*1η αγωνιστική

*Η αναμέτρηση διεξάγεται στην έδρα της Γκινγκάμπ, καθώς αυτή της Μπρεστ δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA.

*Αυτή είναι η 11η αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες από Γαλλία και Αυστρία, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και στις δέκα προηγούμενες ο γηπεδούχος πήρε τη νίκη.

*Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μπρεστ θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Γίνεται έτσι η πρώτη γαλλική ομάδα που κάνει την πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά και τη Ναντ το 1965, η οποία είχε ηττηθεί τότε από την Παρτιζάν με 2-0.

*Η Στουρμ Γκρατς ηττήθηκε και στις τρεις προηγούμενες πρεμιέρες της σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ: 0-2 από τη Σπαρτάκ Μόσχας (1998/99), 0-2 από Μαρσέιγ (1999/00) και 5-0 από Ρέιντζερς (2000/01).

*Ανάμεσα στις έξι ομάδες από την Αυστρία που έχουν δώσει πάνω από 50 ευρωπαϊκά παιχνίδια (Ραπίντ, Αούστρια, Σάλτσμπουργκ, Στουρμ Γκρατς, Βάκερ Ίνσμπουργκ και ΛΑΣΚ), η Στουρμ Γκρατς έχει τη χαμηλότερη αναλογία νικών η οποία είναι στο 27,5% (28 νίκες σε 102 παιχνίδια).

Δείτε τα Προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ της Πέμπτης 19/09!

ΜΠΡΕΣΤ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 3-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν, για το πρωτάθλημα. Παρότι προηγήθηκε με το πέναλτι του Ντελ Καστιγιό στο 29ο λεπτό, στην πορεία δέχθηκε την ανατροπή (42′, 73′, 74′).

Ιστορία γράφει απόψε η Μπρεστ, καθώς πραγματοποιεί το ντεμπούτο της τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στην Ευρώπη γενικά. Εξασφάλισε την απευθείας παρουσία της εδώ, μετά από εξαιρετική παρουσία που είχε στο τελευταίο πρωτάθλημα της Γαλλίας, το φινάλε του οποίου τη βρήκε στην τρίτη θέση.

Δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά πάντως τη σεζόν, καθώς μετά από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει στο τρέχον πρωτάθλημα, μετράει μια νίκη και τρεις ήττες. Το περασμένο Σάββατο, η ομάδα του Ερίκ Ρουά φιλοξενήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, στην έδρα της οποίας έμεινε με άδεια χέρια, μετά και το τελικό 3-1.

Έκανε την έκπληξη και πήρε πρώτη το προβάδισμα, με εκτέλεση πέναλτι, ωστόσο την πορεία δεν ήταν ικανή να ανταπεξέλθει. Δέχθηκε αρχικά την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα και αφού δέχθηκε αρκετή πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, εν τέλει είδε την εστία της να παραβιάζεται ακόμη δυο φορές προς το φινάλε.

Τρίτη ήττα, μετά και από εκείνες κόντρα σε Μαρσέιγ (1-5 εντός) και Λανς (2-0 εκτός), ενώ η μοναδική νίκη ήρθε κόντρα στη νεοφώτιστη Σεντ Ετιέν (4-0 εντός). Μετά από αυτό το πολύπλοκο ξεκίνημα στη σεζόν, τόσο ο Ρουά όσο και οι παίκτες θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη στη ευρωπαϊκή του πρεμιέρα.

“Υπάρχει ηρεμία στην ομάδα και ανυπομονούμε για το παιχνίδι αυτό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός Σαρντονέ. Σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος, επιστρέφουν στην αποστολή οι Φεβρ και Σαμπλάν, με τον πρώτο να έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Μπρεστ Στατιστικά

*Over 2.5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

*No Goal τα 3/5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 4-2 επί της Τιρολ, για το πρωτάθλημα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 (34′, 38′), για να κάνει την ανατροπή με τα τέρματα των Κιτεϊσβίλι (44′), Γκρίγκιτς (66′, 76′) και Τσουκουάνι (90’+5).

Για πρώτη φορά μετά και τη σεζόν 2000/01, η Στουρμ Γκρατς δίνει το παρών σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκτοτε έπαιξε πέντε φορές στα προκριματικά της διοργάνωσης, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι εδώ. Φέτος πάντως, εξασφάλισε το απευθείας εισιτήριο για τη φάση αυτή, μετά και την εκπληκτική πορεία που είχε στο τελευταίο πρωτάθλημα Αυστρίας, το οποίο και κατέκτησε μετά από 13 χρόνια.

Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ερχόμενη από πέντε διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, στις 31 Αυγούστου, η ομάδα του Κρίστιαν Ίλτσερ υποδέχθηκε την Τίρολ, της οποίας και επικράτησε με 4-2 για το πρωτάθλημα. Ματς στο οποίο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πριν “πατήσει γκάζι” και κάνει μια επική ανατροπή της κατάστασης.

Τέταρτη νίκη στις πέντε πρώτες στροφές, έχοντας ξεκινήσει με ήττα την πορεία της από τη Ραπίντ Βιέννης (1-0 εκτός). Θυμίζουμε ότι δεν έπαιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς το εκτός με την Αούστρια Βιέννης οδηγήθηκε σε αναβολή για τις 25 του μηνός, λόγω της κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή.

“Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, κάναμε μια εξαιρετική πορεία πέρυσι για το Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα θέλουμε να δείξουμε ανταγωνιστικότητα. Είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και θέλουμε το καλύτερο από κάθε παιχνιδι. Δουλειά μας είναι να δείξουμε ότι η Στουρμ είναι μια ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και μπορεί να κρατήσει τη θέση της σε αυτό το επίπεδο”, δήλωσε ο Αυστριακός τεχνικός.

Στουρμ Γκρατς Στατιστικά

*Goal/Goal και Over 2.5 τα τρία τελευταία παιχνίδια της.

*Σκοράρει στα 14/15 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ