*1η αγωνιστική

*Την παρθενική συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη θα πραγματοποιήσει η Μπολόνια. Παράλληλα αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ομάδα από την Ουκρανία.

*Η Μπολόνια επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον Αύγουστο 2002, όταν ηττήθηκε από τη Φούλαμ (2-2 εντός, 1-3 εκτός) στον τελικό του Κυπέλλου Ιντερτότο.

*Η Σαχτάρ έχει απολογισμό 7-5-19 (διαφορά γκολ 21-61) κόντρα σε ιταλικές ομάδες. Εκτός έδρας σημείωσε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες.

*Οι Ουκρανοί αντιμετώπισαν για τελευταία φορά ομάδα από την Ιταλία τη σεζόν 2021/22 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ εντός έδρας και ηττήθηκαν με 2-0 από την Ίντερ στο “Giuseppe Meazza”.

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League της Τετάρτης 18/09!

ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Προηγούμενο ματς: Αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2 εκτός) με την Κόμο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με Καζάλε (5′ αυτ.) και Κουτρόνε (53′). Απάντησαν οι Κάστρο (76′) και Ίλινγκ-Τζούνιορ (90+1′).

Παίζοντας με έναν πρωτοποριακό τρόπο υπό τις οδηγίες του Τιάγκο Μότα, η Μπολόνια κατέγραψε μακράν την κορυφαία πορεία στη σύγχρονη ιστορία της, προσπέρασε Νάπολι, Φιορεντίνα και τις δύο πρωτευουσιάνες (Λάτσιο, Ρόμα) τερματίζοντας στην 5η θέση της Σέριε Α την προηγούμενη σεζόν. Παράλληλα εξασφάλισε για πρώτη φορά θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιστρέφοντας παράλληλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 22 χρόνια!

Το καλοκαίρι αποχώρησε τόσο ο Τιάγκο Μότα (σ.σ. πήρε σκυτάλη ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο), όσο οι βασικότατοι Καλαφιόρι και Ζίρκζεϊ, κινήσεις που την ανάγκασαν να ξεκινήσει νωθρά τη φετινή σεζόν. Δεν έχει καταφέρει να σπάσει το ρόδι μετά από τέσσερις αγωνιστικές (0-3-1), πριν από τέσσερις μέρες έσωσε τον βαθμό στην έδρα της νεοφερμένης Κόμο με γκολάρα του Ίλινγκ-Τζούνιορ στις καθυστερήσεις.

Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 11 Μαΐου για να βρούμε την τελευταία νίκη των “ροσομπλού” σε επίσημη αναμέτρηση επί της Νάπολι (2-0 εκτός). Δεν έχουν ηττηθεί ποτέ εντός έδρας σε διοργάνωση της UEFA, πανηγυρίζοντας 15 νίκες σε 23 αναμετρήσεις. “Θα πρέπει να παρουσιαστούμε γενναίοι στις δύσκολες αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και να δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία για αυτές. Από την πλευρά μας θα δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε υπερήφανους τους οπαδούς μας”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής Ιταλιάνο.

Μοναδικός απόντας για τους “ροσομπλού” ο Φέργκιουσον, αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους από το νέο έτος. Την Κυριακή (22/9) φιλοξενούνται από τη Μόντσα.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*GG στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.

*Over 2,5 στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΑΧΤΑΡ

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (5-2) της Καρπάτι Λβιβ. Ο Ζούμπκοφ άνοιξε το σκορ στο 21′, απάντησαν οι φιλοξενούμενοι με Πιντλεπένετς (25′). Το 5-1 έκαναν οι Μπονταρένκο (29′, 39′, 65′) και Σικάν (42′), προτού διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Τσάτσουα (83′).

Με τον πλέον επιβλητικό τρόπο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση η Σαχτάρ, έναν μήνα μετά την ήττα που γνώρισε στην έδρα της Ολεξάντρια (4-3) για το πρωτάθλημα. Πριν από τέσσερις μέρες ξέσπασε απέναντι στην Καρπάτι Λβιβ την οποία ανάγκασε να μαζέψει πέντε φορές την μπάλα από τα δίχτυα της.

Εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία της δημιουργώντας οχτώ on target ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι σε προσπάθεια του Σουντακόφ στο 11′. Αξίζει να σημειώσουμε πως δευτερόλεπτα πριν κάνει το 2-1 οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν. Τρίτη νίκη σε πέντε αγωνιστικές για τη Σαχτάρ, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Ζίτομιρ και τη 2η Ολεξάντρια.

Στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε κόντρα σε ιταλικές ομάδες, ανεξαρτήτως έδρας, πανηγύρισε μία νίκη επί της Αταλάντα (2-1) στο “San Siro” τη σεζόν 2019/20 (τρεις ισοπαλίες, έξι ήττες). Η εν λόγω αποτελεί μία από τις μόλις δύο σε συνολικά 15 επί ιταλικού εδάφους (τρεις ισοπαλίες, δέκα ήττες).

“Περιμένουμε μία αναμέτρηση υψηλότατου επιπέδου, γνωρίζω καλά τους Κροάτες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Μπολόνια. Τα πάντα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο”, υπογράμμισε ο προπονητής Πούσιτς. Εκτός αποστολής ο 21χρονος πορτιέρο Πουζάνκοφ. Τη Δευτέρα (23/9) υποδέχεται την Ομπολόν Κιέβου.

ΣΑΧΤΑΡ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 4,5 στα 3/5 τελευταία παιχνίδια της.

*NG στα 3/5 τελευταία παιχνίδια της.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΣΑΧΤΑΡ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ