Ο Λόβρεν είναι ηγέτης, φέρνει ποιότητα και εμπειρία

Ανανεώθηκε:
Photo Credits: Action Plus Sports Images / Alamy Stock Photo

Ο ΠΑΟΚ την τελευταία στιγμή έκλεισε το ρόστερ του με έναν εμφατικό τρόπο. Αποκτώντας τον Κροάτη Λόβρεν για να συμπληρώσει την 5άδα των στόπερ.

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει τον Λόβρεν στην καλύτερη φάση της καριέρας του, δεν γινόταν άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μιλάμε για έναν κεντρικό αμυντικό που στα καλά του χρόνια άνηκε στο world class επίπεδο. Που έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ, Πρέμιερ Λιγκ και συνολικά 13 τίτλους και έχει παίξει 78 φορές στην Εθνική Κροατίας.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηγετικό στόπερ

Το σίγουρο λοιπόν είναι πως ο ΠΑΟΚ φέρνει έναν στόπερ που θα μεταφέρει σε όλη την ομάδα την εμπειρία του. Με παραστάσεις, γνώσεις ικανότητα να κάνεις τους πάντες γύρω του καλύτερους. Ο Λόβρεν πάντα στην καριέρα του, ήταν ένας ηγετικός στόπερ, απο τους ποδοσφαιριστές που ήξεραν καλά το ποδόσφαιρο και μέσα στο γήπεδο βοηθούσαν παίζοντας και με το στόμα.

Είναι μεγάλο πράγμα για μία ομάδα να έχει ηγέτες στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του πρόσθεσε έναν ακόμη ηγέτη, πρόσθεσε έναν νικητή, που είναι σίγουρο πως δεν θα αρκεστεί παίρνοντας ένα τελευταίο συμβόλαιο και έναν χώρο στο ρόστερ. Όσοι γνωρίζουν τον Ντέγιαν Λόβρεν ξέρουν πως θα κάνει τα πάντα για να γίνει απαραίτητος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κορυφαίος στόπερ στο Ρωσικό πρωτάθλημα

Σίγουρα στο ποδόσφαιρο τα χρόνια παίζουν τον ρόλο τους. Τον Ιανουάριο του 2022 μετά απο 2 ½ πολύ καλά χρόνια στην Ζενίτ που έφεραν 3 πρωταθλήματα και συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε η επιστροφή στην Λιόν. Μάλιστα στο πρώτο μισό της σεζόν 2022-23 που αγωνίστηκε στην Ζενίτ, ο Λόβρεν με βάση την αξιολόγηση του whoscored ηταν ο κορυφαίος στόπερ του πρωταθλήματος. Δεν είναι πολύ μακριά μόλις 1 ½ χρόνος πίσω.

Επιστροφή μετά από 10 χρόνια

Ο Λόβρεν επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2023 ακριβώς μετά απο 10 χρόνια σε μία ομάδα που αγαπήθηκε πολύ. Η τριετία του απο το 2010-13 στην Λιόν ήταν εξαιρετική και απο εκεί άνοιξε η πόρτα για την Πρέμιερ Λιγκ. Αρχικά με την πώληση 10 εκ ευρώ στην Σαουθάμπτον και στην συνέχεια στην Λίβερπουλ. Η Λιόν που βρήκε όμως το 2023 δεν είχε καμία σχέση με την Λιόν που άφησε το 2013. Επέστρεψε σε μία ομάδα που διοικητικά δεν υπήρχε η ασφάλεια του ισχυρού ιδιοκτήτη Ζαν Μισέλ Ολάς και στο γήπεδο ήταν άναρχη χωρίς αρχή και τέλος, δίχως ισορροπία στο παιχνίδι της.

Ούτε ο Λόβρεν ήταν ο ίδιος. Τα χρόνια σίγουρα του στέρησαν τις γρήγορες αντιδράσεις και η αναρχία που υπήρχε στην Λιόν δεν τον βοήθησαν να είναι ο ηγέτης που ήθελε στο κέντρο της άμυνας. Για να είμαι ακριβής στο μισό της σεζόν 2023-24 ήταν βασικός και παραπάνω απο αξιοπρεπή η παρουσία του. Πέρυσι η σεζόν ξεκίνησε άθλια με την Λιόν να παρουσιάζει ένα χάος και να αλλάζει τον έναν προπονητή μετά τον άλλον. Φυσιολογικό ήταν ο Λόβρεν στα 34 του χρόνια, σε μία ομάδα χωρίς ισορροπία και σε ένα πολύ γρήγορο αθλητικό πρωτάθλημα να μην μπορεί να σταθεί.

Ο μοναδικός προβληματισμός

Δεδομένα αυτό το καλοκαίρι είχε έρθει η ώρα να κατέβει επίπεδο και να πάει σε ένα πιο αργό προσιτό πρωτάθλημα. Έχοντας εικόνα απο τον Λόβρεν, θα ήμουν σίγουρος πως η μεταγραφή θα ήταν απολύτως ασφαλής και ο ΠΑΟΚ θα έβαζε έναν ηγέτη στην άμυνα αν θα γινόταν πιο νωρίς μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως ο Λόβρεν είναι στα 35 του χρόνια, πέρυσι έπαιξε συνολικά 721 λεπτά σε 10 συνολικά συμμετοχές και πολύ νωρίς μέσα στο καλοκαίρι η Λιόν τον άφησε εκτός ομάδας.

Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να δούμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί να βρει την αγωνιστική του ετοιμότητα. Ας δούμε τα στατιστικά καριέρα του αλλά και τους περσινούς του αριθμούς ξεχωριστά για να καταλάβουμε τι μπορεί να προσφέρει στην άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά και την δεδομένη πτώση που έφερε ο χρόνος στην αγωνιστική του κατάσταση.

Στατιστικά

Όπως πάντα τα νούμερα είναι τροποποιημένα σε 90λεπτά. Τα στατιστικά είναι απο 401 παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο με τις δύο του θητείες στην Λιόν, στην  Σαουθάμπτον, στη Λίβερπουλ, στη Ζενίτ και στην Εθνική Κροατίας, δεν υπάρχουν οι αγώνες του στο πρωτάθλημα της Κροατίας. Ο Λόβρεν σε 401 παιχνίδια που γίνεται η παρακάτω στατιστική αξιολόγηση πέτυχε 18 γκολ, 8 ασίστ, δέχτηκε 74 κίτρινες και 6 κόκκινες κάρτες.

  • Τάκλιν 2,00-1,50

2023/24 1,6-1,1

  • Κλεψίματα 1,8

2023/24 1,5

  • Φάουλ κερδίζει 0,7- παραχωρεί 0,9

2023/24 κερδίζει 0,1- παραχωρεί 1,5

  • Κοψίματα σε χαμηλά μέτρα 5,9

2023/24 4,4

  • Μπλοκς 1,00

2023/24 0,9

  • Εκτελέσεις 0,7

2023/24 0,7

  • Γκολ 18, 4 δεξί, 1 αριστερό 13 κεφάλι
  • Ντρίμπλες 0,2-0,1

2023/24 –

  • Μάχες στο ανέρα 4,7-3,2

2023/24   4,2-3,0

  • Πάσες   57,1, μεγάλες 7,9  με   84,4%

2023/24 54,4  μεγάλες 6,6 με 84,9%

  • Key Passes 0,2

2023/24 0,1

👉 Δείτε την κριτική & τη βαθμολογία της βετ365 από το Betarades.gr!

Με μία ματιά στα στατιστικά του φαίνεται πως πέρυσι υπήρχε μία φανερή λογική λόγω ηλικίας πτώση, στην αθλητικότητα του Λόβρεν, όχι όμως τέτοια ώστε να σε οδηγεί σε συμπέρασμα πως δεν είναι σε θέση να επανέλθει και να βοηθήσει σε ένα ποδόσφαιρο πιο αργό όπως το δικό μας.

Θα βοηθήσει και τους συμπαίκτες του με την εμπειρία του

Ο ΠΑΟΚ την τελευταία ώρα των μεταγραφών έβαλε ακόμη έναν ηγέτη στο ρόστερ του. Ο Λόβρεν πάντοτε ήταν ποδοσφαιριστής που έδινε κατευθύνσεις. Το γήπεδο θα δείξει, αν θα μπορέσει να βγάλει τα χαρακτηριστικά του στο γήπεδο, αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσει και στην υπόλοιπη ομάδα. Όταν παίρνεις ποδοσφαιριστές με την εμπειρία του Λόβρεν, γνωρίζεις πως πέρα από όσα θα σου προσφέρει στο γήπεδο, θα κερδίσεις και απο την βοήθεια που θα προσφέρει στους συμπαίκτες του.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ