Β’ Σκωτίας 2024-25: Στοιχηματικό Αφιέρωμα, Φαβορί & Αποδόσεις

Ανανεώθηκε:

Αυτό το Σάββατο (03/08) ξεκινάει το πρωτάθλημα της Λιγκ 2 της Σκωτίας, το τελευταίο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, με την διεξαγωγή των πέντε αγώνων της πρώτης αγωνιστικής.

Η League Two Σκωτίας στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρυσι τον τίτλο κατέκτησε η Στενχάουσμιρ, η οποία ήταν το δεύτερο φαβορί, βάσει των αποδόσεων των στοιχηματικών ιστοσελίδων, ενώ στην ίδια απόδοση προσφερόταν και η Νταμπάρτον που ανέβηκε μέσω της διαδικασίας των play off, στην οποία συμμετείχε. Ετσι παρέμειναν σε αυτήν οι Σπάρτανς, Πίτερχεντ που ήταν επίσης στα περσινά play off και η Στέρλινγκ Άλμπιον που υποβιβάστηκε και επιστρέφει σε αυτήν την κατηγορία, μόλις έναν χρόνο μετά την άνοδο της. Το ίδιο συνέβη και με το Εδιμβούργο που υποβιβάστηκε απευθείας από την League 1, ενώ η Στρανράερ έμεινε στην κατηγορία, κερδίζοντας στα μπαράζ την Ιστ Κιλμπράιντ.

League Two Σκωτίας: Σύστημα Διεξαγωγής – Τι ισχύει

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 10 ομάδες, οι οποίες καλούνται να αναμετρηθούν μεταξύ τους τέσσερις φορές (δύο εντός και δύο εκτός έδρας), σε συνολικά 36 αγωνιστικές.

Όποια κατακτήσει την 1η θέση παίρνει την απευθείας άνοδο, ενώ όσες τερματίσουν από τις θέσεις 2 έως 4, προκρίνονται στα play off προκειμένου να διεκδικήσουν εκεί την άνοδό τους, μαζί με την ομάδα που θα τερματίσει στην προτελευταία θέση της League 1.

Παράλληλα, η ουραγός του πρωταθλήματος θα διεκδικήσει την παραμονή της σε αγώνες μπαράζ με την πρωταθλήτρια των ερασιτεχνικών κατηγοριών..

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους αποτελέσματα, 4) Αγώνας μπαράζ (μόνο για θέσεις που κρίνουν άνοδο, συμμετοχή σε play off ή υποβιβασμό).

Οι ομάδες

Ομάδα Γήπεδο Θέση 2023-24
Κλάιντ New Douglas Park (6.018)
Πίτερχεντ Balmoor (3.150)
Στέρλινγκ Άλμπιον Forthbank Stadium (3.008) 9η (League 1)
Ιστ Φάιφ Bayview Stadium (1.980)
Φόρφαρ Station Park (6.777)
Εδιμβούργο Meadowbank Stadium (1.280) 10η (League 1)
Στρανράερ Stair Park (4.178) 10η
Μπόνιριγκ Ρόουζ New Dundas Park (3.000)
Έλγκιν Σίτι Borough Briggs (4.520)
Σπάρτανς Ainslie Park (3.612)

Οι αποδόσεις – Νικητής Διοργάνωσης

Παρόλο που πέρυσι τερμάτισε στην 9η θέση, πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου φέτος, θεωρείται η Κλάιντ! Πολύ κοντά της μία ομάδα που έχασε την είσοδο στα περσινά play off στο νήμα, η Ιστ Φάιφ και μετά είναι η Πίτερχεντ που συμμετείχε στα play off. Αυτό που ξεχωρίζει είναι πώς οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη League 1 δεν θεωρούνται ικανές να διεκδικήσουν με αξιώσεις την άνοδο!

Αναλυτικά οι αποδόσεις για τη φετινή League Two της Σκωτίας.

Κλάιντ -> 4.25 Ιστ Φάιφ -> 4.50
Πίτερχεντ-> 5.00 Στέρλινγκ Άλμπιον -> 7.50
Σπάρτανς -> 8.50 Φόρφαρ -> 10.00
Μπόνιριγκ Ρόουζ -> 18.00 Έλγκιν -> 18.00
Στρανράερ-> 20.00 Εδιμβούργο -> 25.00
Η League Two Σκωτίας στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*Οι αποδόσεις ίσχυαν στις 29/07