*1η αγωνιστική

*Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μία φορά στο παρελθόν, στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Κυπέλλου UEFA 1987/88. Η Λεβερκούζεν αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) στην Ολλανδία, προτού επικρατήσει με 1-0 της Φέγενορντ μπροστά στο κοινό της.

*Η Φέγενορντ έχει απολογισμό 15-10-9 (διαφορά γκολ 55-52) κόντρα σε γερμανικές ομάδες. Μπροστά στο κοινό της σημείωσε έντεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.

*Ισορροπημένη η συνολική παράδοση της Λεβερκούζεν κόντρα σε ολλανδικές ομάδες (3-3-3 / διαφορά γκολ 10-7). Στις τρεις σχετικές εκτός έδρας σημείωσε ισάριθμες ισοπαλίες.

Δείτε τα Προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ της Πέμπτης 19/09!

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Προηγούμενο ματς: Αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2 εκτός) με την Γκρόνινγκεν. Προηγήθηκε με φαν Μπέργκεν (33′ αυτ.) και Ιγκόρ Παϊσάο (70′), προτού ισοφαριστεί από τον Βίλουμσον (81′, 90+1′).

Αναποτελεσματική η Φέγενορντ στην έδρα της Γκρόνινγκεν, έχασε μέσα από τα χέρια της τους τρεις βαθμούς της νίκης αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 70′. Έπαιξε μονότερμα τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, μετά το γκολ του Ιγκόρ Παϊσάο έριξε ρυθμούς κι έχασε τη συγκέντρωσή της, κάτι που πλήρωσε ακριβά στις καθυστερήσεις.

Δεύτερη σερί ισοπαλία και τρίτη σε τέσσερις αγωνιστικές για τη Φέγενορντ, στο μεσοδιάστημα φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Τσβόλε (5-1 εκτός) στις 18 Αυγούστου. Θυμίζουμε πως ξεκίνησε τη σεζόν κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ολλανδίας στα πέναλτι επί της Αϊντχόφεν.

Συνάντησε για τελευταία φορά ομάδα από την Γερμανία στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ 2021/22, επικρατώντας δύο φορές της Ουνιόν Βερολίνου (3-1 εντός, 2-1 εκτός). Διατηρείται αήττητη σε έξι αναμετρήσεις με ομάδες της Μπουντεσλίγκα (5-1-0).

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Ολλανδοί γνώρισαν μόλις μία ήττα σε 18 εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις (14 νίκες, τρεις ισοπαλίες): Αυτή με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-1) στους περσινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

“Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας έρχεται στο σπίτι μας, θα χρειαστούμε παίκτες που μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι”, είπε ο προπονητής Πρίσκε. Δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθέντας Χουάνγκ (ME). Την Κυριακή (22/9) υποδέχεται την Μπρέντα.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*GG στα πέντε τελευταία παιχνίδια της.

*Over 3,5 στα 3/5 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εκτός έδρας (4-1) της Χόφενχαϊμ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με Τεριέ (17′) και Μπονιφέις (30′), μείωσε προσωρινά ο Μπερίσα (37′). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν οι Βιρτς (72′ πεν.) και Μπονιφέις (75′).

“Χτυπώντας” με μπαλιές στην πλάτη της αμυντικής γραμμής της Χόφενχαϊμ, η Λεβερκούζεν πήρε προβάδισμα δύο γκολ με τη συμπλήρωση του ημιώρου στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην “PreZero Arena”. Δεν πτοήθηκε από τη μείωση του σκορ επτά λεπτά αργότερα, σκόραρε άλλες δύο φορές σε διάστημα τριών λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο επιστρέφοντας, παράλληλα, στο δρόμο των επιτυχιών.

Τους έξι βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις έφτασαν οι “ασπιρίνες” στην Μπουντεσλίγκα (σ.σ. -3 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου). Θα καταγράψουν συνολικά τη 14η συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρίτη στις οχτώ τελευταίες σεζόν.

Προκρίθηκαν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης για τελευταία φορά τη σεζόν 2016/17. Βρίσκουν απέναντί τους ομάδα από την Ολλανδία για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1994/95, όταν πέταξαν νοκ άουτ με συνολικό σκορ 5-4 την Αϊντχόφεν απ’ τον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Η Λεβερκούζεν υπέστη μόλις μία ήττα στις έντεκα τελευταίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της από τη Ρόμα (1-0), στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ 2022/23. Στις υπόλοιπες σημείωσε επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.

“Δεν κοιτάμε τι πετύχαμε την προηγούμενη σεζόν, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τους εαυτούς μας, οι ποδοσφαιριστές είναι διψασμένοι”, είπε ο προπονητής Τσάμπι Αλόνσο που έχει “λευκό” απουσιολόγιο. Την Κυριακή (22/9) υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 3,5 στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

*GG στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ