* 1η αγωνιστική.

* Δεν έχουν συναντηθεί άλλη φορά σε επίσημη διοργάνωση την τελευταία δεκαετία. Μοναδικη σεζόν που έχουν αναμετρηθεί στα κύπελλα Ευρώπης ήταν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1995/96. Η Φερεντσβάρος είχε πάρει την πρόκριση με νίκη με 1-0 στο Βέλγιο, ισόπαλες στη Βουδαπέστη με 1-1.

* Πολύ δυσμενής η παράδοση για την Άντερλεχτ κόντρα σε ουγγρικές ομάδες, 0-1-3 συνολικά, εντός μετράει 2 ήττες από Άντερλεχτ και ΜΤΚ.

* Εξαιρετική η προϊστορία της Φερεντσβάρος κόντρα σε Βέλγους, δεν έχει χάσει ποτέ, μετρώντας 4-2-0. Στο Βέλγιο έχει 2 ισοπαλίες και 1 νίκη, εκείνη επί της Άντερλεχτ.

* Σε πολύ κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του “Λότο Παρκ”.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League για σήμερα Τετάρτη (25/09)!

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Βέλγιο)

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη χωρίς γκολ με τη Σαρλερουά για το πρωτάθλημα.

Σε πολύ κακή κατάσταση τη βρίσκει το ξεκίνημα στο νέο Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο εξασφάλισε, αποκλείοντας την Ντιναμό Μινσκ. Και με τους Λευκορώσους βέβαια, πολύ σπουδαίες εμφανίσεις σε καμία περίπτωση δεν έκαναν, τους νίκησαν δύο φορές με το οριακό 1-0, αλλά αυτές οι νίκες ήταν αρκετές για να στείλουν τους Βέλγους στη league phase.

Έκτοτε, αντί να δείξει βελτίωση, χειροτέρεψε πολύ η κατάσταση, χαρακτηριστικό ότι με το 1-0 στο “Λότο Παρκ” επί της Ντιναμό, δεν ξανακέρδισε, εντός-εκτός έδρας. Έτσι, μετά την ήττα από την Γκενκ πριν από δύο αγωνιστικές στην Προ Λιγκ Βελγίου, ο Δανός τεχνικός, Μπρίαν Ρίμερ αποτέλεσε παρελθόν, χωρίς να έχει βρεθεί αντικαταστάτης.

Στο παιχνίδι με τη Σαρλερουά, στον πάγκο βρέθηκε ο παντελώς άπειρος στο ρόλο του προπονητή, Νταβίντ Ουμπέρ, με τον οποίο δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην εικόνα της ομάδας. Πάλι δεν νίκησε, πάλι είχε κατοχή της μπάλας, πάλι οι ευκαιρίες που δημιούργησε για να σκοράρει, ήταν ελάχιστες.

“Δεν είναι ότι δεν έχουμε ποιότητα στην ομάδα, υπάρχουν κάποια προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να παίξουμε καλά, όπως οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές όταν δεν έχουμε την μπάλα. Είμαι εδώ για να κάνουμε μαζί με την ομάδα τα πρώτα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, θέλουμε να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι” σχολίασε ο Ουμπέρ, ο οποίος φαίνεται ότι για το προσεχές διάστημα έχει αναλάβει κανονικά, δεν ακούγονται και ονόματα για αντικαταστάτες του Ρίμερ ακόμα.

Δεν πρόκειται να γεμίσει το γήπεδο, όπως συμβαίνει στα ευρωπαϊκά σε τόσο πρώιμη φάση, αναμένονται περί των 17.000 κόσμου. Σημαντικό πρόβλημα η απουσία του αριστερού μπακ Αουγκούστινσον, ελάχιστες πιθανότητες να προλάβει έχει ο εξτρέμ Ντρέιερ, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να αγωνιστεί βασικός.

Άντερλεχτ Στατιστικά

* Ηττήθηκε μόνο σε 1/7 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της, απολογισμός 5-1-1.

* Δεν έχει κερδίσει στα 8 τελευταία που έχει δώσει στο Γιουρόπα Λιγκ, μετράει 0-4-4.

* Χωρίς νίκη στα 4 τελευταία, μετράει 3 ισοπαλίες, έχασε μόνο από την Γκενκ με 0-2 εντός.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ουγγαρία)

Προηγούμενο ματς: Νίκησε την ΜΤΚ εκτός έδρας με 3-1 για το πρωτάθλημα. Δέχτηκε πρώτη γκολ από το πέναλτι του Μπογκνάρ, πέτυχε τρία με Βάργκα (25’), Ραούλ Γκουστάβο (44’) και Σαλντάνια (80’).

Η μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια, η οποία όμως δεν καταφέρνει επίσης παραδοσιακά να μπει σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Και φέτος με “σπασμένα φρένα” πάει στο πρωτάθλημα, είναι ισόβαθμη με την Ακαδημία Πούσκας, αλλά έχει ματς λιγότερο από εκείνη. Μετράει μάλιστα 5/5 προς το παρόν, με τέρματα 9-2.

Το Γιουρόπα Λιγκ το ξεκινάει με όνειρο ότι θα περάσει τουλάχιστον στην φάση των νοκ άουτ για τους “16”. Ωστόσο δεν στοχεύει εκεί αμιγώς, θα το προσπαθήσει και για την πρώτη οκτάδα, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο.

Από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξε καλά στοιχεία, ασχέτως αν αποκλείστηκε από τη Μίντιλαντ χωρίς νίκη. Στα πλέι του Γιουρόπα Λιγκ ωστόσο δεν έκανε εξ ίσου καλές εμφανίσεις, έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, πήρε 1-1 εκτός και πέρασε στα πέναλτι.

“Είναι πολύ σημαντικό να μπούμε στο Γιουρόπα Λιγκ με ένα καλό αποτέλεσμα. Περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι με μεγάλη ένταση σε όλο τη διάρκειά του, πρέπει να βρεθούμε στην καλύτερη κατάσταση που γίνεται για να τα καταφέρουμε” δήλωσε ο στόπερ Ιμπραΐμ Σισέ.

Τιμωρημένος ο στόπερ Ραούλ Γκουστάβο, τραυματίας ο βασικός δεξιός μπακ, Μακρέτσκις.

Φερεντσβάρος Στατιστικά

* Ισόπαλη στα 3 τελευταία φετινά ευρωπαϊκά της παιχνίδια, τα 2 στο Γιουρόπα Λιγκ, το άλλο στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίντιλαντ εντός (1-1).

* Χωρίς νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια της στο Γιουρόπα Λιγκ, απολογισμός 0-3-3.

* Αήττητη στα 9 τελευταία παιχνίδια της, τρέχει σερί 5 νικών.

Άντερλεχτ-Φερεντσβάρος στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ