*Πρώτο ματς για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Σπάρτα Πράγας.

*Η νικήτρια του ζευγαριού θα προκριθεί στη league phase του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή που θα αποκλειστεί στην αντίστοιχη του Γιουρόπα Λιγκ.

*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014. Η Μάλμε πήρε την πρόκριση με εντός έδρας νίκη 2-0 και εκτός έδρας ήττα 4-2.

*Η Μάλμε μετρά συνολικό ρεκόρ 1-0-3 κόντρα σε ομάδες απ’ την Τσεχία ανεξαρτήτως έδρας.

*Η Σπάρτα Πράγας μετρά τρεις νίκες σε 8 ματς κόντρα σε ομάδες απ’ τη Σουηδία (3-1-4). Έχει 4/4 εκτός έδρας ήττες!

*Η Μάλμε ανακοίνωσε sold out, το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο.

➡️ Δείτε τα Προγνωστικά Champions League σήμερα!

ΜΑΛΜΕ (Σουηδία)

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-1 επί της Νόρκεπινγκ για το πρωτάθλημα Σουηδίας. Το 0-1 για τη Νόρκεπινγκ στο 21’, η Μάλμε ισοφάρισε στο 30’ με τον Κρίστιανσεν. Το 2-1 έκανε ο Μπεργκ Γιόνσεν στο 78’.

Έφτασε μια “ανάσα” απ’ τον αποκλεισμό την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, “σώθηκε” κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Βρήκε γκολ από σπόντα, έστειλε το ματς στην παράταση (3-3), εκεί ήταν ανώτερη και με περισσότερη ενέργεια, σκόραρε τέταρτη φορά στο 99’ και άντεξε μέχρι το φινάλε. Έγινε «τρελό» παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, οι άμυνες ήταν σε κακή ημέρα, σημειώθηκαν τρομερά γκολ, κυρίως από πλευράς ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο 45λεπτο ο δικέφαλος πήγε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, η Μάλμε πάλευε με σωστό ποδόσφαιρο και ψυχραιμία, στο φινάλε δικαιώθηκε.

Με δεδομένο ότι σκόραρε έξι γκολ σε δύο ματς, η πρόκριση της κρίνεται δίκαιη, ήταν ανώτερη του ΠΑΟΚ στα μεγαλύτερα κομμάτια των αγώνων. Μπαίνει στις μάχες με τη Σπάρτα Πράγας ως αουτσάιντερ, κάτι που επεσήμανε ο κόουτς Ρίντστρεμ: “Ο ΠΑΟΚ ήταν φαβορί, όπως και η Σπάρτα. Αλλά έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας. Έχουμε ξαναμπεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το θέλουμε ξανά. Είναι φορμαρισμένη η Σπάρτα, είναι πιο αθλητική ομάδα απ’ τον ΠΑΟΚ, τρέχει περισσότερο. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε για να προκριθούμε”.

Το Σάββατο παρέταξε την ομάδα του με πάρα πολλές αλλαγές κόντρα στη Νόρκεπινγκ, δεν μπήκαν ενδεκάδα οι Νανάσι, Μπουσανέλο, Στρίγκερ Λάρσεν, Γιάνσον, Ντάλιν, Πένια, Ρικς και Κιεσέ Τελίν, δηλαδή συνολικά οκτώ παίκτες! Τα… χρειάστηκε η Μάλμε, που έμεινε πίσω στο σκορ νωρίς, ισοφάρισε άμεσα, αλλά στο δεύτερο μέρος απειλήθηκε με δεύτερο εις βάρος της γκολ, τελικά βρήκε τη λύση με δόση τύχης στο 78’. Στο 4-0-2 το ρεκόρ της στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν αλλάζει η αποστολή.

ΜΑΛΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Δέχτηκε γκολ στα 14/19 τελευταία ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις.

*Over 2.5 τα 11/14 τελευταία ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Τσεχία)

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 2-1 επί της Γιάμπλονετς για το πρωτάθλημα Τσεχίας. Το 0-1 ο Χαράσλιν στο 38’, το 0-2 έκανε ο Τούτσι στο 68’. Μείωσε η Γιάμπλονετς στο 88’.

Επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια (14) στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τα κατάφερε χάρη στη σπουδαία νίκη στη Ρουμανία επί της FCSB (2-3). Έκανε τρομερό πρώτο ημίχρονο, ήταν σούπερ αποτελεσματική, προηγήθηκε στο 13’ με γκολ του Μπιρμάνσεβιτς, κέρδισε πέναλτι απ’ το πουθενά στο 28’ και έφτασε στο 0-2, ενώ με “κρύο” τρόπο ήρθε και το 0-3 στο 37’. Στο δεύτερο μέρος δέχτηκε ασφυκτική πίεση, στο 60’ οι Ρουμάνοι μείωσαν και πήραν ψυχολογία, βρήκαν το 2-3 στο 85’ και έπειτα η Σπάρτα υπέφερε για δέκα λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το σκορ δεν άλλαξε, η πρόκριση ήρθε.

Η ομάδα της Πράγας επιστρέφει στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2010, έπαιξε τελευταία φορά στους ομίλους το 2005, γίνεται αντιληπτό ότι η πρόκριση στο League Stage προσφέρει τρομερό κίνητρο. “Τα ματς με τη Μάλμε θα είναι τα πιο σημαντικά της καριέρας μου. Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε. Για την ομάδα, για τους παίκτες, για όλους μας. Είναι τεράστια ευθύνη. Αρκετοί παίκτες μου δεν έχουν την εμπειρία από τέτοια ματς, σίγουρα δεν είμαστε φαβορί, αλλά βρισκόμαστε στην κατάσταση που πρέπει και θεωρώ ότι έχουμε καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε”, είπε ο κόουτς Λαρς Φρις.

Ο Νορβηγός έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα για το ματς του Σαββάτου με τη Γιάμπλονετς, δεν έπαιξαν βασικοί οι Βίτικ, Σόρενσεν, Λάτσι, Καϊρίνεν, Ρίνες, Μπιρμάνσεβιτς και Ολατούντζι, ωστόσο η ομάδα του βρήκε τον τρόπο να πάρει άλλη μία νίκη. Δε “θάμπωσε” κανέναν με την εμφάνιση, σκόραρε στις στιγμές που έπρεπε, στο φινάλε δέχτηκε το 1-2, αλλά δεν αγχώθηκε. Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη, όγδοη σε εννέα ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις, έχει ως “όπλο” την επίθεση, χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραρε σ’ όλες τουλάχιστον δύο γκολ! Μετρά 5/5 στο πρωτάθλημα, είναι πρώτη στη βαθμολογία.

Πήρε τον επιθετικό Αλμπιόν Ραχμάνι, έναντι 5 εκ. ευρώ απ’ τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, πρόλαβε να τον δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα, σήμερα είναι διαθέσιμος.

▶️ Δες το BET BUILDER προγνωστικό για τον αγώνα Μάλμε – Σπάρτα Πράγας από τους Betarades!

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Αήττητη μέχρι στιγμής σ’ όλες τις διοργανώσεις (8-1-0).

*Μετρά 7/9 G/G σ’ όλες τις διοργανώσεις, τα έξι ήταν και Over 2.5!

ΜΑΛΜΕ – ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ