Προγνωστικά EuroCup (24/09): Τα φαβορί ΓκρανΚα και Χαποέλ Τελ Αβίβ και οι Τάουερς

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Eurocup slider

5000. ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ (19:30, NOVASPORTS 5)

Ομάδα του… κουτιού είναι η Τουρκ Τέλεκομ. Ο Ερντέμ Τζαν, που ανέλαβε τα ηνία της, προχώρησε σε ολική αναδόμηση και θα προσπαθήσει προϊόντος του χρόνου να φτιάξει το ιδανικό παζλ για να κάνει τους Τούρκους πρωταγωνιστές.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι γκαρντ Όλιβιε Χάνλαν, Μαξ Χάιντεγκερ και Ισμέτ Ακπινάρ, οι φόργουορντ Βασίλης Χαραμπόπουλος, Γιοάν Μακουντού, Τζεβόν Μπες και Άντονι Μπράουν και ο σέντερ Κάιλ Αλεξάντερ. Στα φιλικά η εικόνα της ήταν μέτρια και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον πρώην τεχνικό της Αναντολού Έφες.

Τουρκ Τέλεκομ – Λιετκαμπέλις στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απώλεια του Ντεϊβίντας Σιρβίντις, του κορυφαίου της παίκτη κατά την περσινή περίοδο, είναι το σημαντικότερο γεγονός στη Λιετκαμπέλις του Νέναντ Τσάνακ. Ο 24χρονος φόργουορντ πήρε… προαγωγή για τη Ζάλγκιρις και αφήνει ένα μεγάλο κενό, το οποίο θα επιχειρήσει να καλύψει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Ενδιαφέρουσες οι προσθήκες των Μάρκο Πετσάρσκι και Τζάστιν Μπριγκς κοντά στο καλάθι. Στο πρώτο επίσημο ματς, το Σάββατο, δεν εντυπωσίασε με το εντός έδρας 82-78 επί της Μαζεκιάι.

Ποιοτικά η απόσταση που χωρίζει τα δύο σύνολα είναι αρκετά μεγάλη, με την Τουρκ Τέλεκομ να είναι το φαβορί. Ωστόσο, σε αυτές τις τιμές ο «άσος» έχει μικρή αξία, ενώ και το όριο των πόντων είναι πονηρό. Πάσο.


5001. ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΤΑΟΥΕΡΣ – ΜΠΟΥΡΓΚ (20:30, NOVASPORTS 3)

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, με 96-89, στη Χαϊδελβέργη, από τους Ακαντέμικς, οι Τάουερς έκαναν εκπληκτική εμφάνιση και συνέτριψαν την Άλμπα Βερολίνου, με 97-80, την Κυριακή, στο Αμβούργο, για την Μπουντεσλίγκα. Ο Μπρι Άιβι (22π, 6ρ, 5ασ) ήταν εξαιρετικός και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Καρ Κουάθ (15π, 7ρ) και Κένεθ Όγκμπε (13π), για το συγκρότημα του Μπένκα Μπαρλόσκι, που στην αρχή της σεζόν αναμένεται να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, λόγω των πολλών καλοκαιρινών κινήσεων. Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας φόργουορντ Νίκλας Βίμπεργκ.

Αμβούργο Τάουερς – Μπουργκ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου έφτασε πέρσι η Μπουργκ, που έχασε στους τελικούς από την Παρί με 2-0. Ο Φρεντερίκ Φοτού έχει να διαχειριστεί ένα αρκετά αλλαγμένο ρόστερ, με το πρώτο δείγμα να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό, με το 94-65 επί της Πορτέλ, το Σάββατο, εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα της Γαλλίας. Οι νεοαποκτηθέντες Ξαβιέ Καστανέδα (24π), Τζόρνταν Ούσερ (14π) και Έιντριαν Νέλσον (12π) τράβηξαν κουπί, άστοχος ήταν ο πολύπειρος γκαρντ φόργουορντ Μπράντον Πολ (5π, με 1/6 τρίποντα).

Δεδομένης της χρονικής περιόδου και της ανετοιμότητας των ομάδων, ίσως αξίζει το ρίσκο με τον «άσο», που προσφέρεται στο 2,70, στη Stoiximan. Οι Τάουερς θα θελήσουν να αφήσουν στο παρελθόν την περσινή τραυματική σεζόν και μία νίκη επί της φιναλίστ θα είναι μία καλή αρχή.


5002. ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (21:30, NOVASPORTS 6)

Ο Ντάνι Μιρέτ επιθυμεί να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει η Μπανταλόνα από τα μαλλιά! Ο 39χρονος τεχνικός θα έχει, βέβαια, αρκετά δύσκολο έργο μετά τις αποχωρήσεις των σημαντικών γκαρντ Αντρές Φελίς και Άντριου Άντριους και του χρήσιμου φόργουορντ Βλάντιμιρ Μπροντζιάνσκι, στις θέσεις των οποίων αποκτήθηκαν οι περιφερειακοί Κάσιους Ρόμπερσον και Κέγιε φαν ντερ Βουρστ και Ντίβον Ντότσον και ο πολυσύνθετος Άνταμ Χάνγκα. Ενίσχυση και μέσα στη ρακέτα με τους Αρτέμ Πουστοβόι και Κάιζερ Γκέιτς.

Μπανταλόνα – Χαποέλ Τελ Αβίβ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης είναι η Χαποέλ Τελ Αβίβ, που ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά έχουσα έναν στόχο: Την κατάκτηση του τροπαίου και τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκας της επόμενης περιόδου. Ο Στέφανος Δέδας έχει στη διάθεσή του ένα πολύ πλούσιο ρόστερ, με παίκτες που έχουν ποιότητα και εμπειρία, όπως οι γκαρντ Πάτρικ Μπέβερλι, Μάρκους Φόστερ και Τζο Ράγκλαντ, οι φόργουορντ Μπράιαν Ανγκόλα και Μπεν Μπέντιλ και οι σέντερ Μπρούνο Καμπόκλο και Τζόναθαν Μότλι. Με αυτό το υλικό έρχεται και η πίεση για άμεσα αποτελέσματα.

Η Χαποέλ, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι ένα επίπεδο πάνω από την «πένια» και πιστεύουμε ότι μπορεί να το δείξει και στο παρκέ. Για αυτό θα πάμε με το «διπλό» και θα το συνδυάσουμε με το Over 160,5 πόντοι, που βρίσκεται στο 2,20 στην Bwin.


5003. ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΤΡΕΝΤΟ (22:00, NOVASPORTS START)

Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της διοργάνωσης, η Γκραν Κανάρια, συνεχίζει με τον Γιάκα Λάκοβιτς στον πάγκο της και με προσεγμένες κινήσεις προκειμένου να παλέψει για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Στο ρόστερ της προστέθηκαν οι σημαντικοί γκαρντ Κάλεμπ Χόουμσλι, Τζο Τόμασον και Κάρλος Αλοθέν και οι σέντερ Τζόρτζ Κόντιτ και Μάικ Τόμπι, με σκοπό να δώσουν στον Σλοβένο τεχνικό περισσότερες λύσεις. Η έδρα θα είναι και πάλι από τα δυνατά χαρτιά των «νησιωτών».

Γκραν Κανάρια – Τρέντο στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ουσιαστικά δύο παίκτες, οι γκαρντ Κουίν Έλις και Τότο Φοράι, έμειναν στην Τρέντο σε σχέση με την περσινή σεζόν και ο Πάολο Γκαλμπιάτι θα κληθεί να δέσει ένα καινούριο σύνολο. Στα φιλικά είχε καλές και κακές στιγμές, έδειξε επικίνδυνη επιθετικά και μέτρια αμυντικά. Από τους νεοαποκτηθέντες, οι γκαρντ Τζόρνταν Φορντ και Μάιλς Κέιλ και ο φόργουορντ Άντονι Λαμπ αναμένεται να έχουν βασικό ρόλο στα σχέδια του Ιταλού τεχνικού.

Σε πολύ χαμηλές τιμές ο «άσος», ο οποίος δύσκολα δε θα επιβεβαιωθεί. Θα τον κρατήσουμε σε μία επιλογή μεγαλύτερου ρίσκου, δηλαδή το να σκοράρουν αμφότερες από τουλάχιστον 80 πόντους. Αυτό το πακέτο βρίσκεται στο ελκυστικότατο 3,60 στη Novibet.