NFL: Μεγάλα miss match σε Σάρλοτ & Χιούστον

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • H 2η αγωνιστική της σεζόν συνεχίζεται με 14 κυριακάτικες αναμετρήσεις. 

ΜΠΑΛΤΙΜΟΡ ΡΕΪΒΕΝΣ  –  ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΡΕΪΝΤΕΡΣ  (15/09, 20:00)

Όπως έκλεισε η περσινή σεζόν, έτσι ξεκίνησε και η φετινή για τους Ρέιβενς, με ήττα από τους πρωταθλητές Τσιφς (20-27), για τους οποίους δεν έχουν το αντίδοτο. Ο Τζάκσον ήταν μία ομάδα μόνος του, κουβάλησε και το run game (122 γιάρδες)) συνεχίζοντας από την MVP χρονιά του.

Οι Ρέιντερς απογοήτευσαν στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τους Τσάρτζερς (10-22), λίγα πράγματα ο Μίνσου που ξεκίνησε ως QB, ακόμη λιγότερα το run game. Αντιθέτως, η run άμυνα υπέφερε, επέτρεψε 6.5 γιάρδες ανά προσπάθεια!

Ξεκάθαρο φαβορί οι Ρέιβενς, αναμένεται να βγάλουν αντίδραση απέναντι σε υποδεέστερο αντίπαλο, αλλά οι 8.5 πόντοι στο χάντικαπ μας διώχνουν στοιχηματικά.

Η 2η αγωνιστική του NFL στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΠΑΝΘΕΡΣ  –  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ  (15/09, 20:00)

Οικτρή η εμφάνιση των Πάνθερς στην πρεμιέρα, στο ντεμπούτο του HC Κανάλες, ποδοπατήθηκαν στη Νέα Ορλεάνη από τους Σέιντς (47-10). Με τον QB Γιανγκ να δείχνει ξανά ανεπαρκής για το επίπεδο και γενικά το σύνολο να μην έχει εικόνα ομάδας για το NFL.

Στους Τσάρτζερς το ντεμπούτο του HC Χάρμπο συνδυάστηκε με μεστή εμφάνιση στο ντέρμπι με τους Ρέιντερς (22-10), δίχως να χρειαστούν υπερβολές από τον Χέρμπερτ. Στηρίχθηκαν στο run game με το νεοφερμένο Ντόμπινς να έχει 13.5 γιάρδες ανά προσπάθεια!

Μοιάζει δύσκολο να βελτιωθούν τόσο δραστικά μέσα σε μία εβδομάδα οι απογοητευτικοί Πάνθερς, το run game των Τσάρτζερς αναμένεται να βρει πολλούς διαδρόμους κι ο κόουτς Χάρμπο αποπνέει σοβαρότητα. Επιλογή το Τσάρτζερς -5.5 σε απόδοση 1.93.


ΝΤΑΛΑΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ  –  ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΣΕΪΝΤΣ  (15/09, 20:00)

Από τις πλέον εντυπωσιακές νίκες της πρεμιέρας πέτυχαν οι Κάουμποϊς στο Κλίβελαντ (17-33), κυριάρχησαν σε άμυνα και επίθεση των Μπράουνς, σκόραραν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ο HC ΜακΚάρθι ξεδίπλωσε άριστο επιθετικό πλάνο.

Οι Σέιντς έκαναν περίπατο στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τους ανεπαρκείς Πάνθερς (47-10), ο QB Καρ ήταν αλάνθαστος, ακόμη πιο παραγωγικό το run game, αλλά ο αντίπαλος δεν ήταν αξιόπιστο κριτήριο της πραγματικής δυναμικής τους.

Αμφότερες οι ομάδες θέλουν να χτίσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ της εκκίνησης, οι Κάουμποϊς έχουν προβάδισμα λόγω QB κι έδρας, αλλά οι 6 πόντοι στο χάντικάπ τους είναι μάλλον πολλοί.

Η 2η αγωνιστική του NFL στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΛΑΪΟΝΣ  –  ΤΑΜΠΑ ΜΠΕΪ ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ  (15/09, 20:00)

Νικηφόρο το ξεκίνημα των Λάιονς στη νέα σεζόν, με οριακό- δραματικό τρόπο ήρθε η νίκη (26-20) επί της Ράμς στην παράταση. Έχουν χτίσει πλέον χαρακτήρα νικητή και στην πρεμιέρα είχαν νέο πρωταγωνιστή, τον WR Ουίλιαμς (121 γ. / TD).

Εύκολο το έργο της πρεμιέρας για τους Μπακανίρς, ο QB Μέιφιλντ έκανε άψογο παιχνίδι στο εντός έδρας 37-20 επί των αδύναμων Κομάντερς, μοιράστηκε απόλυτα το επιθετικό πλάνο, με ισορροπία σε πάσες/κούρσες.

Ανταγωνιστική η play-offs αναμέτρηση του Ιανουαρίου στο Ντιτρόιτ, όταν οι Λάιονς επικράτησαν 31-23, προβλέπουμε κάτι ανάλογο σήμερα. Οι Μπακανίρς έχουν συνοχή κι αρκετές λύσεις για να κρατηθούν τουλάχιστον μέσα στη διεκδίκηση της νίκης ως το φινάλε. Αξιόλογο το συνδυαστικό Μπακανίρς +14.5 & Over 43.5 σε απόδοση 2.02.


ΓΚΡΙΝ ΜΠΕΪ ΠΑΚΕΡΣ  –  ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ  (15/09, 20:00)

Διπλό το πλήγμα της πρεμιέρας για τους Πάκερς, δεν ήταν άσχημη η εμφάνιση στην ήττα της από τους Ιγκλς (34-29) στο Σάο Πάουλο, αλλά ο τραυματισμός του QB Λαβ πληγώνει το μέλλον του συλλόγου.

Οι Κολτς έχασαν στο όριο (27-29) το εντός έδρας ντέρμπι απέναντι στους ισχυρούς Τέξανς. Ο QB Ρίτσαρντσον είχε σκαμπανεβάσματα μέσα στο ματς, με εντυπωσιακές πάσες, αλλά και ανησυχητικές αστοχίες. Επιβεβαίωσε ότι θα είναι όπλο στο run game, ειδικά σε red zone καταστάσεις.

Ικανότατος προπονητής ο ΛεΦλερ, αλλά το να διατηρήσει την επίθεσή του στο ίδιο επίπεδο με τον ανεπαρκή Γουίλις στα ηνία (ελλείψει Λαβ) μοιάζει πολύ δύσκολο. Το pass rush των Κολτς ήταν ισχυρό στην πρεμιέρα, έχουν προβάδισμα στην Γκριν Μπέι. Επιλογή το Κολτς & Under 51.5 σε απόδοση 2.00.


ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ  –  ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΜΠΡΑΟΥΝΣ  (15/09, 20:00)

Πικρή η ήττα της πρεμιέρας για τους Τζάγκουαρς στο Μαϊάμι, λύγισαν (20-17) με field goal στην λήξη παρότι περιόρισαν σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα την επίθεση των Ντόλφινς. Πλήρωσαν ακριβά το goal line fumble τους, σε φάση που θα πήγαιναν στο +17 και στην επόμενη φάση δέχθηκαν 80αρι touchdown.

Οι Μπράουνς απογοήτευσαν στην εντός έδρας πρεμιέρα, κυριαρχήθηκαν από τους Καουμποϊς (17-33), με τον Γουότσον να συνεχίζει τις προβληματικές εμφανίσεις. Μοιάζει μακρινό το παρελθόν που έκανε τη διαφορά στο NFL κι ο κόουτς Στεφάνσκι καλείται να βρει επιθετικές λύσεις.

Αντίδραση μετά την άσχημη εκκίνηση ψάχνουν και οι δύο ομάδες, λιγότερα τα θέματα που έχουν να λύσουν οι Τζάγκουαρς, δικαιολογημένα είναι το στοιχηματικό φαβορί, δεν αναμένεται να πάει ψηλά το σκορ.

Η 2η αγωνιστική του NFL στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ  –  ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ  (15/09, 20:00)

Εντυπωσιακό το ντεμπούτο του QB Ντάρνολντ με τη φανέλα των Βάικινγκς, ήταν άριστος στη Νέα Υόρκη για το 28-6 της ομάδας του, ωστόσο ο πήχης των Τζάιαντς ήταν αρκετά χαμηλός. Θετικό το ντεμπούτο και του πολυδιάστατους RB Τζόουνς, ο οποίος θα δώσει πολλές λύσεις.

Σα να μην πέρασε μία ημέρα, οι περσινοί φιναλίστ 49ερς μπήκαν με κυριαρχική εμφάνιση στην σεζόν, με πειστικό τρόπο ήρθε το 32-19 επί των Τζετς. Με μπόλικο run game, παρότι ο σούπερ σταρ ΜακΚάφρι δεν αγωνίστηκε αιφνιδιαστικά και με νέα μεστή εμφάνιση από τον QB Πέρντι.

Κρας-τεστ για τους Βάικινγκς το σημερινό παιχνίδι, καλούνται να δείξουν ότι η κυριαρχία της πρεμιέρας δεν ήταν λόγω αντιπάλου. Οι 49ερς παραμένουν πλήρεις και με ικανότατο προπονητή, είναι σωστά το φαβορί στη Μινεσότα, αλλά οι 5.5 πόντοι στο χάντικαπ δεν προσφέρουν αξία στο ποντάρισμά τους.


ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ  –  ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ  (15/09, 20:00)

Την έκπληξη της πρεμιέρας πέτυχαν οι Πάτριοτς στο Σινσινάτι, όπου πήγαν ως γκραν αουτσάιντερ. Με στιβαρή άμυνα κατάφεραν να εξουδετερώσουν το passing game του Μπόροου, απέφυγαν τα λάθη και το δικό τους run game έκανε τη διαφορά για το 10-16.

Με το δεξί ξεκίνησε η εποχή κόουτς ΜακΝτόναλντ στο Σιάτλ, επιβεβαιώθηκε ο φαβοριτισμός τους απέναντι στους Μπρόνκος (26-20), παρά τα ανόητα λάθη του πρώτου ημιχρόνου. Η νέα άμυνα ήταν εξαιρετική, κρατώντας τον ρούκι QB των φιλοξενούμενων πολύ χαμηλά και η επίθεση βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον RB Γουόκερ να είναι ο κορυφαίος.

Αμφότερες οι ομάδες παρουσίασαν αρκετά ισχυρές άμυνες στην πρεμιέρα, αλλά οι Σίχοκς δείχνουν να έχουν περισσότερες επιλογές στο επιθετικό κομμάτι, ειδικά στους receivers. Δικαίως είναι φαβορί στο Φόξμπορο, δικαίως και το σύνολο πόντων τοποθετείται πολύ χαμηλά.

Η 2η αγωνιστική του NFL στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΕΝΕΣΙ ΤΑΪΤΑΝΣ  –  ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΕΤΣ  (15/09, 20:00)

Ιδανικοί αυτόχειρες στο Σικάγο οι Τάιτανς, έχασαν δικό τους παιχνίδι με τεράστια λάθη από την επίθεση και τις special teams. Προηγήθηκαν 0-17 στη 2η περίοδο και κατάφεραν να ηττηθούν 24-17 παρότι η άμυνα δεν επέτρεψε ούτε ένα touchdown! Για τα bloopers της σεζόν η απαράδεκτη interception του QB Λέβις, η οποία “σκότωσε” την ομάδα του.

Εκ προοιμίου πολύ δύσκολο το έργο των Τζετς στην πρεμιέρα της Δευτέρας, δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση στην έδρα των περσινών φιναλίστ 49ερς (32-19). Ο Ρότζερς έκανε πραγματικό ντεμπούτο με ένα εξαιρετικό drive, αλλά η επίθεσή του δεν είχε διάρκεια.

Οι Τάιτανς αδίκησαν τον εαυτό τους στην πρεμιέρα, το run game (140 γιάρδες) όμως ήταν ένα στοιχείο στο οποίο μπορούν να χτίσουν για την συνέχεια, με τους κόουτς Κάλαχαν να είναι εξπέρ της επιθετικής γραμμής. Οι Τζετς παρουσιάστηκαν soft στη run άμυνα στο Σαν Φρανσίσκο, επιτρέποντας 180 γιάρδες. Προβλέπουμε ότι οι γηπεδούχοι θα χτυπήσουν στο έδαφος, επιλογή το Over 101.5 rushing yards για τους Τάιτανς σε απόδοση 1.86.


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΟΜΑΝΤΕΡΣ  –  ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΑΪΑΝΤΣ  (15/09, 20:00)

Με εύκολη ήττα στην Τάμπα (37-20) συνδυάστηκε το ντεμπούτο του κόουτς Κουίν και του ρούκι QB Ντάνιελς, πολλά τα προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ στην επίθεση ήταν φτωχό το passing κομμάτι.

Αποκαρδιωτική η εικόνα των Τζάιαντς στην ήττα της πρεμιέρας (6-28) από τους Βάικινγκς, οικτρή η απόδοση του QB Τζόουνς, ο οποίος μοιάζει θέμα χρόνου να χάσει τη θέση βασικού. Διστακτικός και με μεγάλα λάθη ξανά, περιμένει στην πλάτη του ο Λοκ.

Ντέρμπι μεταξύ προβληματικών ομάδων, αλλά στην Ουάσινγκτον περιμένουν να δουν πράγματα από τον Ντάνιελς. Ο ρούκι quarterback είχε πολύ μεγάλο scramble rate στο ντεμπούτο του (88 γιάρδες rushing), δεν έχει την υπομονή να ψάξει τους receivers του, εμπιστεύεται τα αθλητικά του προσόντα για να τρέξει. Προβλέπουμε ότι θα το κάνει ξανά, οπότε θα πάμε στο Ντάνιελς Over 52.5 rushing σε απόδοση 1.87.

Η 2η αγωνιστική του NFL στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ  –  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΡΑΜΣ  (15/09, 23:05)

Ανταγωνιστικοί οι Κάρντιναλς στην πρεμιέρα του Μπάφαλο, προηγήθηκαν 3-17 των Μπιλς κι έμειναν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης ως το φινάλε. Δεν κατάφεραν όμως να περιορίσουν τον Άλεν για να λυγίσουν με 34-28, αποδείχθηκε ότι η άμυνά τους είναι αρκετά φτωχή.

Οι Ραμς γνώρισαν δραματική ήττα στο prime time παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο Ντιτρόιτ, είχαν το ματς στα χέρια τους σε αρκετές στιγμές, αλλά τελικά το έχασαν από τους ισχυρούς Λάιονς (26-20) στην παράταση. Ο Στάφορντ ήταν ιδιαιτέρως παραγωγικός παρά το έντονο pass rush κι ο Καπ έδειξε σε καλή κατάσταση για να καλύψει τον τραυματισμό του Νακούα.

Λάθος άνοιξαν οι αποδόσεις στο ντέρμπι της NFC West, με τους Κάρντιναλς να προσφέρονται φαβορί σε ένα ματσάρισμα το οποίο το έχασαν στις 13/15 τελευταίες περιπτώσεις. Πέρσι οι Ραμς κέρδισαν με +17 & +23 πόντους και ο Στάφορντ είναι σε μομέντουμ να εκθέσει την αδύναμη άμυνα των γηπεδούχων. Διατηρείται αξία στη νίκη των Ραμς σε απόδοση 1.93.


ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ  –  ΠΙΤΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΙΛΕΡΣ  (15/09, 23:25)

Ανησυχητική η πρώτη εικόνα του ρούκι QB Νιξ για τους Μπρόνκος, έδειξε ανεπαρκής για το επίπεδο του NFL στην ήττα της πρεμιέρας από τους Σίχοκς (26-20), όπου η ομάδα του έμεινε μέσα στο ματς κυρίως λόγω των αντίπαλων μεγάλων λαθών.

Οι Στίλερς πέρασαν νικηφόρα από την Ατλάντα (10-18) παρότι δεν σκόραραν touchdown! O QB Φιλντς που ξεκίνησε εν τη απουσία του Ουίλσον έκανε διαχείριση της κατάστασης, αφού η άμυνα του Τόμλιν ήταν αποπνικτική με τον Γουάτ αιχμή.

Ο Νιξ δεν έδειξε ότι έχει τα στοιχεία να ανταπεξέλθει απέναντι στην ισχυρή άμυνα των Στίλερς, θα υποφέρει από το pass rush. Η ομάδα του Τόμλιν είναι σοβαρή κι ο Φιλντς έδειξε ότι έχει χτίσει χημεία σε deep balls με τον Πίκενς. Επιλογή το Στίλερς & Over 26.5 σε απόδοση 1.95.

Η 2η αγωνιστική του NFL στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΤΣΙΦΣ  –  ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ  (15/09, 23:25)

Με το δεξί ξεκίνησαν την εκστρατεία για το three-peat οι πρωταθλητές Τσιφς, την προηγούμενη Πέμπτη κέρδισαν ξανά τους Ρέιβενς (27-20), όπως έκαναν και στο περσινό AFC Championship Game. Με το Μαχόουμς σε πολύ υψηλό επίπεδο και πάλι και νέο όπλο την ταχύτητα του ρούκι Γουόρθι, ο οποίος σκόραρε και στο έδαφος και στον αέρα.

Οι Μπενγκαλς συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει ανέτοιμους στην πρεμιέρα. Υπέστησαν ήττα-σοκ μπρος στο κοινό τους από τους “φτωχούς” Πάτριοτς (10-16) βγάζοντας soft χαρακτήρα στην run άμυνα. Πέραν από την έλλειψη ρυθμού στο passing game του Μπόροου.

Σαφές φαβορί οι Τσιφς στο Arrowhead, όμως οι 6 πόντοι στο χάντικαπ είναι πολλοί απέναντι στους Μπένγκαλς που έχουν το ταλέντο να βγάλουν αντίδραση μετά το κάζο της πρεμιέρας.


ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΤΕΞΑΝΣ  –  ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΕΡΣ  (16/09, 03:20)

Πέρσι εκτοξεύθηκαν σε ομάδα play-offs οι Τέξανς και με ενισχυμένο ρόστερ έκαναν πειστική πρεμιέρα στη φετινή σεζόν, δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Πληρέστατη η επίθεσή τους, με τον QB Στράουντ να έχει ποιοτικές επιλογές παρά το έντονο pass rush. Εξαιρετική η τριπλέτα Κόλινς, Ντελ, Ντιγκς, με τον τελευταίο νεοφερμένο να σκοράρει δις, ενώ αναβαθμίστηκε και το run game με την προσθήκη του Μίξον (159 γιάρδες / TD).

Οι Μπερς έπεσαν από την ταράτσα και βρήκαν πορτοφόλι στην πρεμιέρα τους, πήραν μία ανέλπιστη όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι νίκη… δίχως να σκοράρει η επίθεσή τους! Πολύ φτωχό το ντεμπούτο του QB Ουίλιαμς που επιλέχθηκε στο #1 του draft, αλλά σκόραραν οι special teams και η άμυνα ώστε το 0-17 της 2ης περιόδου να γίνει 24-17!

Οι Τέξανς δείχνουν ως ανερχόμενη υπερδύναμη στην AFC, με μία επίθεση που έχει ισορροπία, πληθώρα επιλογών και τον Στράουντ “μαέστρο”. Οι Μπερς ήταν τυχεροί στην πρεμιέρα τους, πολύ δύσκολα θα ακολουθήσουν επιθετικά στο Χιούστον. Επιλογή το Τέξανς -6.5 σε απόδοση 1.90.

Η 2η αγωνιστική του NFL στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ