Α’ Ολλανδίας 2024-25: Στοιχηματικό Αφιέρωμα, Φαβορί & Αποδόσεις

Ανανεώθηκε:
ollandia

H κορυφαία κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, γνωστή και ως Eredivisie, επιστρέφει για 69η συνεχόμενη χρονιά για την σεζόν 2024 – 2025! Η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το προσεχές τριήμερο (9-12/8), αρχής γενομένης την Παρασκευή στις 21:00 και με τον αγώνα Γκρόνινγκεν – Μπρέντα. Το Betarades.gr προτείνει τη NetBet για τα στοιχήματά σας στην ανώτερη κατηγορία Ολλανδίας.

Η Α’ Ολλανδίας 2024-25 στην Netbet
netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ως πρωταθλήτρια και κάτοχος του τίτλου εκκινεί η Αϊντχόφεν, που πέρυσι κατέκτησε το 25ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Πολυνίκης του θεσμού ο Άγιαξ με 36 κατακτήσεις, ενώ μετά την Αϊντχόφεν ακολουθεί η Φέγενορντ με 17 κατακτήσεις. Πιο πίσω, βρίσκεται η ερασιτεχνική HVV με 10 κατακτήσεις, όλες πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Α’ Ολλανδίας: Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Α’ Ολλανδίας αποτελείται από 18 ομάδες. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος περιλαμβάνει 34 αγωνιστικές, στις οποίες όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη εντός και εκτός έδρας. Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών, η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη πανηγυρίζει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ολλανδίας, ενώ η 16η παίζει μπαράζ παραμονής με ομάδες της Eerste Divisie.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 προκρίνονται στα πλέι οφ Ευρώπης, όπου στην πρώτη φάση η 5η ομάδα αντιμετωπίζει την 8η σε διπλούς αγώνες και η 6η την 7η αντίστοιχα. Οι νικητές των δύο ζευγαριών παίζουν και τον τελικό των πλέι οφ, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, που οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Αν η κυπελλούχος Ολλανδίας είναι ομάδα της πρώτης οκτάδας τότε στα πλέι οφ Ευρώπης συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 6-9.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Πόντοι στα μεταξύ τους, 4) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 6) Αγώνας Μπαράζ, 7) Διαδικασία πέναλτι.

Οι ομάδες

Ομάδα Γήπεδο Θέση 2023 -2024
Αϊντχόφεν Phillips Stadion (36.500)
Φέγενορντ De Kuip (47.500)
Τβέντε De Grolsch Veste (30.205)
Άλκμααρ AFAS Stadion (19.478)
Άγιαξ Johan Cruijff Arena (55.865)
Ναϊμέγκεν Gofferstadion (12.500)
Ουτρέχτη Stadion Galgenwaard (23.750)
Σπάρτα Ρότερνταμ Het Kasteel (11.000)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς De Adelaarshorst (10.000)
Φορτούνα Σιτάρντ Fortuna Sittard Staion (10.300) 10η
Χέρενφεν Abe Lenstra Stadion (27.224) 11η
Τσβόλε MAC PARK Stadion (13.250) 12η
Άλμερε Σίτι Yanmar Stadion (4.500) 13η
Χέρακλες Αλμέλο Erve Asito (12.000) 14η
Βααλβάικ Mandemakers Stadion (7.500) 15η
Βίλεμ Koning Willem II Stadion (14.500) 1η (Β’)
Γκρόνινγκεν Euroborg (22.250) 2η (Β’)
Μπρέντα Rat Verleigh Stadion (19.000) 8η (Β’)

Αϊντχόφεν: Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα πέρυσι και κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία. Κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της αλλά και τον τεχνικό Μπος, ο οποίος πιστώθηκε και το μεγαλύτερο μέρος της περσινής επιτυχίας. Μολονότι η σεζόν εκκίνησε με την απώλεια του εγχώριου σούπερ καπ, δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και την φετινή σεζόν, για αυτό και εκκινεί από θέση ισχύος στην κούρσα του τίτλου.

Φέγενορντ: Μπορεί να μην κατέκτησε το πρωτάθλημα, ωστόσο η δεύτερη θέση και η κατάκτηση του κυπέλλου έδωσαν στην σεζόν θετικό πρόσημο. Σε νέα εποχή μετά την αποχώρηση του Άρνε Σλοτ, νέος προπονητής ο Μπράιν Πρίσκε με σημαντικό έργο στην Σπάρτα Πράγας. Κατέκτησε το εγχώριο σούπερ καπ, ενώ διατήρησε τις περισσότερες από τις βασικές της μονάδες. Δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, παραμένει όμως εξαιρετικά ποιοτική και θεωρούμε πως θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή της Αϊντχόφεν στην μάχη του πρωταθλήματος.

Τβέντε: Μετά το 2010, όταν και είχε κατακτήσει το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας της, η περσινή ήταν η καλύτερή της σεζόν στην κατηγορία. Τερμάτισε τρίτη και κατάφερε να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στα οποία και αγωνίζεται αυτή την περίοδο. Άλλαξε το ρόστερ της και αποχώρησαν ορισμένοι σημαντικοί παίκτες, ωστόσο η διοίκηση κατάφερε να καλύψει επάξια τα κενά. Έχει τα φόντα για τετράδα, ίσως και για το κάτι παραπάνω. Πρέπει να ληφθεί πάντως υπόψιν πως φέτος θα έχει και Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη.

Άλκμααρ: Τερμάτισε στην τέταρτη θέση πέρυσι, προσπαθεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να μπει «σφήνα» στην πρώτη τριάδα. Κράτησε τον τεχνικό Μάρτενς, ωστόσο για δεύτερη σερί χρονιά αποχώρησαν οι ποιοτικότεροι παίκτες, γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα ταμεία της. Λίγες και μεθοδευμένες οι κινήσεις της, ποντάρει πολλά στο εξαιρετικό της σκάουτινγκ. Η λογική λέει πως πάλι για 4η πάει και δύσκολα να το παλέψει για κάτι περισσότερο, ενώ θα δώσει βάρος και στην Ευρώπη.

Άγιαξ: Προέρχεται από την χειρότερη χρονιά τη σύγχρονης ιστορίας του, μάλιστα το φθινόπωρο είχε φτάσει και τρίτος από το τέλος! Ωστόσο με την έλευση του Φαν Σχιπ και έπειτα βελτίωσε κάπως την εικόνα του και τελικώς τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Όπως ήταν λογικό, άλλαξαν πολλά μέσα στο καλοκαίρι με κυριότερο τον προπονητή, αφού προσλήφθηκε ο Ιταλός Φραντσέσκο Φαριόλι. Συντηρητικά μέχρι στιγμής στις μεταγραφές, δικαίως δεν λογίζεται φαβορί για τον τίτλο. Βέβαια, το όνομά του και μόνο αρκεί για να κάνει πρωταθλητισμό.

Ναϊμέγκεν: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του κυπέλλου χάνοντας στις λεπτομέρειες από την Φέγενορντ, ενώ παράλληλα τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. Δεν κατάφερε να βγει Ευρώπη, αλλά έθεσε τις βάσεις για το κάτι παραπάνω φέτος. Προσβλέπει σε ανάλογη πορεία, κράτησε σημαντικές μονάδες αλλά και τον τεχνικό Ρότζερ Μέιχερ, που την έχει ανεβάσει επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Ουτρέχτη: Μια από τα ίδια και πέρυσι για την Ουτρέχτη, που προσπαθεί για το βήμα παραπάνω αλλά κάτι την εμποδίζει από αυτό. Η πανίσχυρη διοίκηση έχει ξοδέψει πολλά λεφτά σε μεταγραφές, αλλά απουσιάζει η οργάνωση. Ο τεχνικός Γιανς ανέλαβε πέρυσι την ομάδα όταν εκείνη βρισκόταν ουραγός στην βαθμολογία και με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ την οδήγησε στα πλέι οφ. Εκεί έχασε στο φινάλε την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία πως φέτος θα τα καταφέρει.

Σπάρτα Ρότερνταμ: Αλματώδη τα βήματα προόδου της τα δύο τελευταία χρόνια, όπου κατάφερε να συμμετάσχει στα πλέι οφ και τις δύο φορές, δίχως όμως να καταφέρει να βγει στην Ευρώπη. Φέτος, τα πράγματα αναμένονται πιο δύσκολα και ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα με τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί. Στα θετικά, ότι κράτησε τον Ραϊσντάικ στον πάγκο αλλά και αρκετούς από τους έμπειρους παίκτες του ρόστερ.

Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Αδιανόητο αυτό που πέτυχε η Γκόου Αχέντ Ιγκλς την περασμένη σεζόν, αφού κόντρα σε κάθε προγνωστικό κατάφερε να μπει στα πλέι οφ Ευρώπης και να πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, κερδίζοντας διαδοχικά εκτός έδρας Ναϊμέγκεν και Ουτρέχτη. Αποκλείστηκε βέβαια πρόωρα από την νορβηγική Μπραν, ενώ η αποχώρηση του τεχνικού Χάκε την αποδυνάμωσε αρκετά. Δεν ενισχύθηκε αρκετά, ενώ έχασε τους ηγετικούς Ρόμενς και Βίλουμσον. Πολλά λεφτά στα ταμεία της τα οποία δεν έχουν επενδυθεί για την ώρα, ενώ η πρόσληψη του άπειρου τεχνικού Σίμονς αποτέλεσε τεράστια έκπληξη. Ερωτηματικό μέχρι τώρα, μοιάζει πάντως απίθανο να επαναλάβει τον περσινό «άθλο».

Φορτούνα Σιτάρντ: Τερμάτισε στην δέκατη θέση, το καλύτερό της πλασάρισμα εντός του 21ου αιώνα! Όπως ήταν λογικό, η καλή περσινή χρονιά έφερε μαζικές αποχωρήσεις παικτών, ως εκ τούτου αποκτήθηκαν πολλά νέα πρόσωπα και φέτος θα κάνει μια νέα αρχή. Από τα μεγάλα ερωτηματικά της κατηγορίας, σίγουρα θετικό το ότι κράτησε τον τεχνικό Μπάους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρόλα αυτά η εύρεση χημείας μπορεί να πάρει χρόνο και την θέσει σε μπελάδες.

Χέρενφεν: Κακή η περσινή χρονιά για την Χέρενφεν, αφού τερμάτισε κάτω από την μέση της βαθμολογίας και έμεινε εκτός πλέι οφ. Αποχώρησε μετά από δύο ανεπιτυχή χρόνια ο Φαν Βόντερεν και στην θέση του προσλήφθηκε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, τεράστιο όνομα ποδοσφαιρικά αλλά αρκετά άπειρος προπονητικά. Γέμισε τα ταμεία της με κάποιες σημαντικές πωλήσεις, ωστόσο παρουσιάζεται και ενισχυμένη. Λογικά θα παλέψει και φέτος για τα πλέι οφ, μοιάζει ικανή να φτάσει σε αυτά αν ληφθεί υπόψιν η ποιότητα που διαθέτει.

Τσβόλε: Συμμετείχε στο περσινό πρωτάθλημα ως νεοφώτιστη και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής δίχως να ιδρώσει. Ελπίζει στο κάτι παραπάνω φέτος, αν και το ρόστερ της δεν ενθουσιάζει. Δεν ενισχύθηκε και δείχνει αποδυναμωμένη, η λογική λέει πως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αν δεν τις βγουν οι λιγοστές κινήσεις. Μοναδικό θετικό ότι κράτησε τον τεχνικό Γιάνσεν στον πάγκο της.

Άλμερε Σίτι: Ονειρική η παρθενική της χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, εξασφάλισε την παραμονή με μεγάλη άνεση έχοντας όπλο τον ενθουσιασμό και την ομοιογένεια στο ρόστερ. Αποχώρησε μετά από αρκετά χρόνια ο εμβληματικός κόουτς Παστόρ και στην θέση του ήρθε ο άπειρος Χέντβιχες Μαντούρο, ο οποίος πέρυσι ήταν βοηθός του Φαν Σχιπ στον Άγιαξ. Δύσκολη αναμένεται η φετινή χρονιά, το μπάτζετ είναι περιορισμένο και ο ενθουσιασμός δεν υπάρχει από πέρυσι. Λογικά παίζεται ως ένα από τα βασικά φαβορί για υποβιβασμό.

Χέρακλες Αλμέλο: Η άμεση επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία μετά τον αναπάντεχο υποβιβασμό της το 2022, σηματοδοτήθηκε με μια σχετικά άνετη παραμονή. Ο τεχνικός Φαν ντεν Λόι ανέλαβε μέσα στην χρονιά και συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, με σκοπό να πάει ακόμη καλύτερα φέτος. Το ρόστερ της δεν άλλαξε ιδιαίτερα, έκανε κάποιες ποιοτικές κινήσεις αλλά δύσκολα θα ξεφύγει από το περσινό της «ταβάνι».

Βααλβάικ: Δεν έπεσε λόγω πανδημίας το 2020 και κατάφερε από τότε να το πάρει πάνω της και κάθε χρόνο να ανεβαίνει στην κατάταξη. Πισωγύρισμα βέβαια η περσινή χρονιά, όπου λίγο έλειψε να τερματίσει στις θέσεις των μπαράζ, σώθηκε οριακά. Ο τεχνικός Φράσερ έμεινε, όχι όμως και οι περισσότεροι βασικοί της παίκτες, τα κενά των οποίων δεν έχουν καλυφθεί επάξια για την ώρα. Ζόρικη αναμένεται η φετινή χρονιά, ικανοποίηση θα υπάρξει αν αποφύγει τον υποβιβασμό.

Βίλεμ: Κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στην Β’ Ολλανδίας και πήρε πανηγυρική άνοδο, έχοντας μπροστάρη τον έμπειρο τεχνικό Πίτερ Μας. Ο τελευταίος παραμένει στην άκρη του πάγκου και με όπλο τον ενθουσιασμό ελπίζει στην παραμονή, που εξάλλου αποτελεί και τον βασικό της στόχο για φέτος. Μετρημένες οι κινήσεις της, επέλεξε να κρατήσει τον περσινό της κορμό.

Γκρόνιγκεν: Ο αιφνιδιαστικός υποβιβασμός της πρόπερσι προκάλεσε μεγάλο σοκ, αλλά το γεγονός ότι κατάφερε να ανέβει άμεσα και μάλιστα απευθείας, λέει πολλά για το μέγεθός της και το κλίμα που υπάρχει. Έχει την μαζική στήριξη του κόσμου της, παρέμεινε στον πάγκο ο τεχνικός Λούκιεν, που την ανέβασε και πέρυσι. Ξεκινάει ταπεινά, αλλά έχει τα φόντα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Μπρέντα: Μολονότι τερμάτισε στην 8η θέση πέρυσι στην Β’ Ολλανδίας, κατάφερε με ένα απίστευτο φορμάρισμα στα πλέι οφ να ανέβει κατηγορία κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Άγνωστο αν είναι έτοιμη για την ώρα, η επιτυχία αυτή ήρθε αναπάντεχα και η διοίκηση δεν είχε τον χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για τα μεγάλα σαλόνια. Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Οι αποδόσεις – Νικητής Διοργάνωσης

Κούρσα για τρεις η υπόθεση της κατάκτησης σύμφωνα με τις αποδόσεις. H Aϊντχόφεν που κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρυσι, δίνεται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε απόδοση 2.00. Ελαφρώς χαμηλότερα δίνεται η απόδοση κατάκτησης για την Φέγενορντ, στο 3.00. Ο πάντα υπολογίσιμος Άγιαξ δίνεται το 4.50, ενώ η Άλκμααρ ακολουθεί στο 15.00.

 

Αϊντχόφεν ➡ 2.00 Φέγενορντ ➡ 3.00
Άγιαξ ➡ 4.50 Άλκμααρ ➡ 15.00
Τβέντε  ➡ 21.00 Ουτρέχτη ➡ 101.00
Σπάρτα Ρότερνταμ ➡ 201.00 Φορτούνα Σιτάρντ ➡ 201.00
Χέρενφεν ➡ 201.00 Ναϊμέγκεν ➡ 201.00
Γκόου Αχέντ Ιγκλς ➡ 251.00 Χέρακλες Αλμέλο ➡ 351.00
Τσβόλε ➡ 351.00 Βααλβάικ ➡ 401.00
Γκρόνινγκεν ➡ 501.00 Βίλεμ ➡ 501.00
Άλμερε Σίτι ➡ 501.00 Μπρέντα ➡ 1001.00
Η Α’ Ολλανδίας 2024-25 στην Netbet
netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*Οι αποδόσεις ίσχυαν στις 8/8.