει μεγαλύτερη τύχη.


👉 Δες το νέο επεισόδιο του Euroleague Pre Game Talk με Δημήτρη Καραμάνη & Σπύρο Κοντό ⤵️