Η Λίβερπουλ γράφει ιστορία στο Σαν Σίρο: 4 νίκες σε 4 αγώνες (βίντεο)

Ανανεώθηκε:
liverpool-san-siro-rekor

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να γράφει ιστορία στο UEFA Champions League, διατηρώντας ένα εντυπωσιακό 100% ρεκόρ νικών στο θρυλικό Σαν Σίρο του Μιλάνου. Βρείτε στο σύνδεσμο τα κορυφαία προγνωστικά Champions League!

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ 🎁 από τη Stoiximan!
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρόσφατη νίκη της με 3-1 επί της Μίλαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας στο εμβληματικό αυτό γήπεδο, επεκτείνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ που ξεκίνησε το 2008.

Οι τέσσερις νίκες της Λίβερπουλ στο Σαν Σίρο

Η Λίβερπουλ είναι πλέον η μοναδική ομάδα που έχει παίξει περισσότερες από μία φορές στο Σαν Σίρο στο Champions League και διατηρεί αήττητο ρεκόρ.

Επιπλέον, έχει γίνει μία από τις μόλις πέντε ομάδες που έχουν νικήσει τη Μίλαν περισσότερες από μία φορές εκτός έδρας στη διοργάνωση, μαζί με τον Άγιαξ, την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

➡️ Με ένα κλικ εδώ βρίσκεις αναλυτικά το πρόγραμμα Champions League

Είναι επίσης μία από τις τρεις ομάδες που έχουν κερδίσει περισσότερες από μία φορές την Ίντερ στο Σαν Σίρο, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου.

11 Μαρτίου 2008: Ίντερ 0-1 Λίβερπουλ (στους 16, δεύτερος αγώνας)

Η Λίβερπουλ, προηγούμενη με 2-0 από τον πρώτο αγώνα, σφράγισε την πρόκριση με γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 64ο λεπτό.

Η Ίντερ, παρά την ανάγκη για γκολ, κατάφερε μόνο δύο σουτ στο στόχο σε όλο το παιχνίδι.

7 Δεκεμβρίου 2021: Μίλαν 1-2 Λίβερπουλ (Φάση ομίλων)

Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κέρδισε και τους έξι αγώνες των ομίλων. Παρά το αρχικό γκολ της Μίλαν από τον Φικάγιο Τομόρι, οι Reds ανέτρεψαν το σκορ με γκολ των Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντιβόκ Οριγκί.

Ο Σαλάχ έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, γινόμενος ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που το πετυχαίνει αυτό σε πέντε συνεχόμενες σεζόν μετά τον Ίαν Ρας.

16 Φεβρουαρίου 2022: Ίντερ 0-2 Λίβερπουλ (στους 16, πρώτος αγώνας)

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα με γκολ των Ρομπέρτο Φιρμίνο και Μοχάμεντ Σαλάχ στα τελευταία 15 λεπτά.

Ο Σαλάχ έγινε ο δεύτερος παίκτης που σκόραρε εναντίον της Μίλαν και της Ίντερ την ίδια σεζόν στο Champions League.

17 Σεπτεμβρίου 2024: Μίλαν 1-3 Λίβερπουλ (Φάση ομίλων)

Στην πιο πρόσφατη νίκη της, η Λίβερπουλ ανέτρεψε το σκορ μετά από πρώιμο γκολ του Christian Pulisic για τη Μίλαν.

Οι Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté και Dominik Szoboszlai σκόραραν για τους Reds, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στο Σαν Σίρο.

Η σημασία του ρεκόρ για τη Λίβερπουλ και το Champions League

Αυτές οι νίκες δεν αποδεικνύουν μόνο την ποιότητα και τη συνέπεια της Λίβερπουλ στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά υπογραμμίζουν επίσης την ικανότητά της να αποδίδει σε ένα από τα πιο εμβληματικά και απαιτητικά γήπεδα της Ευρώπης.

Το Σαν Σίρο, γνωστό για την έντονη ατμόσφαιρά του και την πλούσια ιστορία του, έχει γίνει ένα είδος “δεύτερης έδρας” για τη Λίβερπουλ στο Champions League, με την ομάδα να δείχνει εξαιρετική προσαρμοστικότητα και ψυχραιμία σε κάθε της επίσκεψη.

Καθώς η Λίβερπουλ συνεχίζει να χτίζει αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ, αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να διατηρήσει αυτή την επιτυχία σε μελλοντικές επισκέψεις στο Σαν Σίρο.

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ 🎁 από τη Stoiximan!
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ