* 1η αγωνιστική.

* Δεν έχουν συναντηθεί στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την τελευταία δεκαετία. Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν ήταν τη σεζόν 1993/94 για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα πήρε 2 νίκες, με 2-0 εντός και 1-0 εκτός.

* Αναμετρήθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα στο φιλικό στη μνήμη του Ζοάν Γκάμπερ, ιδρυτή της Μπαρτσελόνα στο “Μονζουίκ”, η Μονακό νίκησε με 3-0.

* Μοιρασμένη η προϊστορία της Μονακό με ισπανικές ομάδες, μετράει 9-5-10. Εντελώς διαφορετική η εικόνα στα εντός έδρας έχει κερδίσει 7/12, έχει χάσει μόνο 2.

* Καλή παράδοση με γαλλικές ομάδες έχει στα κύπελλα Ευρώπης η Μπαρτσελόνα, απολογισμός 15-7-7. Πολύ πιο μοιρασμένη εκτός έδρας, μετράει 5-5-4.

Δείτε τα Προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ της Πέμπτης 19/09!

ΜΟΝΑΚΟ (Γαλλία)

Προηγούμενο ματς: Νίκη με 3-0 εκτός έδρας επί της Οσέρ για το πρωτάθλημα, με τα γκολ των Κέρερ (8’), Βάντερσον (25’) και Ζακάρια (89’).

Πέρασε με μεγάλη άνεση από την έδρα της Οσέρ, η οποία μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Νις, δεν ξαναπήρε βαθμό. Εμφανής η μεγάλη διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων, μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ, αν όχι και περισσότερα.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ δυναμικά, βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και δείχνει πως θα είναι μια από τις ομάδες που θα βάλουν δύσκολα στην Παρί Σεν Ζερμέν, μαζί με τη Μαρσέιγ, με την οποία είναι ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με δέκα βαθμούς. Διαθέτει μαζί με τη Λανς την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχτεί μόνο ένα γκολ, επιθετικά όμως συγκριτικά με Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ είναι πολύ πίσω.

Επιστρέφει σε κανονική περίοδο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2018, όταν και είχε διαγράψει μια τραγική πορεία στη φάση των τότε ομίλων, παίρνοντας μόνο έναν βαθμό εκτός έδρας από την Κλαμπ Μπριζ. Έκτοτε μέτρησε δύο αποκλεισμούς στα προκριματικά, το 2021 από την Σαχτάρ Ντόνετσκ και το 2022 από την PSV Αϊντχόβεν.

Φέτος ξεκινάει με πολύ μικρές προσδοκίες τη σεζόν στη διοργάνωση, γνωρίζει ότι είναι από τις ανίσχυρες ομάδες που συμμετέχουν. Ωστόσο η κλήρωση ήταν μάλλον η ιδανική για εκείνη, μετά την Μπαρτσελόνα έχει να αντιμετωπίσει Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μπολόνια εκτός έδρας και Ερυθρό Αστέρα εντός που σημαίνει ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση έστω στα προκριματικά για τους “16”.

Τη δυσκολία που έχει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για την ομάδα του επεσήμανε ο κόουτς Άντι Χίτερ. “Καθόλου εύκολο να αμυνθούμε απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, δεν είναι μόνο ο Γιαμάλ που χρειάζεται προσοχή, έχουν παίκτες όπως ο Ραφίνια, ο Λεβαντόφσκι και ο Φεράν Τόρες, οι οποίοι χρειάζονται επίσης μεγάλη προσοχή” σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου, πριν το παιχνίδι. Ανακούφιση για τον Αυστριακό τεχνικό το γεγονός ότι ο τραυματισμός του χαφ Λαμίν Καμαρά στο παιχνίδι με την Οσέρ δεν ήταν σοβαρός, διαθέσιμος ο Σενεγαλέζος.

Μονακό Στατιστικά

* Χωρίς νίκη στα 14 τελευταία παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των ομίλων και μετά, μετράει 0-3-11.

* Κέρδισε μόνο 1/10 τελευταία εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Σπάρτα Πράγας, το 2021 για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

* Αήττητη στα 4 πρώτα επίσημα στη σεζόν, όλα για το πρωτάθλημα, κέρδισε τα 3.

Παίξε Νόμιμα στην Bet365 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ισπανία)

Προηγούμενο ματς: Διέλυσε με 4-1 την Τζιρόνα εκτός στο καταλανικό ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε 4-0 με τα γκολ των Γιαμάλ (30’, 37’), Όλμο (47’) και Πέδρι (64’), δέχτηκε γκολ από τον Στουάνι στο 80’, στο 86’ έμεινε με δέκα μετά από αποβολή του εξτρέμ Φεράν Τόρες (86’).

Πέρασε σαν σίφουνας από το “Μοντιλίβι” στο ντέρμπι απέναντι σε μια Τζιρόνα, που φάνηκε πολύ “λίγη” για να την κοντράρει. Με ηγέτη για άλλη μια φορά τον Γιαμάλ, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της, το “τελείωσε” από το πρώτο μέρος, από ένα σημείο και μετά χαλάρωσε ίσως και υπερβολικά γι’ αυτό και δέχτηκε το γκολ από τον Στουάνι, ενώ ο Φεράν Τόρες είδε μια κόκκινη για ένα εντελώς απερίσκεπτο φάουλ, την οποία όφειλε να είχε αποφύγει.

Παραμένει η μοναδική ομάδα στη Λα Λίγκα της Ισπανίας που έχει το απόλυτο και μια από τις λίγες που το διατηρούν στην Ευρώπη. Μόνη πρώτη, στο +4 από Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης και την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, Βιγιαρεάλ, την οποία μάλιστα θα αντιμετωπίσει στο “Θεράμικα” την προσεχή Κυριακή.

Μετά από πολλά χρόνια μπαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ρεαλιστικές πιθανότητες να φτάσει μακριά, ακόμα και να το κατακτήσει. Υπάρχει και από τον κόσμο η αισιοδοξία ότι η νεανική ομάδα του Φλικ είναι ικανή να σταθεί εξ ίσου καλά στην Ευρώπη, έχει και βατούς αντιπάλους σε πρώτη φάση, με εξαίρεση τα παιχνίδια με Μπάγερν Μονάχου εντός και Ντόρτμουντ εκτός.

Τα μόνο άσχημα νέα τον τελευταίο καιρό έρχονται από το ιατρικό δελτίο, όπου ο προστέθηκε ο Ντάνι Όλμο επιβεβαιώνοντας τη φήμη του επιρρεπή στους τραυματισμούς. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία, υπέστη μυικό τραυματισμό στο δεξί δικέφαλο που θα τον κρατήσει για περισσότερο από έναν μήνα εκτός, αφήνοντας ξανά τον Φλικ με πολύ περιορισμένες λύσεις στη μεσαία γραμμή, από την οποία λείπουν ήδη οι Γκάβι, Ντε Γιόνγκ, Μπερνάλ και Φερμίν Λόπεθ, με τον τελευταίο να τραυματίζεται ξανά με το που επέστρεψε στις προπονήσεις και να μένει για άλλον έναν μήνα εκτός αγωνιστικών χώρων.

“Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε σοβαροί διεκδικητές, αλλά είναι απαραίτητο να ασκούμε πίεση στον αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι, πιστεύω πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χάνσι Φλικ, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αντικαταστάτη του Ντάνι Όλμο στην ενδεκάδα. Επιστρέφει από μακροχρόνιο τραυματισμό ο Ανσού Φάτι, το περισσότερο που μπορεί είναι να πάρει λίγα λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο.

Μπαρτσελόνα Στατιστικά

* Έχει κερδίσει το πρώτο παιχνίδι της σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ στις 20/28 συμμετοχές της στη διοργάνωση.

* Κέρδισε τα 5 πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, στα 4 δέχτηκε ακριβώς από 1 γκολ.

* Τρέχει σερί με 11 over 2,5 από την περσινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των φιλικών προετοιμασία.

Μονακό-Μπαρτσελόνα στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ