*Ημιτελική φάση του Copa America 2024 – Νοκ άουτ παιχνίδι, σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθούν κατευθείαν πέναλτι.

*Η ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή, ενώ η χαμένη θα παίξει στο μικρό τελικό με αντίπαλο τον Καναδά.

*Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Κόπα Αμέρικα και για την προημιτελική φάση, με την Κολομβία να επικρατεί στα πέναλτι (2-4), μετά και το μεταξύ τους 0-0, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά.

*Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκαν και τα τρία τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, τα δυο εξ αυτών και χωρίς σκορ.

*Τον περασμένο Οκτώβριο, αναμετρήθηκαν στη Μπαρανκίγια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, με το μεταξύ τους να λήγει ισόπαλο 2-2.

*Το Σεπτέμβριο του 2012 η τελευταία νίκη της Κολομβίας με αντίπαλο την Ουρουγουάη (1-0), σε κανονική διάρκεια, για τα προκριματικά τότε του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

➡️ Τα Προγνωστικά Copa America σήμερα!

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία 0-0 με τη Βραζιλία, για το Κόπα Αμέρικα. Παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 75′, εν τέλει επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2.

Δείχνοντας ψυχή, η Ουρουγουάη κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στον προηγούμενο γύρο, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα αντιμετώπισε τη Βραζιλία, με την οποία έμειναν στο μηδέν μετά και το τέλος του 90λεπτου.

Είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αυτή που πατούσε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, όμως στην πιο αξιόλογη στιγμή της, λίγο μετά το μισάωρο, ο Νούνιες αστόχησε σε κεφαλιά. Ένα λεπτό μετά χρειάστηκε και την παρέμβαση του Ροτσέ, για να αποφύγει τα χειρότερα. Λίγα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, με την ίδια να μένει και με δέκα παίκτες προς το φινάλε.

Έλυσαν έτσι τις όποιες διαφορές στα πέναλτι, με την ίδια να είναι πιο εύστοχη και να παίρνει την πρόκριση με 4-2. Χρειάστηκε βέβαια και μια απόκρουση του Ροτσέ, αλλά και τη βοήθεια του δοκαριού.

Επιστρέφει έτσι στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2011, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο στα γήπεδα της Αργεντινής. Έκτοτε, στις τέσσερις διοργανώσεις που ακολούθησαν είχε έναν αποκλεισμό από τους ομίλους (2016) και τρεις από τα προημιτελικά.

Αήττητη σε οκτώ επίσημα ματς με έξι νίκες και δυο ισοπαλίες (σ.σ. δέχτηκε μόλις τρία γκολ), ηττήθηκε για τελευταία φορά από τον Ισημερινό (2-1 εκτός), στις 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Χτύπησε κόντρα στη “σελεσάο” ο Ρόναλντ Αραούχο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Δίνεται αμφίβολος για το αποψινό ματς και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Χιμένες. Σίγουρος απόντας ο Νάντες, που εκτίει τιμωρία.

Ουρουγουάη Στατιστικά

*No Goal τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.

*Σκοράρει στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκη 5-0 επί του Παναμά, για το Κόπα Αμέρικα. Τα τέρματα της σημείωσαν οι Κόρδοβα (8′), Χάμες Ροντρίγκες (πεν. 15′), Ντίας (41′), Ρίος (70′) και Μπόρχα (πεν. 90’+4).

Για δεύτερη διαδοχική φορά και τρίτη στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις, η Κολομβία δίνει το παρών στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Στον προηγούμενο γύρο, η ομάδα του Νέστορ Λορένσο αντιμετώπισε τον Παναμά, κόντρα στον οποίο δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-0.

Δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης η αναμέτρηση, με την ίδια να είναι ανώτερη σε όλη τη διάρκεια και να παίρνει σαφές προβάδισμα από πολύ νωρίς στον αγωνιστικό χώρο. Σκόραρε τρίτη φορά λίγο πριν την ανάπαυλα, ενώ με την επιστροφή από τα αποδυτήρια έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά βρήκε ακόμη δυο φορές δίχτυα.

Η τελευταία φορά που κατάφερε πάντως να περάσει από αυτή τη φάση και να δώσει το παρών στο μεγάλο τελικό, ήταν το μακρινό πλέον 2001, όταν ως οικοδέσποινα κατέκτησε και το μοναδικό αντίστοιχο τίτλο της ιστορίας της.

Επιπλέον, συμπλήρωσε δώδεκα σερί επίσημα παιχνίδια ως αήττητη, έχοντας απολογισμό οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Τελευταία της ήττα, ήταν το Φεβρουάριο του 2022, με 1-0 από την Αργεντινή, για τα προκριματικά το Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στα γήπεδα του Κατάρ.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι τώρα, υπολογίζεται και πάλι ο Λέρμα, που εξέτισε την τιμωρία του και διεκδικεί φανέλα βασικού απόψε. Γνώριμη η απουσία του Λουκουμί, που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα.

Κολομβία Στατιστικά

*Over 2.5 τα 6/7 τελευταία παιχνίδια της.

*Σκοράρει στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια της.

Ουρουγουάη – Κολομβία στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ