* Φάση ομίλων του Euro 2024 – 3η αγωνιστική. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι 3οι.

* H Αλβανία χρειάζεται νίκη και ήττα της Ιταλίας για να κατακτήσει τη 2η θέση του ομίλου. Με απλή δική της νίκη βάζει δυνατή υποψηφιότητα για μία θέση στα νοκ άουτ ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

* Η Ισπανία έχει εξασφαλίσει την 1η θέση στον όμιλο.

*Δείτε εδώ τα κριτήρια ισοβαθμίας EURO 2024

* Over 2.5 τα 7/8 μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

* Η Ισπανία μετρά 8/8 νίκες απέναντι στην Αλβανία, με συνολικό σκορ 31-3! Σκόραρε 2+ γκολ σε όλα τα παιχνίδια.

* Η Αλβανία έχει γνωρίσει την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της (9-0) από την Ισπανία, σε παιχνίδι προκριματικής φάσης του 1990.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία (2-2) με την Κροατία. Ο Λάτσι (11’) άνοιξε το σκορ για την Αλβανία, με τον Κράμαριτς (74’) ισοφάρισε η Κροατία και με αυτογκόλ (76’) γύρισαν προσωρινά το παιχνίδι. Ο Γκιασούλα (90+5’) έφερε το ματς στα ίσια.

Στο ίδιο έργο θεατές οι Αλβανοί, όμως αυτή την φορά (Τετάρτη) το σύνολο του Σιλβίνιο κατάφερε να σώσει έναν πόντο με δραματικό τρόπο και να μείνει ζωντανό στο κόλπο της πρόκρισης για τη νοκ άουτ φάση.

Όπως και στην πρεμιέρα με τους Ιταλούς, η Αλβανία μπήκε με πολύ θράσος στο παιχνίδι, αιφνιδίασε τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς Κροάτες. Εκματελλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας για να πάρει προβάδισμα με την κεφαλιά του Λάτσι και είχε δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει το προβάδισμά της πριν την ανάπαυλα (0.90 xGoals), παρότι οι Κροάτες είχαν την κατοχή (69%).

Διαφορετικό το σκηνικό του δευτέρου ημιχρόνου, η Κροατία αντέδρασε με τις αλλαγές του Ντάλιτς να βοηθούν σημαντικά, “έπνιξε” τους Αλβανούς με την πίεσή της και σύμφωνα στην ροή του αγώνα γύρισε το ματς (2.42 xGoals), έστω και με δόση τύχης στο αυτογκόλ του 2-1.

Τους κράτησε ζωντανούς ο Στρακόσια με τρεις σημαντικές επεμβάσεις μετά την ανάπαυλα για να παρακολουθήσουμε ένα φινάλε “ροντέο”. Δίχως φόβο και δίχως την παραμικρή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, η Αλβανία επιτέθηκε με άγνοια κινδύνου στα τελευταία λεπτά και δικαίως βρήκε δεύτερο γκολ, με το μέχρι πρότινος μοιραίο Γκιασούλα.

➡️ Δείτε τα Προγνωστικά EURO 2024 σήμερα

Ο μέσος της Ντάρμσταντ έγραψε ένα απαράμιλλο στατιστικό, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία μεγάλων διοργανώσεων (Euro & Μουντιάλ) που ερχόμενος από τον πάγκο πετυχαίνει γκολ & αυτογκόλ. Αυτός ήταν που πήρε και μία “μαγική” κίτρινη κάρτα ανακόπτωντας επικίνδυνη αντεπίθεση των Κροατών στις καθυστερήσεις.

“To να αντιμετωπίζουμε την Ισπανία με την ευκαιρία να προκριθούμε στα νοκ άουτ είναι ένα σπουδαίο πράγμα. Βελτιωνόμαστε και τώρα πρέπει να παίξουμε απένατι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.” δήλωσε ο εκλέκτορας Σιλβίνιο, ο οποίος ενδέχεται να προβεί σε 3-4 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

Δεν θα έχει διαθέσιμο τον αναπληρωματικό φορ Ντάκου, ο οποίος τιμωρήθηκε με 2 αγώνες από την UEFA για τα εθνικιστικά συνθήματά στο φινάλε του προηγούμενου αγώνα.

ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης

* Goal/Goal τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της εκτός Αλβανίας

* Δέχθηκε γκολ στα 4/5 παιχνίδια της σε τελική φάση Euro

Παίξε Νόμιμα στην Bet365 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκη (1-0) επί της Ιταλίας. Με αυτογκόλ του Καλαφιόρι στο 55ο λεπτό κρίθηκε το αποτέλεσμα.

Η πιο πειστική, η πιο θελκτική εμφάνιση του Euro 2024 ήρθε από την “φούρια ρόχα” στο μεσογειακό ντέρμπι της Πέμπτης, στο οποίο το τελικό 1-0 είναι πολύ φτωχό για την κυριαρχία της.

Απόλυτο αφεντικό από το πρώτο λεπτό η Ισπανία κι ας μην είχε τεράστιο προβάδισμα στην κατοχή της μπάλας (57-43%). Πολύ πιο γρήγορη σε πόδια και σκέψη η ομάδα του Ντε λα Φουέντε, δεν επέτρεψε στους Ιταλούς να κάνουν τίποτα στο δημιουργικό κομμάτι.

Έκλεβε διαρκώς κατοχές στο αντίπαλο μισό, κατέγραψε 20 τελικές, δημιούργησε 6 μεγάλες ευκαιρίες, 2.02 xGoals, είχε και δύο δοκάρια! Τελικά η λύση ήρθε από μία επικίνδυνη χαμηλή σέντρα που μπέρδεψε τον αντίπαλο στόπερ.

Οι 10 ανακτήσεις των Ισπανών στο τελευταίο τρίτο της Ιταλίας αποτέλεσε ρεκόρ της ομάδας από το 2008 και τον προημιτελικό, ξανά απέναντι στην Ιταλία.

Μετρονόμος αλά Σίτι ο Ρόδρι, πανταχού παρών ο Πέδρι, νέα μεστή εμφάνιση από τον Ρουίθ στη μεσαία γραμμή. Αδικήθηκαν από την μπάλα οι Γιαμάλ και Ουίλιαμς στα άκρα της επίθεσης, αμφότεροι ταλαιπώρησαν τα μπακ της “σκουάντρα ατζούρα” και άγγιξαν μεγάλα γκολ εκτός περιοχής. Ο δεύτερος δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες και πέτυχε ισάριθμες ντρίμπλες, αστόχησε νωρίς με το κεφάλι κι αργότερα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Απόψε οι Ίβηρες θα ψάξουν το 3/3 σε όμιλο Euro για 2η φορά στην ιστορία τους, το πέτυχαν το 2008 όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Με τρεις σίγουρες απουσίες πηγαίνει στο σημερινό παιχνίδι η “φούρια ρόχα”. Ο Ρόδρι (μέσος) συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει απέναντι στους Αλβανούς, ενώ ο Νάτσο (στόπερ) ξεκίνησε προπονήσεις, αλλά δεν αναμένεται να επιστρέψει. Μυϊκό πρόβλημα απέκτησε στο ματς της Πέμπτης ο Αγιόθε Πέρεθ (φορ) κι έχασε τις τελευταίες προπονήσεις.

Θα γίνει εκτεταμένο rotation έτσι κι αλλιώς από τον κόουτς Ντε λα Φουέντε, αναμένεται να πάρουν ανάσες οι βασικοί των δύο πρώτων αγώνων και να προστατευτούν οι Καρβαχάλ, Λε Νορμάν που έχουν δεχθεί κάρτα.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης

* No Goal τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της εκτός Ισπανίας

* Σκόραρε και στα 7 τελευταία παιχνίδια της σε τελική φάση Euro

Αλβανία – Ισπανία στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ