Τσάρλυ Ανάλυση: Η δύσκολη αποστολή του φετινού Ολυμπιακού

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση ολυμπιακος μεντιλιμπαρ 170924
Photo Credits: INTIME SPORTS

O Ολυμπιακός την περασμένη Κυριακή έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, σε ένα παιχνίδι που προβλημάτισε με την εικόνα του. Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα της ομάδας του Μεντιλίμπαρ δεν έχει πείσει τους φίλους του.

Στο 2.20 ο Ολυμπιακός για κατάκτηση Σούπερ Λιγκ
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμη είναι νωρίς, όμως ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Κόνφερενς κέρδισε ελεύθερο χρόνο το καλοκαίρι, τον οποίο η εικόνα του δείχνει πως δεν τον αξιοποίησε όπως έπρεπε.

Ήθελε να κρατήσει την περσινή ομάδα

Μετά την τεράστια επιτυχία με την κατάκτηση Ευρωπαϊκού τίτλου πάρθηκε η απόφαση να διατηρηθεί η περσινή ομάδα. Υπήρξαν ανοιχτές υποθέσεις και ο στόχος ήταν να παραμείνουν στου Ρέντη. Η διοίκηση πέτυχε την παραμονή των Κάρμο, Ελ Κααμπί, Τζολάκη, Μασούρα, δεν κράτησε στο ρόστερ τους Φορτούνη, Ποντένσε, Όρτα, Γιόβετιτς, Ιμπόρα.

Χρόνος σίγουρα χάθηκε στην προσπάθεια παραμονής των Ποντένσε, Όρτα, με την διοίκηση του Ολυμπιακού να μοιάζει να είχε εκτιμήσει λανθασμένα την κατάσταση. Άφησε την διαπραγμάτευση για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, πιστεύοντας πως θα είναι καλύτερες οι συνθήκες για να κλείσει την συμφωνία μαζί τους. Τελικά η πρόσληψη Καρβαλιάλ στην Μπράγκα και το ενδιαφέρον των Αράβων για τον Ποντένσε, κράτησε και τους δύο μακριά από το Ρέντη.

Έψαξαν παρόμοια στοιχεία για όσους έφυγαν

Για όσους έφυγαν και ήταν στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που είχαν συμμετοχή στην περσινή επιτυχία, η λογική ήταν να υπάρξει αντικατάσταση με ποδοσφαιριστές με παρόμοια στοιχεία.

Για τον ρόλο του Ιμπόρα ο εκλεκτός του Μεντιλίμπαρ ήταν ο Γκαρθία που ακόμα δεν έχει μπει στην ομάδα, ενώ αποκτήθηκε από το τμήμα σκάουτινγκ και ο Στάμενιτς, για να καλύψει στο ρόστερ την θέση του Αλεξανδρόπουλου. Για τον ρόλο του Γιόβετιτς, για τον φορ δηλαδή που θα αντικαθιστά τον Ελ Κααμπί ή θα γίνεται δίδυμο μαζί του, ήρθε ο Γιάρεμτσουκ.

Ο Γουίλαν είναι ένα δεξί εξτρέμ που παίζει δημιουργικά την θέση και θέλει την μπάλα στα πόδια για να χτίσει παιχνίδι και στο ρόστερ πήρε ξεκάθαρα τον ρόλο του Ποντένσε. Αποκτήθηκε ο Βέλντε που είναι εξαιρετικός εκτελεστής, έχει απίστευτη ικανότητα να μπαίνει εσωτερικά και να εκτελεί με το ανάποδο πόδι,  μέχρι στιγμής όμως δείχνει να μην έχει ανάλογη δημιουργία με τους Φορτούνη, Ποντένσε που πέρυσι έπαιζαν στα άκρα του Ολυμπιακού.

Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αποκτήθηκε και ο Ολιβέιρα για να καλύψει τον ρόλο του δημιουργού απο το δίδυμο του άξονα, που στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ τον κάλυπτε ο Όρτα.

Όλα αυτά είναι στα χαρτιά, το γήπεδο θα δείξει αν καλύφθηκαν οι ποδοσφαιριστές που έφυγαν απο το ρόστερ και αν μπήκαν στοιχεία που θα ακουμπήσουν με την υπόλοιπη ομάδα και θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του.

Δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τα εντυπωσιακά νούμερα των Φορτούνη, Ποντένσε

Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν είναι εύκολο να βρεθούν οι ποδοσφαιριστές που θα δώσουν την τελική δημιουργία που πρόσφεραν πέρυσι οι Ποντένσε, Φορτούνης. Τα νούμερα που πρόσφεραν πέρυσι οι δυό τους, εντυπωσιακά.

Ο Ποντένσε σε 47 παιχνίδια, σε 3094 συνολικά λεπτά πέτυχε 15 γκολ και έδωσε 13 ασίστ. Έδινε λοιπόν γκολ η ασίστ κάθε 110,5 λεπτά. Ο Φορτούνης σε 49 παιχνίδια, σε 3668 λεπτά 11 γκολ και 19 ασίστ. Πρόσφερε δηλαδή γκολ η ασίστ κάθε 122,2 λεπτά.

Όσο και καλοί ποδοσφαιριστές να αποδειχθούν οι παίκτες που ήρθαν για να καλύψουν τον χώρο τους, δεν είναι εύκολο να βρουν παρόμοια νούμερα. Ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει να ψάχνει τους παίκτες που θα του χαρίσουν την τελική αποτελεσματικότητα στην δημιουργία και εκτέλεση που πρόσφεραν παίζοντας πίσω από τον φορ, οι Φορτούνης, Ποντένσε.

Δες αποδόσεις για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν μπήκαν στο ρόστερ τα χαρακτηριστικά του Φορτούνη

Για τον ρόλο του Ποντένσε αποκτήθηκε ποδοσφαιριστής με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο Γουίλιαν έχει αρκετά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού με τον Πορτογάλο εξτρέμ, φοβάμαι όμως πως δεν ήρθε κανείς όμως με τα χαρακτηριστικά του Φορτούνη.

Δεν αποκτήθηκε δηλαδή ο επιτελικός χαφ, με τα εκπληκτικά χτυπήματα εν στάση με την ικανότητα να προσφέρει τόσο πίσω απο τον φορ, όσο και στα άκρα και να βοηθήσει και στους τρεις χώρους πίσω απο τον φορ προσφέροντας σταθερά γκολ και τελική δημιουργία.

Ρεκόρ απο σέντρες

Το πρόβλημα με τον Παναιτωλικό δεν ήταν το αποτέλεσμα (δείτε ποια είναι η βαθμολογία Σούπερ Λιγκ μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής). Στο ξεκίνημα της σεζόν βρισκόμαστε και βαθμούς έχουν χάσει και οι 4 διεκδικητές του τίτλου. Το πρόβλημα ήταν η εικόνα και η απελπισία που έδειξαν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ, όταν έφταναν σε προσπάθεια τελικής δημιουργίας.

Κατέφυγαν σε ένα ποδόσφαιρο του “σταυρού”. Δηλαδή δεν έχω τρόπο να βάλω σωστά την μπάλα στην περιοχή και πάω σε σέντρα ελπίζοντας, πως με κάποιον τρόπο θα πάει η μπάλα στα δίχτυα. Δεν συνέβη ποτέ και ο Ολυμπιακός έφτασε σε ένα θλιβερό ρεκόρ, να του καταμετρηθούν συνολικα 73 σέντρες.

16/73 σέντρες είχε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ σε ένα παιχνίδι, με τον Ροντινέι, να καταφεύγει σε 21 και να βρίσκει μόλις 3 φορές συμπαίκτη του. Ενώ οι Γουίλιαν, Όρτα που ήρθαν στο τελευταίο μισάωρο απο τον πάγκο, μαζί πήγαν σε 13 σέντρες, βρίσκοντας μόλις 3 φορές συμπαίκτες του. Μόνο η κατεύθυνση που είχε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, δείχνει πως αυτήν την στιγμή η ομαδα δεν είναι καλά.

Δύσκολη αποστολή

Προσέξτε, ο Ολυμπιακός έχει έναν σπουδαίο προπονητή, που πέρυσι ήρθε στις 11 Φεβρουαρίου και κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σύνολο. Ακόμη είμαστε στην αρχή της σεζόν και υπάρχει χρόνος για σημαντική πρόοδο.

Η αλήθεια όμως πως το φετινό ρόστερ, οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν μεσοεπιθετικά αλλά και αυτοί που έμειναν  στο ρόστερ έχουν την πολύ δύσκολη αποστολή, να καλύψουν τα εντυπωσιακά περσινά νούμερα των Ποντένσε, Φορτούνη, κάτι που μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Δες αποδόσεις για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ