*1η αγωνιστική

*Οχτώ φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες: Η Ντόρτμουντ (13 γκολ) μετράει πέντε νίκες, η Κλαμπ Μπριζ (οχτώ γκολ) δύο, ενώ μία φορά αναδείχθηκαν ισόπαλες.

*Συναντήθηκαν για τελευταία φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2020/21, με την Ντόρτμουντ να επικρατεί εντός κι εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (3-0).

*Κόντρα σε γερμανικές ομάδες η Κλαμπ Μπριζ έχει απολογισμό 10-7-16 (διαφορά γκολ 31-46). Εντός έδρας πανηγύρισε εννέα νίκες και, παράλληλα, σημείωσε δύο ισοπαλίες και έξι ήττες.

*Η Ντόρτμουντ έχει απολογισμό 8-2-4 (διαφορά γκολ 21-13) κόντρα σε ομάδες από το Βέλγιο. Μακριά από το σπίτι της σημείωσε τέσσερις νίκες και τρεις ήττες.

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League της Τετάρτης 18/09!

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εκτός έδρας (3-0) της Κόρτραϊκ. Τα γκολ πέτυχαν οι Φανάκεν (13′, 90+3′) και Ταλμπί (83′).

Πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης φτάνοντας σε ποσοστό κατοχής 71%, εκμεταλλεύτηκε την… παιδική αμυντική γραμμή της Κορτράικ αλώνοντας την έδρα της πριν από τέσσερις μέρες. Η Κλαμπ Μπριζ δημιούργησε 19 ευκαιρίες, έξι εκ των οποίων βρήκαν στόχο και είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Τζόλη στο 72′.

Έκανε το 4Χ4 στο πρωτάθλημα φτάνοντας, παράλληλα, τους 13 βαθμούς που την κατατάσσουν στην κορυφή αυτού (σ.σ. ισορροπεί με την Γκενκ, στο +1 από Σαρλερουά και Άντερλεχτ). Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο 22χρονος Έλληνας επιθετικός Τζόλης που μετράει τρία γκολ σε οχτώ συνολικά συμμετοχές. Θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2003/04 για να βρούμε την τελευταία νίκη της Κλαμπ Μπριζ επί της Ντόρτμουντ (2-1 εντός), στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέτρησε τέσσερις σερί εντός έδρας ήττες κόντρα σε γερμανικές ομάδες, προτού επικρατήσει της Λεβερκούζεν το 2022. Ανεξαρτήτως αντιπάλου πανηγύρισε μόλις τρεις νίκες στις 20 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε στο Τσάμπιονς Λιγκ (έξι ισοπαλίες, έντεκα ήττες).

“Στόχο μας αποτελεί να φτάσουμε τα νοκ άουτ πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει να φτάσουμε στα αγωνιστικά όρια μας με την Ντόρτμουντ. Κάθε ομάδα έχει τις κακές στιγμές της, εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε”, είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής Χάιεν. Σταθερά εκτός αποστολής παραμένουν οι Μέιγιερ και Νίλσεν. Την Κυριακή (22/9) υποδέχεται τη Γάνδη.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της.

*Κράτησε το μηδέν στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (4-2) της Χάιντενχαϊμ. Μάλεν (11′) και Αντεγέμι (17′) έκαναν το 2-0 για τους γηπεδούχους, μείωσε ο Πίρινγκερ (39′) και δύο λεπτά αργότερα ο Αντεγέμι έκανε το 3-1. Στο 74′ ο Μπρέουνιγκ με πέναλτι μείωσε εκ νέου, το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τσαν με πέναλτι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ξέσπασε με “τεσσάρα” στη Χάιντενχαϊμ η Ντόρτμουντ μπροστά στο κοινό της, επιστρέφοντας παράλληλα στο δρόμο των επιτυχιών μετά τη “λευκή” ισοπαλία στη Βρέμη. Μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με 2-0 πριν καν συμπληρωθούν 20′, προτού πληρώσει μία στιγμή αμυντικής αδράνειας στο 39′.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Αντεγέμι έβαλε και πάλι το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Δεν απειλήθηκε ακόμα κι όταν έγινε το 3-2 από πέναλτι, καθαρίζοντας την μπουγάδα στις καθυστερήσεις με τον ίδιο τρόπο. Αήττητοι παραμένουν οι “κιτρινόμαυροι” σε τέσσερις αναμετρήσεις (3-1-0) κρατώντας το μηδέν στις δύο, ενώ σε ισάριθμες πέτυχαν από τέσσερα γκολ.

Πανηγύρισαν τη νίκη στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις τους στο Βέλγιο έχοντας μηδέν παθητικό. Στις 35 τελευταίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους έχουν απολογισμό 11-7-17, όλες οι νίκες σημειώθηκαν στις 27 τελευταίες (τρεις ισοπαλίες, 13 ήττες).

“Παρακολουθήσαμε πολλά παιχνίδια της Κλαμπ Μπριζ, έχει μία καθαρή ποδοσφαιρική φιλοσοφία και αρχές. Δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ, αλλά έχουμε ποιότητα”, ανέφερε ο προπονητής Σαχίν. Μοναδική απουσία ο Ρέινα. Την Κυριακή (22/9) φιλοξενείται στην έδρα της Στουτγκάρδης.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Κράτησε το μηδέν στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.

*Under 2,5 στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ