Ευχαριστημένοι και οι δύο – Κέρδισε χρόνο ο Αλόνσο

Ανανεώθηκε:
ντιεγκο αλονσο παοκ παο
Photo Credits: INTIME SPORTS

To ντέρμπι στην Τούμπα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν ισόπαλοι στο 0-0 και στην πραγματικότητα έφυγαν και οι δύο ευχαριστημένοι από το γήπεδο.

Στο 4.33 ο ΠΑΟΚ για κατάκτηση, 6.50 ο ΠΑΟΚ
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΑΟΚ κρατά την ανωτερότητα του πρώτου ημιχρόνου και γνωρίζει πως πλήρωσε τις ταυτόχρονες απουσίες των Τόμας, Τισουντάλι. Για τον Παναθηναϊκό, η ισοπαλία στην Τούμπα του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει χωρίς αλλαγές, με στόχο να γυρίσει το κλίμα μέχρι  την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες του Οκτωβρίου.

Ο εντυπωσιακός Ντραγκόφσκι

Ο Λουτσέσκου στο τέλος του παιχνιδιού δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα, όχι από το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε στα πρώτα 35 λεπτά και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Σε αυτό το διάστημα ο Ντραγκόφσκι κράτησε το μηδέν. Ο Παναθηναϊκός έχει την ευτυχία να διαθέτει έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα.

Ο Ντραγκόφσκι πέρα από τα εκπληκτικά του ρεφλέξ που τον οδήγησαν στην πολύ δύσκολη απόκρουση στην εκτέλεση του Σβαμπ στο 11ο λεπτό , μετά την ωραία συνεργασία Κωνσταντέλια, Μπάμπα, έχει βελτιωθεί φέτος πολύ και στις εξόδους που πέρυσι έμοιαζε η αδυναμία του. Στο διάστημα της τρικυμίας αλλά και σε ολόκληρο το παιχνίδι έδωσε ασφάλεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και κράτησε το μηδέν.

Δεν πήρε τίποτα από την θέση του φορ

Ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή μέρα τους Σβαμπ, Οζντόεφ που ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν τα αφεντικά στο ντέρμπι, όμως πλήρωσε την βοήθεια που δεν πήρε από την θέση του φορ. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με μία αμυντική λογική προσαρμογής πάνω στο παιχνίδι του.

Ήταν σε μεγάλα διαστήματα σε χαμηλά μέτρα και σε αυτές τις συνθήκες θες την βοήθεια από τον σέντερ φορ σου. Ο Τσάλοφ ήταν εκτός παιχνιδιού, είχε ελάχιστη συμμετοχή με μόλις 17 επαφές με την μπάλα, 6/8 πάσες και ½ μεταβιβάσεις σε 63 λεπτά. Τα πράγματα όμως έγιναν πολύ πιο εύκολα για την άμυνα του Παναθηναϊκού όταν ο Λουτσέσκου θυμήθηκε τον Σαμάτα.

Έδωσε αυτοπεποίθηση στην άμυνα του Παναθηναϊκού η είσοδος του Σαμάτα

Η απουσία των Τόμας, Τισουντάλι έφεραν στην αποστολή τον Σαμάτα και η έλλειψη συμμετοχής του Τσάλοφ τον Σαμάτα στο γήπεδο. Η παρουσία του πρόσφερε ηρεμία, ασφάλεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και αν στην τελευταία φάση ο Κοτάρσκι δεν είχε απάντηση στην εκτέλεση του Ιωαννίδη, μπορεί να έδινε και όλο το παιχνίδι. Ο Σαμάτα ήταν ένα φάντασμα στο γήπεδο, που το μόνο που πέτυχε ήταν να κερδίσει ένα φάουλ από τον Γεντβάι δώρο του Βίντιτς.

Δες τις αποδόσεις για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βοήθησε ανασταλτικά το δίδυμο Αράο, Μαξίμοβιτς

Ο Αλόνσο πρέπει να νιώθει δικαιωμένος για το αμυντικό του πλάνο, είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα θέλει πολύ δουλειά στο επιθετικό κομμάτι.  Ήταν διαβασμένος στον τρόπο που επιτίθεται ο ΠΑΟΚ. Το δίδυμο Μαξίμοβιτς, Αράο αγωνίστηκε για πρώτη φορά μαζί στην βασική ενδεκάδα. Είχε σαν αποστολή να βοηθά τους μπακ στις δύο πλευρές.

Ο Αλόνσο ήταν ξεκάθαρο πως γνώριζε το πόσο επικίνδυνη είναι η ανάπτυξη αλλά και οι τελικές επιλογές που παίρνει ο ΠΑΟΚ από τις πλευρές και προσπάθησε να θωρακίσει την άμυνα του με τα δύο 6άρια. Ο Αράο είχε σαν αποστολή να κλείνει στην πλευρά των Μπάμπα, Τάισον για να βοηθά τον Βαγιαννίδη, ο Μαξίμοβοβιτς, στην πλευρά του Μλαντένοβιτς για να βοηθά στο μαρκάρισμα του Τάισον.

Ανέβηκε ο Βαγιαννίδης μετά το 35ο λεπτό

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού από τα ανεβάσματα του Μπάμπα που δεν τα ακολουθούσε ο Τετέ. Μία πραγματικότητα που δημιούργησε την ευκαιρία του Σβαμπ στο 11ο λεπτό και ακόμη μία εκτέλεση του Αυστριακού μέσου στο 17ο.  Στην συνέχεια ανέβηκε πολύ ο Βαγιαννίδης, κέρδισε προσωπικές μάχες απο τους Τάισον, Κωνσταντέλια, έβγαινε πρώτος στην μπάλα από τον Μπάμπα και με την βοήθεια του Αράο βγήκε ανασταλτικά η πλευρά.

Βγήκε το μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς

Στα αριστερά ο Μλαντένοβιτς ήταν μόνιμα ο παίκτης που έμενε πιο χαμηλά έχοντας συνεχώς στο μυαλό του τον Ζίβκοβιτς. Ήταν ξεκάθαρο πως είχε στραμμένη την προσοχή του σε δύο πράγματα. Στο να μην ξεχαστεί όπως έχει συμβεί άλλες φορές στο παρελθόν στην Τούμπα όταν η δική του ομάδα έχει την μπάλα και τον χτυπήσει ο Σέρβος αξιοποιώντας γρήγορη μετάβαση των συμπαικτών του. Όπως και να μην τον αφήσει ποτέ να κινηθεί εσωτερικά. Η βοήθεια του Μαξίμοβιτς όποτε προσπαθούσε να κλείσει εσωτερικά ο Ζίβκοβιτς αλλά και η συνέπεια του Μλαντένοβιτς, βοήθησε να βγει το μαρκάρισμα του Σέρβου εξτρέμ.

Δεν υπήρχε κουβαλητής

Στο αμυντικό κομμάτι, το δίδυμο Αράο, Μαξίμοβιτς λειτούργησε, πρόβλημα υπήρχε στην έλλειψη μεταφοράς μπάλας στην τριάδα του κέντρου που δημιουργούσαν με τον Μπακασέτα. Από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρο πως έλλειπε  κουβαλητής της μπάλας και υπήρχαν αποστάσεις ανάμεσα στο κέντρο και στην επίθεση.

Ο Ιωαννίδης δημιουργεί σημαντικές στιγμές από το τίποτα

Οι παίκτες του Αλόνσο θα μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις να είχαν δραπετεύσει λόγω της ικανότητας του Ιωαννίδη, να δημιουργήσει σημαντική ευκαιρία σχεδόν από το τίποτα. Στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου χόρεψε την άμυνα του ΠΑΟΚ, έδωσε μισό γκολ στον Πελίστρι, που άργησε να πάει σε εκτέλεση και επέτρεψε στον Μιχαηλίδη να του χτυπήσει την μπάλα πριν σουτάρει και να του χαλάσει την εκτέλεση. Στο τέλος του παιχνιδιού, βγήκε μπροστά απο τον Κετζιόρα σε μία σέντρα του Αράο κατάφερε να εκτελέση με την μία και να σκάσει την μπάλα στο έδαφος, όμως ο Κοτάρσκι βρήκε απάντηση.

Χρειάζεται δουλειά στο επιθετικό κομμάτι

Ο Παναθηναϊκός μετά το 35ο λεπτό, έκανε το παιχνίδι διαχειρίσιμο. Ήταν ξεκάθαρα διαβασμένος στο αμυντικό κομμάτι, πολύ προσεκτικός στην δική του κατοχή στο να μην δεχθεί επιθέσεις από τις γρήγορες μεταβάσεις του ΠΑΟΚ, κάτι που τα κατάφερε, έβγαλε το δύσκολο μαρκάρισμα των Ζίβκοβιτς, Τάισον στις πλευρές και του Κωνσταντέλια στον άξονα, χρειάζεται όμως δουλειά στο επιθετικό κομμάτι. Υπάρχει έλλειψη σύνδεσης των καλών μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών και είναι ξεκάθαρα πολύ δύσκολο να φτιάξει επίθεση αν δεν χρειαστεί να μπει στην προσπάθεια δημιουργίας ο Ιωαννίδης. Με αυτόν όμως τον τρόπο ο Ιωαννίδης, καλείται αυτος να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και δεν αξιοποιείται.

Ευχαριστημένοι αμφότεροι από τον βαθμό

Η ισοπαλία στην Τούμπα έγινε πολύ πιο εύπεπτη και για τους μετά την ισοπαλία που έφερε ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό (δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία Σούπερ Λιγκ μετά από τα αποτελέσματα της Κυριακής). Ο Λουτσέσκου έμεινε ευχαριστημένος που η ομάδα του παρέμεινε στην κορυφή και ήταν ξεκάθαρο πως σαν σύνολο λειτουργούσε καλύτερα.

Ο Αλόνσο έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, από τη συνέπεια που έδειξαν οι παίκτες του στα αμυντικά τους καθήκοντα, είναι όμως ξεκάθαρο πως χρειάζεται να δουλέψει για να βρεθούν επιθετικά οι παίκτες του. Έχει μία άδεια εβδομάδα μπροστά του για να παρουσιαστεί βελτιωμένη η ομάδα του, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Η πρώτη αποστολή είναι να κερδίσει με ωραίο ποδόσφαιρο ώστε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ εκτός και Ολυμπιακό εντός. Προς το παρόν κέρδισε το δικαίωμα να φτάσει σε αυτά τα παιχνίδια.

Δες τις αποδόσεις για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ