Α’ Γαλλίας 2024-25: Στοιχηματικό Αφιέρωμα, Φαβορί & Αποδόσεις

Ανανεώθηκε:

Σέντρα στο πρωτάθλημα της Α’ Γαλλίας ενόψει της σεζόν 2024-2025. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 16 Αυγούστου, όταν και θα ξεκινήσει η 87η έκδοση της κατηγορίας, η οποία θα ρίξει αυλαία στις 22 Μαΐου. Για λόγους χορηγίας, η επίσημη ονομασία της είναι “Ligue 1 McDonald’s”. Το Betarades.gr προτείνει το Pamestoixima για pre game και live betting στην Α΄ Γαλλίας!

Η Α’ Γαλλίας στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την περασμένη σεζόν, πήραν την απευθείας άνοδο στα “μεγάλα σαλόνια” οι Οσέρ και Ανζέ, ενώ μέσω των πλέι οφ ανέβηκε και η Σεντ Ετιέν, που επικράτησε στον τελικό της Μετς με συνολικό σκορ 4-3 (2-1 εντός, 2-2 εκτός). Αντιθέτως, είπαν “αντίο” στην κατηγορία οι Λοριάν και Κλερμόν.

Α’ Γαλλίας Σύστημα Διεξαγωγής – Τι ισχύει

Συνολικά 18 ομάδες παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα, οι οποίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας σε ένα σύνολο 34 αγωνιστικών.

Οι τρεις ομάδες που θα τερματίσουν στις ισάριθμες πρώτες θέσεις, θα πάρουν το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2025-2026, ενώ η τέταρτη θα πάει στον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτή που θα τερματίσει πέμπτη θα βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η έκτη θα παίξει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι δυο ομάδες που θα συγκεντρώσουν τους λιγότερους βαθμούς, θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία, ενώ αυτή που θα τερματίσει 16η θα παίξει σε μπαράζ την παραμονή της με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3, 4 και 5 στη Β’ Γαλλίας.

Οι ομάδες

Ομάδες Γήπεδο Θέση 2022/23
Παρί Σεν Ζερμέν Parc des Princes (48.583)
Μονακό Stade Louis II (18.523)
Μπρεστ Stade Francis-Le Blé (15.931)
Λιλ Decathlon Arena–Stade Pierre-Mauroy (50.186)
Νις Allianz Riviera (35.624)
Λυών Groupama Stadium (59.186)
Λανς Stade Bollaert-Delelis (37.705)
Μαρσέιγ Orange Vélodrome (67.394)
Ρεμς Stade Auguste Delaune (21.684)
Ρεν Roazhon Park (29.778) 10η
Τουλούζ Stadium Municipal (33.150) 11η
Μονπελιέ Stade de la Mosson (32.900) 12η
Στρασμπούργκ Stade de la Meinau (29.230) 13η
Ναντ Stade de la Beaujoire (35.322) 14η
Χάβρη Stade Océane (25.178) 15η
Οσέρ Stade de l’Abbé-Deschamps (21.379) 1η (Ligue 2)
Ανζέ Stade Raymond Kopa (18.752) 2η (Ligue 2)
Σεντ Ετιέν Stade Geoffroy-Guichard (41.965) 3η (Ligue 2)

Παρί Σεν Ζερμέν: Για τρίτη διαδοχική σεζόν και 12η συνολικά στην ιστορία της, στέφθηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για να το κάνει αυτό, καθώς παρότι είχε κάποιες απώλειες, τερμάτισε εν τέλει στο +9 από τη δεύτερη Μονακό, ενώ κατέκτησε επίσης κύπελλο και Σούπερ Καπ. Στόχος είναι και φέτος η διατήρηση των ηνίων της, αν και διακαής πόθος παραμένει το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεχίζει με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της, αλλά θα πρέπει να “ζει” πλέον χωρίς τον Εμπαπέ.

Μονακό: Μετά από μια απογοητευτική σεζόν (2022-23), κατάφερε να δείξει αρκετά πιο ανταγωνιστική πέρυσι και παρότι προσπάθησε, δεν ήταν ικανή να βάλει δύσκολα στην Παρί. Τερμάτισε δεύτερη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και επιστρέφει παράλληλα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πορευτεί και πάλι υπό τις οδηγίες του Αυστριακού Άντι Χούτερ.

Μπρεστ: Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, διαψεύδοντας τις στοιχηματικές που την ήθελαν φαβορί για υποβιβασμό. Έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Ερίκ Ρουά και το φινάλε της σεζόν τη βρήκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, που είχε και η καλύτερη που έχει κατακτήσει ποτέ. Παράλληλα, θα δώσει και το παρών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Λιλ: Έδειξε αρκετά σοβαρή για ακόμη μια σεζόν και ειδικά στην έδρα της τα πήγε εξαιρετικά, έχοντας 11/17 νίκες. Σαν αποτέλεσμα τερμάτισε στην τέταρτη θέση και πέτυχε το στόχο που ήταν να βρεθεί εκεί. Φέτος, τα πράγματα αναμένονται διαφορετικά, με τον Πάουλο Φονσέκα να φεύγει για τη Ρόμα και τον Μπρούνο Ζενεσιό να τον διαδέχεται. Αρκετές και οι αποχωρήσεις, η πώληση του Γιορό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε η τρίτη πιο ακριβή στην ιστορία.

Νις: Πορεύτηκε κατά κύριο λόγο με την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία, η οποία ήταν και η καλύτερη σε όλο το περσινό πρωτάθλημα (29 τέρματα), με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης. Εξασφάλισε έτσι και την απευθείας συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τον Φραντσέσκο Φαριόλι να φεύγει για τον Άγιαξ, πήρε τον κόουτς Φρανκ Αϊσέ από τη Λανς.

Λυών: Προβλημάτισε αρκετά στο πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος, βρέθηκε ακόμη και στην τελευταία θέση και ήταν φαβορί για υποβιβασμό. Ξεκίνησε με τον Λοράν Μπλαν, τον αντικατέστησε το Σεπτέμβριο με τον Φάμπιο Γκρόσο, ενώ στις αρχές Νοέμβρη ανέλαβε ο Πιέρ Σαζ. Ο τελευταίος την άλλαξε εξ ολοκλήρου και όχι απλά την κράτησε στην κατηγορία, αλλά την έβγαλε και στην Ευρώπη (ομίλους Γιουρόπα Λιγκ), μετά και την έκτη θέση που κατέλαβε, ενώ ήταν και φιναλίστ στο κύπελλο. Αρκετά ενισχυμένη φέτος, θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο.

Λανς: Έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και δεν θύμισε σε τίποτα την προ διετίας ομάδα που διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Το φινάλε τη βρήκε πέρυσι στην έβδομη θέση, ενώ μέσω σπόντας πήρε και το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Με τον Φρανκ Αϊσέ να αποχωρεί για τη Νις, η ίδια έδωσε τα ηνία της στον ταλαντούχο Βέλγο Βιλ Στιλ, που ήταν ελεύθερος από τον περασμένο Μάιο, όταν και έφυγε από τη Ρεμς.

Μαρσέιγ: Μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις πέρυσι, άλλαξε και τρεις προπονητές στη διάρκεια της σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε με τον Ζαν-Λουί Γκασέ. Η όγδοη θέση που κατέλαβε την άφησε εκτός Ευρώπης, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2019-20. Με νέο τεχνικό πλέον τον Ιταλό Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι, αλλά και με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο φέτος. Μάλιστα, θεωρείται ως το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο.

Ρεμς: Για ακόμη μια σεζόν κινήθηκε στη μετριότητα και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Το φινάλε τη βρήκε στην ένατη θέση της κατάταξης, δυο πάνω από αυτή που είχε πάρει τη σεζόν 2022-23. Ολοκλήρωσε με υπηρεσιακό μετά και τη φυγή του Βιλ Στιλ από τον πάγκο της, ενώ τώρα έδωσε τα ηνία στον Λούκα Έλσνερ, τον οποίο και πήρε από τη Χάβρη. Λίγα πράγματα και στα μεταγραφικά, η λογική λέει ότι θα βρεθεί και πάλι στα μέσα της κατάταξης, έχασε όμως αρκετούς βασικούς της παίκτες.

Η Α’ Γαλλίας στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρεν: Αρκετά σκαμπανεβάσματα είχε η παρουσία της κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος, με το φινάλε να τη βρίσκει μόλις στη 10η θέση της κατάταξης, μένοντας και εκτός Ευρώπης. Άλλαξε και τεχνικό στα μέσα του Νοεμβρίου, με τον Μπρούνο Ζενεσιό να αποχωρεί και τον Ζουλιέν Στεφάν να τον διαδέχεται και να παραμένει και φέτος στον πάγκο της. Ευελπιστεί σε μια καλύτερη πορεία φέτος

Τουλούζ: Δεν έδειξε ικανή να διαχειριστεί όπως θα ήθελε όλες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, καθώς πέρυσι είχε και την Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι και τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας παράλληλα κα νίκη επί της Λίβερπουλ. Εντός συνόρων κινήθηκε στις μετριότητα και το φινάλε τη βρήκε στην 11η θέση και χωρίς να διεκδικεί κάτι. Δύσκολα θα κάνει το βήμα παραπάνω φέτος, παρότι παραμένει στον πάγκο της για δεύτερη σεζόν ο Ισπανός Κάρλες Μαρτίνεθ.

Μονπελιέ: Πραγματοποιώντας ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν έμεινε για αρκετό διάστημα στις τελευταίες θέσεις και έδινε μάχη για την παραμονή της. Από τα τέλη του Μάρτη και έπειτα “έτρεξε” ένα πολύ καλό σερί όμως και εξασφάλισε την παρουσία της εδώ και τη φετινή χρονιά. Από το Φεβρουάριο του 2023 είναι στον πάγκο της ο Μισέλ ντερ Ζακαριάν, στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα (2017-21). Στα ίδια μήκη κύματος την περιμένουμε και τώρα, από τη στιγμή που δεν ενισχύθηκε ακόμη.

Στρασμπούργκ: Αν και ξεκίνησε με βλέψεις την περσινή σεζόν, δεν ήταν ικανή να σταθεί αντάξια των προσδοκιών της. Δεν έπεισε με την παρουσία της και έχοντας συγκεντρώσει μόλις 39 βαθμούς, τερμάτισε 13η και στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα μέσα του Ιούλιου λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία της με τον Πατρίκ Βιεϊρά. Αντικαταστάτης του είναι ο Άγγλος Λίαμ Ροσένιορ, ερχόμενος από μια διετία στον πάγκο της Χαλ.

Ναντ: “Έπαιξε με τη φωτιά” την περασμένη σεζόν, ωστόσο κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, τερματίζοντας στο +4 από την τελευταία τριάδα και τις θέσεις που οδηγούσαν σε υποβιβασμό. Στα ίδια μήκη κύματος αναμένεται να κινηθεί και αυτή τη φορά, συνεχίζοντας υπό τις οδηγίες του Αντουάν Κομπουαρέ, ο οποίος ανέλαβε στα μέσα Μαρτίου, παίρνοντας τη θέση του Γιοσελίν Γκουρβενέκ.

Χάβρη: Επέστρεψε πέρυσι στην κατηγορία μετά από 14 χρόνια και ως αρχικό στόχο έθεσε την παραμονή της εδώ. Αν και μακριά από την έδρα της προβλημάτισε αρκετά, εντός τα πήγε πολύ καλύτερα και τερμάτισε στο +3 από την τελευταία τριάδα, αποφεύγοντας πιθανούς μπελάδες. Φέτος, θα πορευτεί υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντιγκάρ, που χωρίς να έχει αρκετή εμπειρία, ήρθε για να αντικαταστήσει τον Λούκα Έλσνερ, ο οποίος συμφώνησε με τη Ρεμς.

Οσέρ: Πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία στη Β’ Γαλλίας και με ρεκόρ 21-11-6 κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια, εξασφαλίζοντας παράλληλα την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία μετά από ένα χρόνο απουσίας. Συνεχίζει με τον Κριστόφ Πελισιέ στον πάγκο της και με λίγα πράγματα στο μεταγραφικό κομμάτι, θα δώσει μάχη για την παραμονή της σύμφωνα και με τις στοιχηματικές.

Ανζέ: Επιστροφή στα “μεγάλα σαλόνια” μετά από ένα χρόνο απουσίας και συμμετοχής στη δεύτερη κατηγορία. Εκεί, το φινάλε τη βρήκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, μένοντας στο -6 από την πρωτοπόρο Οσέρ. Πρωταρχικός στόχος για την ομάδα του Αλεξάντρ Ντουζέ είναι φυσικά η παραμονή εδώ, διαψεύδοντας παράλληλα στις στοιχηματικές, που τη θέλουν πρώτο φαβορί για να πει “αντίο”.

Σεντ Ετιέν: Μετά από δυο χρόνια απουσίας, κατάφερε να επιστρέψει και πάλι εκεί που ανήκει και στη μεγάλη κατηγορία. Τερμάτισε τρίτη στην τελευταία Β’ Γαλλίας και αγωνιζόμενη στα πλέι οφ, έφτασε στον τελικό, όπου και κέρδισε με συνολικό σκορ τη Μετς (2-1 εντός, 2-2 εκτός), εξασφαλίζοντας έτσι την άνοδο. Από τον περασμένο Δεκέμβριο βρίσκεται στην άκρη του πάγκου ο Ολιβιέ Νταλ’Ολιό, έχοντας θέσει ως στόχο την παραμονή.

Οι αποδόσεις – Νικητής Διοργάνωσης

Για ακόμη μια χρονιά, η Παρί Σεν Ζερμέν φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στη Γαλλία. Αν και κάποια μπορεί ενδεχομένως να την απειλήσει φαίνεται πως είναι η Μαρσέιγ, που έρχεται ως δεύτερο φαβορί παρότι πέρυσι απογήτευσε πλήρως. Ως τρίτο φαβορί δίνεται η Μονακό, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν Λιλ και Λυών.

Παρί Σεν Ζερμέν -> 1.28 Μαρσέιγ -> 12.25
Μονακό -> 14.50 Λιλ -> 18.00
Λυών -> 20.50 Λανς -> 22.00
Νις -> 33.00 Ρεν -> 38.00
Μπρεστ -> 58.00 Ρεμς -> 81.00
Μονπελιέ -> 151.00 Τουλούζ -> 151.00
Ναντ -> 201.00 Στρασμπούργκ -> 251.00
Οσέρ -> 301.00 Σεντ Ετιέν -> 351.00
Χάβρη -> 451.00 Ανζέ -> 551.00
Η Α’ Γαλλίας στο Pamestoixima.gr
pamestoixima 300x300
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*Οι αποδόσεις ίσχυαν στις 12/08